کد خبر 36917
۲۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۱
انقلاب فناوری ایمنی در صنعت خودروسازی

پرشین خودرو: در گذشته تنها درجه‌بندی‌هایی که بر روی داشبورد اتومبیل دیده می‌شد عبارت بودند از دور موتور، کیلومتر شمار، سرعت سنج چرخ‌ها، درجه بنزین و درجه مربوط به دمای موتور خودرو.

به گزارش «پرشین خودرو»، این بدان معنی بود که میزان اطلاعات و بازخوردی که شما از وسیله نقلیه خود در اختیار دارید، بسیار محدود است، اما طی دهه‌های گذشته این موضوع تا حد زیادی متحول شده و امروزه وسایل نقلیه به حسگرهایی مجهز شده‌اند که اطلاعات متنوع و بیشتری را در اختیار راننده قرار می‌دهند تا جایی که حتی همه ما نحوه استفاده از برخی از این اطلاعات را نمی‌دانیم.
اگرچه بسیاری از این اطلاعات به مقوله‌ای از امکاناتی تعلق دارند که رانندگان صرفا به خاطر وجود آنها در اتومبیل خود خوشحال می‌شوند اما به هیچ‌وجه نمی‌توان منکر آن بود که همین اطلاعاتی که امروزه در دسترس رانندگان است، جاده‌ها را امن‌تر می‌کند. به تازگی شاهد به‌کارگیری تعداد زیادی فناوری‌های مربوط به ایمنی توسط کارخانه‌های تولیدکننده خودرو هستیم که با اضافه کردن برخی ظواهر و ویژگی‌های جدید، آنها را روز به روز ارتقا می‌بخشند. در اینجا ۳ مثال از اینکه چگونه نوآوری ایده‌های بزرگ را پدید می‌آورد و مسیر ارتقای آن را هموار می‌کند، بیان می‌کنیم:

سیستم مشاهده فشار باد تایرها (TPMS)
فشار کم باد درون لاستیک‌ها نه تنها مصرف سوخت را بالا می‌برد و طول عمر لاستیک‌ها را پایین می‌آورد بلکه حتی خطرناک نیز هست. هنگامی که فشار باد داخل لاستیک از حد کافی پایین‌تر رود باعث شل شدن بیش از حد آن شده که خود سبب افزایش گرما در جداره‌های لاستیک و در نتیجه خراب شدن زودهنگام آن می‌شود. به همین علت بیشتر خودروسازان به تازگی درحال عرضه سیستمی برای کنترل فشار باد تایر خودروها هستند.
چنین سیستمی می‌تواند در مواقعی که باد یکی از تایرها از حد استاندارد کاهش پیدا می‌کند با روشن کردن چراغی در صفحه پشت آمپر به راننده هشدار دهد. یا حتی سیستم‌های پیشرفته‌تر می‌توانند میزان باد هر چرخ را به راننده گزارش دهند. شرکت نیسان از این ایده بهره‌گرفته و سیستمی به نام EFTA یا همان تنظیم آسان باد چرخ‌ها را در مدل‌های اخیر خود عرضه کرده است.
در این سیستم به هنگام کم شدن فشار باد داخل یک یا چند تایر راننده آگاه شده و برای تنظیم باد به تعمیرگاه می‌رود. هنگام باد کردن چرخ‌ها چراغ‌های کنار خودرو روشن می‌شوند که نشان دهنده شروع فرآیند بادگیری لاستیک‌هاست. اگر در هنگام بادگیری و بعد از رسیدن فشار باد به حد مطلوب، راننده به عملیات بادگیری ادامه دهد، سیستم مذکور با صدای هشداری راننده را از ادامه کار باز می‌دارد. صدای بوق هشدار در ابتدا کم و آهسته بوده که در صورت باد شدن بیش از حد تایر صدای آن بیشتر می‌شود و در پایان نیز مقدار باد اضافی وارد شده به تایرها به طور اتوماتیک تخلیه شده و فشار باد در حد مطلوب تنظیم می‌شود.

