پرشین خودرو: وزیر کار دولت یازدهم با تشریح عملکرد یکساله وزارتخانه متبوعش از احیای 230 هزار شغل در معرض تعطیل در یک سال گذشته خبر داد و گفت: برنامه ایجاد 400 هزار فرصت شغلی در کشور را در دستور کار داریم.
به گزارش «پرشین خودرو»، علی ربیعی گفت: پیشبینی کردهایم که از محل سرمایه در گردش، بازار سرمایه و مشارکت مردم 400 هزار شغل در کشور ایجاد شود و خود را برای این میزان شغل آماده کردهایم.
وی افزود: هم اکنون طرحی با نام "تکاپو" را در دستور کار داریم که درحال مطالعه استانها هستیم و به طور موردی در شش استان به نتیجه رسیدهایم.
احیای 230 هزار شغل در معرض تعطیل
ربیعی که در برنامه گفتوگوی ویژه خبری سخن میگفت از احیای 230 هزار شغل در معرض تعطیل طی یکسال گذشته خبرداد و گفت: با همکاری و کمک دستگاههای مربوطه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانکها در کمیته هایی که در دولت تشکیل دادیم 230 هزار شغلی را که در حال از بین رفتن بود احیا و از نابودی آنها جلوگیری کردیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح عملکرد یکساله وزارتخانه متبوعش گفت: در یکسال گذشته با همه محدودیتهایی که وجود داشته و دوران گذاری که ناچار بودیم از آن بگذریم تا به شکل جدیدتری ورود کنیم گام های بلندی برداشتیم. گامهایی که کارشناسی و بنیادی بوده است به نحوی که در بحث حمایت غذایی هدفمند کار کردیم.
واقعی کردن آمار بیکاری و اشتغال
به گزارش ایسنا، وی از توسعه اشتغال به عنوان سیاست مهم دولت در حوزه اقتصاد یاد کرد و گفت: اشتغال پدیدهای تک بعدی نیست بلکه فرابخشی، فرا وزارتخانهای و فرا قوهای است و ما در 100 روز اول فعالیت در این حوزه مطالعات بنیادی انجام دادیم که واقعی کردن آمار بیکاری و اشتغال از جمله این کارها بود.
ربیعی آسیب شناسی طرحهای اشتغالزای دولتهای مختلف را از دیگر اقدامات صورت گرفته ذکر و اظهار کرد: تمام طرحهایی که دولتها از گذشته تاکنون انجام داده بودند همگی با این رویکرد که دولت در مواردی که امکان سرمایهگذاری بخشهای خصوصی و تعاونی وجود ندارد خود مستقیم وارد شود مطالعه و در بودجه سال 1393 پیش بینی شد.
ایجاد 25 هزار شغل در صنعت خودرو با یک جرقه!
ربیعی گفت: مطالعات ما نشان داد که یک جرقه و تحرک کوچک در صنعت خودرو میتواند تا 25 هزار شغل را ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: اشتغال مهمترین بحث حوزه کار است و دولت تدبیر و امید در شرایطی کار خود را شروع کرد که با بیکاری تلنبار شده و موج شدید بیکاری مواجه بودیم.
ربیعی در عین حال به سیاستهای دولت در جهت بهبود فضای کسب و کار اشاره کرد و گفت: در بخش حمایت از تولید لایحه ای تنظیم و تقدیم مجلس شد و دو مصوبه هیات وزیران هم داشتیم. علاوه بر اینها دو طرح مستقیم با جهت گیری منابع دولتی را هم در شورای عالی اشتغال دنبال کردیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از نظر جمعیتی شرایط خوبی داریم و با ابلاغ سیاستهای جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری انتظار داریم که سیاستهای جمعیتی به سمت و سوی خوبی برود.
باز شدن فضای دانشگاه به بازار کار لطمه زد
ربیعی در پاسخ به این پرسش که چرا تعداد بیکاران در کشور کم نشده است؟ گفت:در طول سالهای متوالی بیش از 60 درصد کسری رشد داشتیم و امروز یک بیکاری نهفته و عقب افتاده داریم. از سوی دیگر بازکردن فضای دانشگاه و تاخیر در ورود افراد به بازار کار را داشتیم که طبعا علیرغم ایجاد فرصتهای اشتغال و ورود افزاد به فضای کسب و کار هنوز بیکاران زیادی در کشور وجود دارند.
وی عوامل متعددی از جمله سهم زنان در بازار کار، تغییر فرهنگ کار و عدم گرایش نیروهای کار ایرانی به برخی مشاغل را در وجود پدیده بیکاری موثر دانست.
به اعتقاد ربیعی برای آنکه اهداف اشتغالزایی محقق شود باید حداقل هفت درصد رشد اقتصادی حاصل شود. از این رو دولت تمام توان خود را برای رسیدن به رشد اقتصادی گذاشته و درصدد است تا امسال نرخ منفی رشد اقتصادی را مثبت کند و با اعمال برخی سیاستهای رشد اقتصادی زمینه ایجاد فرصتهای شغلی را به وجود آورد.
احیای صندوق قرض الحسنه اشتغال
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از احیای صندوق قرض الحسنه اشتغال خبر داد و گفت: وزارت کار بنا دارد تا صندوق مسکن افراد ناتوان را راه اندازی و فعال کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تعاون را یکی از حوزههای سه گانه وزارتخانه متبوعش نام برد و با تبریک هفته تعاون اظهار کرد: تعاون باید سهم بیشتری در اقتصاد داشته باشد تا به جایگاه حقیقی خود برسد.
ربیعی خاطرنشان کرد: بنیانگذاران جمهوری اسلامی ایران به این بخش از اقتصاد توجه ویژه داشتند و مقام معظم رهبری نیز تاکید بسیاری بر آن دارند زیرا تعاون زمینهای ایجاد میکند که مردم وارد مشارکت اقتصادی شوند و عدالت اجتماعی را گسترش میدهد. از این رو اگر پولها و سرمایههای خرد مردمی وارد یک سرمایهگذاری شود در توسعه اقتصاد کشور موثر خواهد بود.
ذهنیت منفی و ضعف نگاهها به بخش تعاون
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عین حال ضعف نگاه به تعاون را مورد انتقاد قرار داد و گفت: هنوز از نظر ذهنی در مورد بخش تعاون و جایگاه آن مشکل داریم، در صورتی که اگر نگرشها به بخش تعاون تغییر کند فرهنگ تعاون نهادینه می شود.
وی گفت: در طول یکسال اخیر ضمن تعامل با نهادهای تعاونی، تقویت اتاق تعاون و اصلاح ساختار اتاقها را در دستور کار قرار دادیم. انتخابات اتاق تعاون نیز پیش روست و امیدواریم که این نهاد مدنی قوت بگیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین احیای تعاونیهای غیر فعال و نیمه راکد را از دیگر برنامههای وزارت تعاون برشمرد و گفت: تلاش کردیم با مطالعاتی که صورت گرفت تعاونیهایی را که در حال از بین رفتن بودن احیا کنیم. با این حال بعید میدانم که در فرصت باقیمانده از برنامه پنجم به سهم 25 درصد برسیم.
سند توسعه تعاون آماده ارائه به دولت
ربیعی درعین حال از تدوین سند توسعه بخش تعاون خبر داد و گفت: سند آماده شده و به زودی آن را به دولت می بریم و امیدواریم بر اساس آن تعاونیها به جایگاه بهتری در اقتصاد دست یابند.
وی گفت: علیرغم آنکه از نظر آماری در بخش تعاون رشد داشتیم ولی در بخش تعاونیهای اعتباری به دلیل برخی عملکردها با مشکلات زیادی مواجه شدیم که مانع رشد بخش شده بود اما با تفاهمنامهای که با بانک مرکزی امضا کردیم دست به اصلاح ساختاری زدیم و امروز مشکل بخش اعظمی از تعاونیهای اعتبار برطرف شده است.
افزایش سهم تعاون از تسهیلات و منابع
وی اضافه کرد: در حوزه مسکن مهر نیز با وزارت مسکن و شهرسازی تفاهمنامه امضا کردهایم و استان به استان مسایل مربوط به مسکن مهر و تعاونیهای مسکن را که بعضا به تعهداتشان عمل نکرده بودند، حل کردیم.
تقویت بخش تعاون به لحاظ منابع انسانی از دیگر اقداماتی بود که ربیعی آنها را جزو عملکرد وزارت تعاون اعلام کرد و گفت: تلاش شده تا در تعاونیهای تولیدی، توزیعی، گروه شغلی و مرزنشینان اهداف توسعه محقق شود و بخش تعاون از تسهیلات پیش بینی شده سهم داشته باشد.
ربیعی همچنین از افزوده شدن 800 هزار بیمه شده در دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت: اگر آمار خروجی ها و شغلهای ناپایدار را کسر کنیم دست کم 300 هزار بیمه شده جدید دارای شغل در کشور داریم.
منسجم بودن سیاست رفاهی دولت یازدهم
وی فصل ممیز دولت تدبیر و امید با دیگر دولتها را سیاست رفاهی منسجم آن دانست و ادامه داد: همه دولتها در جهت رفاه مردم تلاش کردند ولی با وجود پولی که در حوزه رفاه هزینه کردیم سیاست رفاهی مسنجمی نداشتیم. مثل توزیع مستقیم پول در طرح هدفمندی یارانه ها که اگر بر اساس یک سیاست رفاهی منسجم عمل می شد تاثیرگذاری آن در کاهش فقر به مراتب بیشتر بود.
به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت در حوزههایی که حمایت از گروههای حمایتی را مدنظر دارد به طور هدفمند حرکت کرده و درصدد توانمندسازی اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه است.
کد خبر 36046
نظر شما