پرشین خودرو: چندسالی است که موضوع نوسازی ناوگان مینی بوسرانی کشور هر از چندگاهی مطرح می شود، اما تاکنون هیچگاه محقق نشده است.
به گزارش «پرشبن خودرو»، این در حالی است که هم اکنون طبق اعلام ستاد مركزی معاینه فنی خودروهای تهران، 100 درصد مینیبوسهای تهران فرسوده هستند و ایمنی لازم را برای جابهجایی مسافر ندارند. در دیگر شهرهای کشور نیز شرایط به همین منوال و یا بغرنج تر است، اما تمام وعده های مطرح شده در این رابطه در حد شعار باقی مانده و اجرای طرح همچنان به تاخیر می افتد.
حال آنکه طبق وعده ها قرار بود از ابتدای مهرماه و همزمان با بازگشایی مدارس دستکم سرویس های مدارس نوسازی شوند، اما روند اجرای طرح به گونه ای است که بعید به نظر می رسد تا پایان سال به سرانجام برسد.
طبق مصوبه ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت، تا پایان سال گذشته باید 12 هزار و 800 دستگاه خودرو سنگین فرسوده كه دو هزار و 500 دستگاه آن شامل مینیبوس میشود، از رده خارج و ناوگان نو جایگزین آن میشد، اما به دلیل عدم همكاری بانكها و وزارت نفت این موضوع اجرایی نشد و امسال توافقنامه جدید امضا شده است.
بر اساس آمار پلیس راهنمایی و رانندگی 100 هزار دستگاه مینیبوس در كشور تردد دارد كه حداقل 75 درصد آن فرسوده است كه اگر سالانه پنج هزار دستگاه نوسازی شود، ظرف 10 سال آینده ناوگان فرسوده مینیبوسی نخواهیم داشت و میانگین سنی ناوگان این بخش زیر 10 سال میشود؛ در حالی كه هم اكنون میانگین سنی ناوگان مینیبوسی بیش از 23 سال است. به عبارتی می توان اینگونه قلمداد که این مینی بوس ها به ارابه مرگ تبدیل شده اند.
حتی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز پیش از این عدم نوسازی ناوگان مینی بوسرانی انتقاد کرده و گفته است در حدود 2 هزار و 400 مینیبوس فرسوده وجود دارد كه باید ظرف مدت یكسال از رده خارج شود.
مدیرعامل اتحادیه مینیبوسرانی كشور نیز با بیان اینكه حدود پنج هزار دستگاه از ناوگان مینیبوسرانی كشور بالای 35 سال سن دارند، از روند کند همکاری بانک ها انتقاد کرده بود.
با این حال طبق برنامه عمر ناوگان مینیبوس كشور باید به كمتر 10 سال برسد و بر اساس سالانه باید سه هزار دستگاه مینیبوس فرسوده از رده خارج شود. حال باید دید دستگاههای اجرایی می توانند زمینه تحقق این هدف را فراهم کنند یا خیر؟
کد خبر 417
نظر شما