به گزارش «پرشین خودرو»، «محسن خادم عرب باغی» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هماکنون براساس مصوبهی هیئت دولت، تردد خودروهای ارس پلاک از محدودهی منطقهی آزاد ارس تا 120 کیلومتر یعنی ورودی تبریز مجاز است.
وی با اشاره به تبعات افزایش شمار خودروهای ارس پلاک در داخل شهر تبریز گفت: بدون شک افزایش تردد این خودروها تبعات خاص خود را دارد اما انتظار و خواست مردم امکان تردد این خودروها در داخل شهر تبریز است و ما نیز پیگیر این موضوع هستیم.
مدیرعامل سازمان منطقهی آزاد ارس ادامه داد: برخی افراد افزایش شمار خودروهای ارس پلاک را تهدید میداند و اما طبق بررسیها، آمار واردات این خودروها به اندازهای نیست که بخواهد برای خودرو داخلی تهدید محسوب شود.
خادم عرب باغی گفت: خودروهایی با قیمت و کیفیت مناسب میتواند نیازهای بسیاری از مردم را برطرف کند.
پرهیز از بوروکراسیها زائد اداری در دستور کار منطقهی آزاد ارس
به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان منطقهی آزاد ارس با تأکید بر لزوم ایجاد زیرساختهای مناسب در حوزههای مختلف در منطقهی آزاد ارس افزود: همت خود را به کار میگیریم تا فعالیتها، در این منطقه با توجه به زیرساختهای مورد نظر انجام شود و نگاه تخصصی و علمی در همهی پروژهها حاکم باشد.
خادم عرب باغی ادامه داد: در برخی موارد شاهد هستیم که زیرساختهای موجود سبب انتظارات سرمایهگذاران نیست و در برخی موارد نیز شاهد هستیم که بخش خصوصی در ایجاد زیرساختها از دولت پیشی گرفته است.
وی ایجاد بسترهای مناسب و پرهیز از بوروکراسیهای زائد اداری را در دستور کار منطقه آزاد ارس دانست و گفت: تفکر و اندیشهی دانش بنیان امروز در دنیا حرف اول را میزند، از اینرو تولید دانش بنیان در دستور کار منطقه قرار دارد.
مدیرعامل سازمان منطقهی آزاد ارس خاطر نشان کرد: تأمین زیرساختهای عمرانی و زیربنایی مستحکم و مطالعه شده برای آینده مهمترین الزام توسعه و جذب سرمایهگذاری در منطقه است و خوشبختانه پروژهها با سرعت قابل قبول، در حال انجام هستند.
خادم عرب باغی یاد آور شد: توسعهی زیرساختهای مورد نیاز برای بخش گردشگری با توجه به استقبال مردم و گردشگران از این منطقه در دستور کار منطقهی آزاد ارس قرار دارد و با پایان احداث پروژههای مختلف گردشگری در این منطقه شاهد تحول اساسی در ارتقای سطح خدمات هستیم.
وی با تأکید بر اینکه توسعهی گردشگری از اولویتهای اساسی و استراتژیهای برتر توسعهای منطقهی آزاد ارس است، گفت: نبود زیرساختهای گردشگری از جمله هتل در منطقهی آزاد ارس از جمله ضعفهای اصلی این منطقه در حوزهی گردشگری است.
مدیرعامل سازمان منطقهی آزاد ارس با اشاره به ورود یک میلیون نفر گردشگر در تعطیلات عید سعید فطر به منطقهی آزاد ارس، ارائهی خدمات مطلوب در حوزههای مختلف رفاهی، درمانی، تجاری و گردشگری را مهم دانست و گفت: افزایش رغبت گردشگران برای حضور در ایام و فصول مختلف نسبت به سالهای قبل و جذب گردشگران از سراسر ایران و کشورهای خارجی وظیفهی ما را در ارائهی خدمات بهتر و زیباسازی و فضاسازی شهری به میهمانان حساس و سنگینتر از قبل کرده است.
