به گزارش «پرشین خودرو»، در این مراسم حسن عمو زاده قائم مقام مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا و مدیر عامل شرکت بن رو اصلیترین دلیل راهاندازی این خط فاضلاب را کمک به حفاظت از محیط زیست دانست و گفت: از جمله وظایف مشترک صنایع خودروسازی رعایت مسائل زیستمحیطی و حفاظت از آن است و براساس قانون شرکتهایی که بیش از تعداد معین نیروی انسانی در آنها اشتغال داشته باشد نیازمند اجرای طرحهای تصفیهخانهای فاضلاب هستند.
وی غفلت از حفاظت از محیط زیست را خسارتی جبرانناپذیر دانست و گفت: در کشورهای توسعهیافته صنعتی اگر به محیط زیست توجه جدی نشود پس از گذشت مدتی خواهیم دید که دیگر جایی برای زندگی نیست و با مشکلات عدیدهای مواجه خواهیم بود.
عمو زاده با اشاره به استفاده از رنگ در صنایع خودروسازی اضافه کرد: به دلیل ایجاد آلایندگی در این زمینه، شرکت بن رو اجرای تصفیهخانه فاضلاب را تعریف و برای بهرهبرداری کامل از آن 70 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفت و با راهاندازی این تصفیهخانه در این واحد تولیدی، این شرکت از لیست صنایع آلاینده خارج میشود و دیگر جرایم مربوط با محیط زیست به این مجموعه تحمیل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه مهمترین خروجی این خط کمک به کشاورزی شهرستان است، افزود: یکی از مهمترین مشکلات شهرستان در حوزه کشاورزری کمبود آب است که با خروجی حاصل از این تصفیهخانه می توان به زمینهای اطراف این واحد تولیدی عملیات آبرسانی را انجام داد و موجب رونق در اقتصاد و کشاورزی شهرستان شد.
قائم مقام مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست حفاظت از سرمایههای ملی است، خاطرنشان کرد: شرکت خودروسازی سایپا با این هدف به این موضوع توجه جدی داشته و آن را اولویت کاری خود میداند.
در این مراسم همچنین مسعود لؤلؤ مدیر پروژه تصفیهخانه صنعتی و بهداشتی کارخانه خودروسازی بنرو و معاون پشتیبانی و خدمات فنی گروه خودروسازی سایپا در توضیح این پروژه گفت: این تصفیهخانه در زمینی به مساحت هفت هزار متر مربع با ظرفیت تصفیه 750 متر مکعب فاضلاب صنعتی و بهداشتی در شبانهروز طراحی و اجرا شده است که از این میزان 600 متر مکعب فاضلاب صنعتی و مابقی فاضلاب بهداشتی است.
مسعود لؤلؤ با اشاره به تولید 20 خودرو در ساعت و فعالیت 1500 نفر نیروی انسانی در این واحد گفت: این تصفیهخانه به طول شبکه 110 متر صنعتی و 1800 متر بهداشتی و با مصرف انرژی میانگین 150 کیلووات در ساعت اجرا شده است.
وی مدت زمان اجرای این طرح را 9 ماه عنوان و اظهار کرد: به همین منظور 20 هزار متر مکعب حجم عملیات خاکی، 1500 متر مکعب بتنریزی و 180 تن میلگرد در آن مصرف شده است.
مدیر پروژه تصفیهخانه صنعتی و بهداشتی شرکت بنرو اضافه کرد: مجموعه مذکور با تلفیقی از روشهای شیمیایی و بیولوژیکی، فاضلاب ورودی را تا حد استانداردهای مورد قبول سازمان حفاظت از محیط زیست تصفیه کرده و خروجی آن قابل استفاده در مصارف عام صنعتی و کشاورزی است.
وی تصفیه پساب تا حد استانداردهای زیست محیطی کشور، تأمین آب جهت آبیاری 27 هکتار زمین کشاورزی، تأمین آب جهت مصارف عام صنعتی نظیر شستشوی کف سالن ها و تأمین مصارف آب آتشنشانی را از نتایج حاصله از اجرای این تصفیهخانه دانست.
معاون پشتیبانی و خدمات فنی گروه خودروسازی سایپا با تأکید بر ضرورت اجرای این طرح اضافه کرد: الزام زیستمحیطی، جلوگیری از آلودگی آبهای زیرزمینی، جلوگیری از آسیب به بافتهای کشاورزی و مدیریت و حفظ منابع با استفاده مجدد از آب تصفیه شده از ضرورتهای اجرای این طرح است.
لؤلؤ خاطرنشان کرد: با سرمایهگذاریهای لازم در آینده میتوان کارهای تکمیلی را در خصوص این طرح انجام و آب حاصل از این تصفیهخانه را وارد مدار آب شرب کرد.
نظر شما