پرشین خودرو: کشور چین که اکنون عنوان بزگترین بازار خودرو جهان را یدک می کشد در سال های اخیر در تلاش برای عقب نماندن از خودروسازان معتبر جهانی مسابقه ای نانوشته ای را با غول های خودرویی جهان بر سر تولید خودروهای الکتریکی آغاز کرده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، این کشور که کمتر از سه دهه است که صنعت خودرویی برای خود دست و پا کرده و شاید کمتر از 10 سال است که خودروسازان این کشور در دیگر کشورها عنوانی آشنا به حساب می ایند اما این کشور در اقدامی دیگر در راستای تسخیر همه بازارهای ممکن جهانی در کنار مزیت های اقتصادی که این سرزمین دارد، در صدد است بازی تولید خودروهای الکتریکی را از رقیبان اروپایی و آمریکایی خود ببرد.
این در حالی است که تلاش خودروسازان جهانی در این زمینه به دلیل مسائل مربوط به قیمت سوخت هر از چند گاهی از اهمیت ویژه برخوردار می شود و باعث می شود برنامه این شرکت ها حول این محور بچرخد تا جاییکه حتی اخیر دولت آمریکا از الکتریکی کردن سیستم ناوگان دولتی این کشور خبر داده است.
با این حال صنعت خودرو چین در این زمینه با مشکلات عدیده ای روبه رو است.
اولین نکته ای که باید آن را مد نظر داشت عقب ماندگی تکنولوژیکی این کشور در تولید خودروهای الکتریکی است. صنعت خودرو در چین هنوز به آن سطح از درآمد و سود نرسیده که در قالب ایجاد زیرساخت های لازم زمینه توسعه و تولید خودروهای الکتریکی را به شکلی مدرن و آنگونه که در شرکت های اروپایی در جریان است، فراهم کند.
از طرف دیگر خودروسازان این کشور هنوز آنگونه که باید و به شکل گسترده ظرفیت ابتکار و نوآوری ندارند. آن ها بیشتر کپی کارهای ماهری هستند تا صنعتگرانی زبردست که قدرت طراحی و توسعه را در بطن خود داشته باشند.
در واقع موضوع تولید خودروهای الکتریکی از نوعی تجربه در گام اول و در مراحل بعدی نیاز به تکنولوژی و همگامی با علم دارد که از نوکارانی هم چون خودروسازان چینی بر نمی آید.
دولت چین به مصرف کنندگان این خودروها یارانه پرداخت می کند و به لطف این اقدام اکثر دولتمردان و کارشناسان چینی تصور می کنند که این کشور به زودی دیگر کشورهای پیشرو را کنار خواهد زد.
علی رغم این عده که در میان آنان بانک جهانی و موسسه PRTM هم دیده می شود بسیاری دیگر نیز بر این عقیده هستند که درست است که چین به موفقیت هایی رسیده اما آن ها نمی توانند در این مسیر هم چنان یکه تازی کنند.
برخی موانع نظیر زیرساخت ها مشترکند.
ثروتمندان چینی رغبت کمی به خرید این محصولات نشان می دهند. آن ها به طور عجیب دوستدار برخی مدل های قدیمی سنتی هستند اما الزاماتی هم چون امینت انرژی و آلایندگی های زیست محیطی دولت و شهرداران چینی را به روی آوردن به این بازار وادار کرده است.
در این راستا دولت چین در سال 2009، برنامه ای را تحت عنوان « 10 شهر، 10 هزار خودرو» به اجرا درآورد اما این اقدام جدای از اینکه به نتیجه ای خاص نرسید هر ماه نیز شهری را به لیست اضافه کردند.
از طرفی در کشورهای آمریکایی و اروپایی خودروسازان با برنامه های مدون و پیشرفته و با بازاریابی های مدرن سعی در ورود این خودروها به بازار دارند به گونه ای که جدای از اقدام دولت آمریکا در راستای الکتریکی کردن ناوگان خودروهای دولتی، تاکسی رانی نیویورک نیز تصمیم گرفته تا سال 2020 خودروهای خود را الکتریکی کند.
با این اقدامات و نگاهی که برنامه های دولت چین حداقل در زمان کنونی بعید به نظر می رسد بازار خودروهای الکتریکی به زودی از چنگ اروپاییان درآید و به مالکیت چینی ها برسد، مگر اینکه سرعت روز به روز بر سرعت نوآوری و خلاقیت در خودروسازان چینی افزوده شود و با برنامه به این راه ادامه دهند.
کد خبر 3336
نظر شما