پرشین خودرو: قیمت بنزین، گازوئیل و سی.ان.جی در راستای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در حالی هنوز از سوی دولت اعلام نشده است كه با توجه به اظهارات مختلف، به نظر میرسد دولت به سناریوی افزایش متوسط 20 تا 24 درصدی قیمت سوخت در سال رسیده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، به این ترتیب دولت قصد دارد ظرف مدت پنج سال به هدف آزادسازی قیمت حاملهای انرژی برسد. اگرچه دولت بر اساس سیاستهای كلان اقتصادی قصد دارد به هدف آزادسازی قیمت بنزین دست یابد، اما این تفكر در میان مشتریان و برخی مسوولان وجود دارد كه میزان مصرف سوخت خودروهای داخلی متناسب با افزایش قیمت بنزین، كاهش پیدا نمیكند.
به این ترتیب این تصور وجود دارد كه در نبود خودروهای داخلی با مصرف سوخت پایین، بار افزایش قیمت سوخت مستقیما بر دوش مصرفكنندگانی قرار گرفته است كه راهی جز خرید خودروهای داخلی ندارند.
اما آیا خودروسازان با سیاستهای آزادسازی قیمت بنزین همگام هستند؟ یا میزان مصرف سوخت خودروهای داخلی روند رو به بهبود داشته است؟
فریدون بلغاری، مدیر نظارت بر اجرای استاندارد شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در این رابطه عقیده دارد خودروسازان طی سالهای گذشته بر اساس استانداردهای مصرف سوخت حرکت کردهاند.
او به دنیای اقتصاد میگوید: خودروسازان بر اساس قوانین، موظف به نصب برچسب انرژی روی محصولات خود هستند، اما تا زمانی كه قیمت سوخت ارزان است كسی به این برچسبها كه با مصرف انرژی یك خودرو ارتباط مستقیم دارد توجهی نمیكند.
بلغاری در ادامه با اشاره به اینكه خودروسازان تا سال 92 طبق مقررات مصرف سوخت پیش رفتهاند میگوید: بر اساس برنامههای از پیش تعیین شده شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، در سال 93 مقررات سختگیرانهای برای میزان مصرف سوخت خودروها اعمال خواهد شد كه خودروسازان موظف به اجرای آن هستند.
بر اساس گفته بلغاری میزان مصرف سوخت خودروها در سال جاری نسبت به سال گذشته 2 دهم درصد سختگیرانهتر خواهد بود كه خودروسازان باید با بهینه كردن موتور محصولات خود به این میزان مصرف سوخت دست پیدا كنند.
با تمام این تفاسیر كارشناسان عقیده دارند با توجه به قدیمی بودن تكنولوژی خودروهای فعلی، نمیتوان بیش از این بر كاهش مصرف این خودروها تکیه کرد، مگر اینكه خودروسازان تولید خودروهایی جدید و با تكنولوژی مصرف سوخت پایین را جایگزین محصولات فعلی كنند.
کد خبر 31610
نظر شما