گردشگری سلامت، پتانسیل مهم منطقه
خادم عرب باغی گردشگری سلامت را پتانسیل دیگر این منطقه برشمرد و افزود: مذاکراتی در خصوص ایجاد بیمارستان و یا مرکز تخصصی در این منطقه با مسئولان مربوطه انجام دادهایم و به جد پیگیر این موضوع هستیم.
وی با اشاره به بازدید خود از بیمارستان هادیشهر گفت: امکانات بسیار خوبی در بیمارستان هادیشهر ایجاد شده و باید برنامهریزی لازم برای بهرهمندی هر چه بهتر عموم مردم و مراجعین به منطقهی آزاد ارس از این امکانات انجام شود.
تفکرات حاکم در حوزهی فرهنگی در مناطق آزاد باید متحول شود
مدیر عامل منطقهی آزاد ارس یکی از راههای تحول در ارس را توجه به مسائل فرهنگی و هنری دانست و افزود: تفکرات حاکم در حوزهی فرهنگی در مناطق آزاد باید متحول شود و اصلاح این تفکرات با تکیه بر واقعیتها و چارچوبهای کشور ممکن است.
خادم عرب باغی ادامه داد: ما نمیخواهیم و نباید در اینجا آنتالیا درست کنیم و اجرای هر گونه برنامهی فرهنگی در این منطقه باید با توجه به ویژگیهای آن تعریف شود.
وی با انتقاد از برخی سیاستهای کلان مناطق آزاد اظهار کرد: انتقاد من به اجرای مادهی 27 نحوهی اداره کردن منطقهی آزاد ارس است، چون برخی وزرا اختیارات تعریف شده در این قانون را برای روسای مناطق به رسمیت نمیشناسند.
ایجاد تالار بورس در ارس
مدیرعامل سازمان منطقهی آزاد ارس با اشاره به توافقات اولیه برای راهاندازی تالار بورس در ارس افزود: این بورس میتواند به اعتبار منطقه بیفزاید.
خادم عرب باغی از تصویب طرح اصلاح و توسعهی محدودهی منطقهی آزاد ارس در دبیرخانهی شورای عالی مناطق آزاد ویژهی اقتصادی کشور خبر داد و گفت: افزایش 170 هکتاری محدودهی مرکز نوردوز واقع در مرز ایران و ارمنستان، الحاق شهرک صنعتی جانانلو به محدودهی مرکز خداآفرین ارس، اصلاح جغرافیایی محدودهی جلفا و توسعهی مساحت محدودهی مرکز خداآفرین منطقهی آزاد ارس پیشنهادهای تصویب شده در دبیرخانهی شورای عالی مناطق آزاد و ویژهی اقتصادی کشور است.
وی از درخواستهایی برای الحاق برخی شهرستانها و قسمتهایی از یکی استانهای مجاور به منطقهی آزاد ارس خبر داد و گفت: وقتی امکان برای توسعه وجود دارد پس توسعهی مناسب است اما این توسعه تنها به شرط توسعهی همهجانبه قابل دفاع است.
مدیرعامل منطقهی آزاد ارس در خصوص پروژههای شاخص این منطقه گفت: 22 واحد در منطقهی آزاد ارس در طی هفتهی دولت افتتاح میشود.
براساس این گزارش، منطقهی آزاد ارس در شمالغرب ایران در نقطهی صفر مرزی در مجاورت با کشورهای ارمنستان، آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان استقرار یافته است.
بر اساس مصوبهی هیئت وزیران در تاریخ 7/4/1384 به شماره 20708/ت530820 محدودهی منطقهی آزاد ارس شامل 9700 هکتار از اراضی منطقه میشد که براساس مصوبهی جدید این هیئت محترم در 14/9/1387، محدودهی این منطقه به 51 هزار هکتار شامل بخشهایی از 2 شهرستان جلفا و خداآفرین افزایش یافت.
نظر شما