پرشین خودرو: قائم مقام معاون ترافیک شهردار تهران گفت: هر موتورسیکلت بیش از سه برابر خودروهای استاندارد ایرانی آلایندگی دارد و به هیچ عنوان برنامهای برای آن وجود ندارد.
به گزارش «پرشین خودرو»، حجت الله بهروز در مراسم افتتاح فاز دوم طرح تعویض کاتالیست و کنیستر 1200 دستگاه خودروی پراید تاکسی و افتتاح سیزدهمین و چهاردهمین مرکز تک خط معاینه فنی خودروهای سبک گفت: انتظار همه شهروندان حل این مشکل به هر گونه ممکن است. وقتی کمیته شرایط اضطرار تشکیل میشود از سادهترین روشها مثل کاهش فعالیت شهروندان و اعمال محدودیتهای تردد استفاده میشود و در آخرین حلقه به آلودگی هوا میپردازند.
وی با بیان این که در سال گذشته 2 هزار و 700 نفر به دلیل آلودگی هوا در تهران کشته شدند افزود: وزارت بهداشت آلودگی هوا را دلیل قطعی سرطان عنوان کرده و این هشداری است برای مسوولان و مردم و وضعیت اضطراری را در این زمینه برای شهر تهران نشان میدهد. شهرهای دیگر آلوده دنیا نیز هشت سال قبل به این سمت رفتند که آلودگی هوا را کاهش دهند و ما امروز در شرایط اضطرار هستیم و سوال مهم این است که این مشکل قابل حل است یا یک بحران به حساب میآید؟
وی با اشاره به این که تجربیات سایر کشورها نشان میدهد که آلودگی هوا مشکلی قابل حل است تصریح کرد: شهر مکزیکوسیتی در سالهای قبل شرایط بدتری داشته اما امروز هوای سالمی دارد چون فقط از روشهای پیشگیری مقطعی استفاده نکردند.
بهروز اظهار کرد: شهر برای ادامه حیات نیاز به فعالیت شهروندان دارد و نمیتوان با ایجاد محدودیت برای خودروهایی که کمترین سهم را دارند در مقابل آلودگی هوا ایستاد.
وی افزود: 3 میلیون موتورسیکلت غیراستاندارد و یک و نیم میلیون موتورسیکلت فعال در تهران وجود دارد در حالی که یک موتور غیراستاندارد بیش از سه برابر خودروی استاندارد ایرانی و هفت برابر خودروهای استاندارد دنیا آلودگی ایجاد میکند. یعنی یک و نیم میلیون موتورسیکلت به اندازه چهار و نیم میلیون خودرو که استاندارد یورو 4 دارند آلایندگی دارند که به هیچ عنوان برنامهریزی برای آن وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، قائم مقام معاون ترافیک شهردار تهران با بیان این که اجرای قوانین به صورت جدی و به بازی نگرفتن مسائلی مثل معاینه فنی میتواند به کاهش آلودگی کمک کند، تاکید کرد: پنج ساله شدن دوره کنترل معاینه فنی ضربه شدیدی بود وقتی قوانین طرح میشود اثرات آن در کف خیابان قابل مشاهده است. تا زمانی که استاندارد خودروی دیزل مربوط به سالهای قبل است؛ وضعیت به همین شکل خواهد بود.
به گفته وی در واقع آلودگی هوا نتیجه مستقیم کارهایی است که میتوانستیم و باید انجام میدادیم و انجام نشده است لذا باید به جای این که فعالیتهای مقطعی انجام دهیم براساس برنامه پیش برویم و در این صورت است که تا ده سال آینده وضعیت بهتری خواهیم داشت.
بهروز با اشاره به این که شهرداری تهران برنامه مدونی برای کنترل آلودگی پیشبینی کرده است و این برنامه با استقبال شورای شهر مواجه شده است، افزود: در برنامهریزی پنج ساله دوم شهرداری نیمی از بودجه برای حمل و نقل و بخش عمده آن برای حمل ونقل عمومی اختصاص داده شده است. باید حمل و نقل عمومی را با آنچه در تهران به عنوان پتانسیل وجود دارد گسترش دهیم و دولت و مجلس برای حمایت از گسترش زیرساخت حمل و نقل عمومی وارد عرصه شوند چرا که در همه دنیا دولت برای تامین زیرساخت حمل ونقل عمومی به شهرداریها کمک میکند چون منافع آن ملی است چرا که آنچه در بخش سوخت و سلامت بر دوش دولت است با این اقدام کاهش مییابد.
وی ادامه داد: سال 2012 بانک جهانی هزینههای ناشی از آلودگی در ایران را 8 میلیارد دلار اعلام کرد و پیشبینی کرد این عدد تا سال 2020 به 20 میلیارد دلار خواهد رسید. در ایران امکانات زیادی نداریم تا با عقب انداختن برنامهها هزینههای این چنینی را به کشور تحمیل کنیم. ما باید تعداد روزهای ناسالم را به نصف کاهش دهیم که در یک برنامه پنج ساله امکانپذیر است. در این شرایط معاینه فنی بسیار موثر است و حمایت دستگاههای بالادستی مانند وزارت صنایع و سازمان محیط زیست ضروری است چرا که مهم این است که چرخه کنترل آلودگی هوا به حرکت بیافتد و اگر کمکی نمیتوان به ما کرد حداقل سختگیرانهتر رفتار نکنند.
قائم مقام معاون ترافیک شهردار تهران در رابطه با این مراسم گفت: تعداد خودروهایی که در این طرح شرکت کردند عددی نمادین است. 80 هزار تاکسی فرسوده در شهر داریم.
وی تصریح کرد: از سال آینده تصویب شده است که تمام اتوبوسهایی که در شهر تردد میکنند فیلتر دوده داشته باشند.
کد خبر 29466
نظر شما