کد خبر 30528
۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۹
کمربندها را محکم ببندید

پرشین خودرو: خیابان های کشور و به خصوص پایتخت در تیرماه 86 و بعد از اینکه فرمان سهمیه بندی از شبکه دوم سیما صادرشد، شلوغ بود.

به گزارش «پرشین خودرو»، پس از اجرای مرحله اول طرح هدفمندی یارانه ها، شوکی اساسی به صنعت و بازار خودرو کشور وارد شد، به نحوی که خودروسازان مجبور شدند به رغم میل باطنی شان، از تیراژ محصولات بنزین سوز خود بکاهند و به سمت تولید دوگانه‌سوزها بروند. از آن سو بازار نیز به شدت روی خودروهای دوگانه‌سوز و کم‌مصرف متمرکز شد، اما طولی نکشید که مشکلات خودروهای دوگانه‌سوز و جایگاه‌های سوخت سر برآورد و یک نوع دلزدگی از دوگانه‌سوزها به وجود آمد و مردم پس از مدتی با سهمیه‌بندی بنزین و افزایش قیمت آن کنار آمدند و دوباره سراغ بنزین سوزها رفتند.

 در حال حاضر نیز دوگانه‌سوزها سهم بسیار اندکی از تولید خودروسازان را به خود اختصاص داده‌اند و به هیچ وجه جایگاه سال‌های 86 و 87 خود را نزد مردم و شرکت‌های خودروساز ندارند.

نکته کلیدی که باید به آن توجه کرد، افت تولید خودروسازان است. برخی کارشناسان معتقدند در صورت افزایش متعادل قیمت بنزین و با توجه به افت تولید رخ داده، عرضه و تقاضا در بازار خودرو تقریبا در حالت تعادل قرار خواهد گرفت.

افزایش قیمت بنزین سبب می‌شود تمایل مردم به خرید خودروهای شخصی کاهش یابد، اما چون در حال حاضر تیراژ خودروها کمتر از تقاضا است (در نمایندگی‌های خودروسازان، نه در بازار)، افت فروش ناشی از گرانی بنزین، به نوعی کاهش تولید را خنثی خواهد کرد. کارشناسان اما در خصوص تاثیر افزایش قیمت بنزین  معتقدند:«آنچه پس از افزایش قیمت بنزین تغییر خواهد کرد، الگوی مصرف مردم است، وگرنه امکان ندارد مردم خرید خودرو را به خاطر قیمت بنزین تحریم کنند. اگر قیمت بنزین به بالای دو هزار تومان برسد، آنگاه علاوه ‌بر تغییر الگوی مصرف، الگوی خرید نیز عوض خواهد شد.» البته برخی دیگر معتقدند:«با افزایش قیمت بنزین تمایل خریداران به خرید خودرو کاهش یابد و خودروسازان با کاهش تقاضا روبرو شوند که این امر می تواند به کاهش قیمت خودرو و افزایش سطح کیفی خودرو ها به خصوص در زمینه مصرف سوخت بیانجامد.»

مهمترین امیدواری باقی مانده این است که شرکت‌های خودروساز  با افزایش تولید موتورهای کم‌مصرف (TU7 و TU5) بتوانند تا حدی نیاز بازار را در دوران گرانی بنزین تامین کند.

به گزارش خبر آنلاین، برخی کارشناسان اعتقاد دارند، خریداران یکبار دیگر به گرانی بنزین عادت خواهند کرد. براساس آخرین برآوردها  کیفیت خودرو در سال 92 نسبت به سال 91 کاهش یافته است. به گزارش بخش  ارتباطات و امور بین الملل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در شش ماهه اول 92 برخلاف دوره های گزارش روند رضایت مشتریان از میانگین خودروهای سواری در مقایسه با شش ماهه دوم 91 افتی 1,0 درصدی داشته است که از علل این افت می توان به جایگزین شدن قطعات اصلی خودرو با قطعات چینی به دلیل تحریم صنعت خودرو اشاره کرد.

پیش بینی : با توجه به حمایت محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت،معدن و تجارت  ازیک سو و افزایش قیمت بنزین  از سویی دیگر قیمت خودروهای پر تیراژ داخلی بی شک افزایش پیدا خواهند کرد.

پیش بینی واردات: افزایش 5 درصدی عوارض گمرکی که مجلس آن را تصویب کرد و راه را برای واردات خودروهای کم مصرف به کشور  محدود کرد ، قیمت خودروهای وارداتی نیز افزایش می یابد.

کد خبر 30528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha