پرشین خودرو: رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اینکه برنامه اجرایی ایمنی راه های ایران در دست تهیه است، گفت: باتوجه به آمار بالای تلفات ناشی از حوادث رانندگی در كشورهای در حال توسعه، توجه بینالمللی و منطقهای به این مهم و مطالعه و شناسایی ابداعات و اقدامات نوآورانه این كشورها در حل مشكلات ایمنی جادهای اهمیت زیادی دارد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از مهر، داود كشاورزیان در نخستین کنگره و نمایشگاه منطقه ای آسیا با موضوع حمل و نقل جاده ای که در جزیره بالی اندونزی برگزار شد، اظهار داشت: این كنگره با حضور 36 كشور جهان در قالب 7 موضوع كاری و 50 جلسه و نشست تخصصی به همراه نمایشگاه جانبی، 3 كارگاه آموزشی و بازدیدهای فنی، توسط فدراسیون بینالمللی راه IRF و با میزبانی وزارت امور عمومی و مسكن اندونزی با شعار "جادههای بهتر، جهان بهتر" به انجام رسید.
وی با بیان این كه در روز دوم كنگره، نشستی عمومی با عنوان گزارش پیشرفتهای آسیا درخصوص دهه اقدام برای ایمنی جادهای از سوی سازمان ملل متحد و ضرورت بررسی پیشرفت و اقدامات كشورهای هر منطقه در پیشبرد و تحقق اهداف این دهه برگزار شد، افزود: این نشست با حضور نماینده بانك جهانی، مدیركل ایمنی راههای اندونزی، رییس پلیس ترافیك اندونزی، معاون رئیس IRF و تنی چند از مقامات دولتی كشورهای آسیایی برگزار شد و هریك از اعضای نشست پیرامون تجارب ملی خود در زمینه اجرای رویكردهای دهه اقدام برای ایمنی به ایراد سخنرانی پرداختند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در این نشست ضمن تقدیر از دستاندركاران برگزاری كنگره و مسوولان كشور میزبان طی سخنانی، تصریح كرد: باتوجه به آمار بالای تلفات ناشی از حوادث رانندگی در كشورهای در حال توسعه، توجه بینالمللی و منطقهای به این مهم و مطالعه و شناسایی ابداعات و اقدامات نوآورانه این كشورها در حل مشكلات ایمنی جادهای از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
وی در ادامه افزود: باتوجه به آمار تلفات جادهای در دهه گذشته در كشور ایران، اقداماتی از جمله تهیه و پذیرش راهبرد ملی ایمنی راههای ایران در كمیسیون ایمنی راهها و تمركز برنامهها بر كاربران جادهای و تصادفات با بیشترین میزان فراوانی و شدت انجام شد، كه موجب كاهش قابل توجه آمار تلفات ناشی از حوادث رانندگی به ویژه جادهای در كشور شده است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به در دست تهیه بودن برنامه اجرایی ایمنی راههای ایران مطابق با رویكرد سیستم ایمنی بانك جهانی ابراز امیدواری كرد: روند پیشگیری از تلفات جادهای در پنج سال باقیمانده از دهه اقدام برای ایمنی كه با برنامه پنجساله توسعه اقتصادی و اجتماعی و سیاسی كشور نیز تطابق دارد، دارای كاهش مستمر و پیشبینی شده در برنامه باشد و در این راه، كشور جمهوری اسلامی ایران از هرگونه كمكهای فنی و توصیههای كاربردی در سطوح بینالمللی و منطقهای استقبال خواهد كرد.
كشاورزیان با تأكید بر پیام ایران به كنگره مبنی بر لزوم توجه به مقوله ایمنی جادهای و حفظ جان همهی انسانها در مقابل مخاطرات و آسیبهای ناشی از سوانح ترافیكی صرفنظر از اختلافات سیاسی و فرهنگی خاطرنشان كرد: ساخت زنجیره موفقیت در این حوزه تنها زمانی محقق میگردد كه حتی یك حلقه آن یعنی هیچ كشوری از قلم نیفتد.
گفتنی است در پایان این نشست، ضمن ترغیب كشورهای عضو به بهرهگیری از تجارب سایر كشورهای منطقه، استفاده از توصیههای بینالمللی به ویژه به كار بستن رویكرد سیستم ایمنی نظیر آنچه در كشور ایران بدان عمل شده است، تأكید شد.
فدراسیون بینالمللی راه IRF در سال 1948 تأسیس شده و یك سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی با هدف ترویج و بهبود توسعه و نگهداری بهتر، ایمنتر و پایدارتر راهها و شبكه جادهای در سراسر جهان است.
این فدراسیون از طریق همكاری با اعضاء و مخاطبان خود منافع اجتماعی و اقتصادی كه از شبكههای حمل و نقل جادهای براساس طراحی خوب و محافظت از محیط زیست به دست میآیند، را توسعه داده و با بهكارگیری صحیح فنآوریها و اقدامات مدیریتی به حداكثر نمودن بازگشت اقتصادی و اجتماعی سرمایهگذاریهای ملی جادهای كمك میكند.
در حال حاضر با داشتن 116 كشور عضو از 6 قاره كه جمهوری اسلامی ایران نیز با عاملیت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای عضو آن میباشد، به ایجاد تغییر از طریق تأمین بهترین اقدامات و مشاورههای تخصصی جهت رویارویی با دنیای چندوجهی حمل و نقل امروز میاندیشد.
کد خبر 39728
نظر شما