پرشین خودرو: گروه ایران
به گزارش «پرشین خودرو»،اگر بخواهیم بهره وری را در سازمان یا بنگاه تولیدی افزایش دهیم تا در پی آن خروجی با کیفیت بالا و کاهش هزینه ها را در بر داشته باشد، در ابتدای امر باید افزایش هزینه ها در شرایط کنونی تولید در کشور را در نظر داشت. با این حال باید توجه داشت که خروجی فرآیند بهره وری می تواند بهره برداری از امکانات نیروی انسانی و سرمایه گذاری را در بر داشته باشد تا محصولی نهایی با ظرفیت موجود تولید شود.
از سوی دیگر در کنار این امر یعنی تولید یک محصول با امکانات و شرایط حال حاضر، باید وجود بازارهای فروشرا نیز در نظر گرفت تا در سایه تولید منابع مالی که برای ادامه حیات خودروساز ضروری است، تأمین شود. در گذشته کارخانه ها تولید محور بودند و محصولات خود را پس از تولید به انبارها انتقال می دادند و مصرف کننده بلافاصله خودرو مورد نظر خود را انتخاب و خریداری می کرد.
اما در حال حاضر به دلیل کمبود نقدینگی و نیاز خودروساز به منابع مالی فرآیند تولید به سیاست فروش محور روی آورده است که در این شرایط تعهد ایجاد می شود و محصول را پیش فروش کرده و بعد زمینه تولید را با دریافت مبلغ پیشفروش ایجاد کرده و محصول را به خریدار تحویل میدهند که در این میان و در شرایط انقباضی نمیتوان آنچه را که در حوزه بهرهوری انتظار است برآورده کرد.
در حال حاضر یکی از موانعی که میتوان گفت در صنعت خودرو باعث کاهش بهرهوری میشود، وجود نیروهای مازد است که طی چند سال اخیر نسبت به کاهش ظرفیت تولید، همچنان در چرخه تولید باقی ماندهاند که خود این روند افزایش هزینههای تولید را در براشته است که دلیلاش این است که در ابتدا بازتاب اجتماعی نداشته باشد و از سوی دیگر به دلیل اینکه برای آموزش نیروهای انسانی هزینههای بالایی انجام شده، مدیران امیدوراند که در آینده گشایشی در فضای کسب و کار تولید کشور صورت بگیرد که با نگاهی دقیقتر میتوان دید که یکی از عوامل اصلی کاهش بهره وری، نیروهای مازاد در بدنه خودروسازی کشور است.
در ادامه نیز باید نبود بازار فعال و خریدار کافی محصولات که کاهش منابع مالی را در پی خواهد داشت، در کنار باقی ماندن نیروهای کاری که عملا با ظرفیت فعلی تولید همخوانی ندارند را عامل اصلی کاهش بهرهوری در صنعت خودروی ایران دانست.
* مهدی یونسیان/ مدیرعامل ایران خودرو دیزل
کد خبر 35520
نظر شما