ایمنی به کمک چراغ و دوربین
در گذشته هنگام رانندگی اگر می‌خواستید بدانید چه چیزی در عقب خودرو شما وجود دارد، باید گردنتان را می‌چرخاندید و از شیشه عقب به پشت سرتان نگاه می‌کردید. اگرچه این امر هنوز هم رایج است اما کارخانه‌های خودروسازی درحال تجهیز کردن وسایل نقلیه خود به دوربین‌هایی هستند که دید بهتر و با جزئیات بیشتری از موانع و خطرات موجود در عقب خودرو در اختیار راننده می‌گذارند. این فناوری گامی بزرگ به سوی ایجاد ایمنی در صنعت خودروسازی محسوب می‌شود.
این سیستم به راننده توانایی مشاهده مستقیم پشت سپرهای عقب خودرو را می‌دهد (و او را از وجود بچه‌های خردسال، حیوانات اهلی،‌ دوچرخه‌سواران یا موانع سیمانی و... آگاه می‌کند) و بنابراین از تصادفات خطرناک جلوگیری می‌کند. این فناوری همچنین برای وسایل نقلیه سنگین که دید پشت سر برای راننده اغلب محدود است، کاربرد دارد. یک دوربین ساده وسیله جانبی بسیار مفیدی است که می‌تواند به عقب وسایل نقلیه نصب شود اما خودروسازان می‌خواهند که این ایده را به سطح جدیدتری ارتقا دهند.
آنها می‌خواهند حسگرهایی در خودروها کار بگذارند که نه‌تنها دید مناسبی از عقب خودرو را در اختیار راننده قرار می‌دهد بلکه به راننده از مواجه شدن با ترافیک سنگین در عقب خودرو نیز خبر می‌دهد. به‌عنوان مثال هنگامی که راننده می‌خواهد از یک مسیر فرعی یا پارکینگ وارد خیابان شلوغی شود، سیستم مذکور قبل از اینکه راننده به‌طور مستقیم وسایل نقلیه پشت سر خود را ببیند، او را از وجود آنها آگاه می‌سازد.
در سال‌های اخیر چند مدل خودرو نیز مشتاق به‌کارگیری دوربین‌ها برای ارائه نماهای مختلف از جوانب وسیله نقلیه شده‌اند ازجمله نماهای معمولی، عریض و زاویه‌دار. این ایده برای مواقعی که راننده می‌خواهد واگنی به تریلر خود ببندد بسیار حائز اهمیت است. دوربین با لمس کردن دکمه مخصوصی به نماهای مختلف خود می‌رود.

سیستم هشدار نقطه کور
به هنگام رانندگی چک کردن نقاط کور قبل از تغییر مسیر ایده جالبی است. ناآگاهی راننده از نقاط کور هنگام رانندگی علت بسیاری از تصادفات است و به همین دلیل است که سیستم هشدار نقاط کور اهمیت پیدا می‌کند. سنسورهایی که در هر طرف وسیله نقلیه کار گذاشته شده‌اند، به‌طور مداوم طرفین چپ و راست خود را اسکن می‌کنند و در صورت نیاز در مورد اشیایی که راننده قبل از تغییر مسیر لازم است بداند به او هشدار می‌دهند.
اکثر تولیدکنندگان، وسایل نقلیه تولیدی خود را با چراغ‌های هشداری که در کنار یا روی آینه‌های بغل کار گذاشته می‌شوند، مجهز می‌کنند. چراغ هشدار هر سمت از خودرو به هنگام ورود وسایل نقلیه دیگر به نقاط کور واقع در همان سمت روشن می‌شوند.در صورتی که راننده نشان بدهد قصد تغییر مسیر به آن سمت را دارد، سیستم هشدار فرض می‌کند که راننده چراغ‌های هشدار را ندیده و با ایجاد علامت هشدار صوتی، چشمک‌زن نمودن چراغ‌های هشدار و یا هر دوی این موارد به طور همزمان به راننده هشدار می‌دهد.شرکت هندا ایده سیستم هشدار نقاط کور را یک پله دیگر ارتقا داده است.
آنها امکاناتی جدید در خودروهای خود عرضه می‌کنند که نمایی از نقطه کور سمت شاگرد در اختیار راننده قرار می‌دهد. این تصویر به کمک دوربینی که روی آینه سمت شاگرد نصب شده تهیه می‌شود. سیستم مورد نظر به راننده این امکان را می‌دهد که هر دو مسیر ترافیک را در نمایشگری روی داشبورد خود ببیند. دوربین‌ها هنگامی که راننده چراغ‌های راهنما را برای تغییر لاین روشن می‌کند، شروع به کار کرده و نمایی کامل از نقاط کور را در اختیارش قرار می‌دهند تا به‌هنگام تغییر مسیر با مشکلی مواجه نشود.
حتی هنگامی که راننده راهنمای راست را به نشانه گردش به راست یا پارک کردن خودرو روشن می‌کند، دوربین‌های مذکور به وی در داشتن نمایی واضح از نقاط کور رانندگی کمک می‌کنند.

منبع: روزنامه گسترش صنعت

کد خبر 36917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha