معاون اجرایی سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با انتقاد از مصوبه مجلس و ماده 9 قانون اصلاح جرایم راهنمایی رانندگی و افزایش سن معافیت خودروهای نو برای دریافت معاینه فنی از دو به پنج سال، این افزایش را باج آشکار به صنعت خودروسازی عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهندس وحید نوروزی در هفتمین نشست مدیران مراکز معاینه فنی كلانشهرهای کشور گفت: مجلس شورای اسلامی در حالی به صنعت خودروسازی در خصوص کیفیت محصولات تولیدی با اعلام آزاد كردن خوردهای وارداتی و با كیفیت به كشور تذكر داده كه از سوی دیگر قانونی را تصویب میكند كه خودروهای تولیدی را تا 5 سال از معاینه فنی معاف کرده است.
وی با اشاره به اینكه این نوع حمایت و تهدید با هم سازگاری ندارد افزود: در زمان تصویب این ماده از قانون، نمایندهای از سازمان محیط زیست حضور نداشت، ما هم نبودیم اما سوال این است چرا تصویب ماده مهمی که در رابطه با معاینه فنی خودروهاست در این شرایط و بدون حضور كارشناسان مصوب شده است؟
نوروزی با اشاره به آغاز آلودگی هوا در تهران در فصل بهار، گفت: باید هر چه زودتر نمایندگان این ماده را بازنگری کنند.
بر اساس این گزارش، معاون اجرایی سازمان حمل و نقل و ترافیك شهرداری با انتقاد از یکی بودن نهاد متولی تولید و نظارت خودرو گفت: آیا قرار است در استاندارد یورو 5 نیز مثل یورو 2 و یورو 3 نظارت از سوی خود تولیدکنندگان انجام شود و چه كسی قرار است بر سوخت یورو5 نظارت كند؟
وی اذعان كرد: اگر مجلس شورای اسلامی این ماده از قانون را اصلاح نكند قطعا مورد انتقاد افكار عمومی قرار خواهد گرفت.
طرح ضربتی خروج خودروهای فرسوده پایتخت
بر اساس این گزارش، حسین رحیمی در حاشیه هفتمین نشست مدیران مراكز فنی كلانشهرهای كشور در خصوص مصوبه اخیر مجلس مبنی بر معافیت پنجساله خودروها از معاینه فنی گفت: باید بپذیریم 80 درصد آلودگیهایی كه در شهرها به ویژه در كلانشهرها رخ میدهد ناشی از استفاده از خودروهاست.
وی افزود: در حال حاضر با حجم بالایی از موتورسیكلتها در سطح شهر به ویژه در كلانشهر تهران مواجه هستیم كه بیش از سه میلیون موتورسیكلت در شهر تهران تردد میكند كه برخی از آنها چهار تا هشت برابر یك خودرو آلودگی وارد شهر میكنند.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفت: بیش از سه میلیون موتورسیكلت در شهر تهران تردد میكند كه برخی از آنها چهار تا هشت برابر یك خودرو آلودگی وارد هوای پایتخت میكنند.
رییس راهور تهران بزرگ تصریح كرد: پیش از این در نیمه اول سال معمولا شرایط اضطرار هوا را نداشتیم اما این وضعیت به دلایل مختلف در نیمه اول سال نیز اتفاق میافتد.
رحیمی با بیان اینكه از سوی دیگر باید قبول كنیم كه چیزی به نام معاینه فنی در بین خودروهای سنگین نداریم، ادامه داد: در بحث آلودگی هوا تنها نباید درون شهرها را مورد توجه قرار دهیم بلكه در جادهها و برونشهر نیز با بحث آلودگی هوا مواجهیم به طوری كه یك تریلر یا كامیون وقتی حركت میكند توده دودی را به دنبال خود به راه میاندازد، این در حالیست كه نقایص فنی این خودروها مورد كنترل قرار نمیگیرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینكه حجم خودروها به شدت در حال افزایش است و آلودگیها به شدت بر روی آحاد جامعه تاثیر میگذارد به عنوان یكی از موضوعاتی است كه باید به طور جدی به آن پرداخته شود.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با بیان اینكه كاری به قانون جدید اصلاح جرایم راهنمایی و رانندگی ندارم، افزود: در شرایط فعلی هیچ ارادهای مبنی بر معاینه فنی خودروها اعم از سبك، سنگین و حتی موتورسیكلتها وجود ندارد كه باید این مساله مورد تجدیدنظر جدی در بین همه مسوولان قرار گیرد تا از عوارضی كه در آینده به ویژه برای نسل جوان به وجود خواهد آمد جلوگیری شود.
وی با اشاره به افزایش آلودگیها طی روزهای گذشته و افزایش محدوده زوج و فرد نیز گفت: اگر به وضعیت اضطرار برسیم پس از تصویب كمیته اضطرار تصمیمات جدیتری را در این خصوص اتخاذ خواهیم كرد. بنابراین پلیس آمادگی دارد تا هر تصمیمی كه در كمیته اضطرار مصوب میشود را اجرا كند.
بر اساس این گزارش، رحیمی ادامه داد: محدوده 120 كیلومتری كه برای زوج و فرد خودروها درحال اجراست تاثیر بسیار خوبی در كل ترافیك تهران داشته به گونهای كه 20 درصد از ترافیك شهری را كاهش داده است.
رییس راهور تهران درباره خروج خودروهای فرسوده از جمله مینیبوسهای فرسوده گفت: بحث خروج خودروهای فرسوده از مباحثی است كه باید به طور جدی به آن پرداخته شود چرا كه همچنان در پایتخت خودروهایی تردد میكنند كه بیش از 20 یا 30 سال قدمت دارند كه این روش در هیچ جای دنیا وجود ندارد.
وی افزود: با سرعت گرفتن تغییر و تحول در بخش خودروهای فرسوده و جایگزینی خودروهای نو، لازم است سرعت این جایگزینی بیشترباشد چرا كه روند فعلی روند مثبتی نیست و در شهر تهران مینیبوسها، خودروهای سواری، فرسوده زیادی داریم كه با قدمت و میزان آلایندگی بالا در شهر تردد میكنند.
رحیمی در پایان تاكید كرد: خروج خودروهای فرسوده از سطح شهرها به ویژه كلانشهر تهران نیازمند یك طرح ضربتی است.
کد خبر 3927
نظر شما