پرشین خودرو: یك مقام سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تغییرات نرخ کرایه حملونقل اعلام كرد كه پیشنهاد این سازمان این است كه با هدف کاستن از فشار جهشی قیمت در این بخش، افزایشهای مورد نظر شورای اسلامی شهر تهران به صورت پلکانی و تدریجی اعمال شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.
به گزارش«پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، جواد احمدی مدیركل دفتر خدمات زیربنایی سازمان حمایت مصرفكنندگان و تولیدكننگان، در مورد تغییرات نرخ کرایه حمل ونقل عنوان كرد: تغییرات نرخ کرایه حمل ونقل به ویژه حمل ونقل درونشهری که اقشار مختلف جامعه به صورت روزانه و مستمر از آن استفاده میكنند، همواره تاثیرات غیرقابل انکاری در قیمت سایر کالاها و خدمات مورد نیاز مردم داشته است.
وی ادامه داد: افزایشهای جهشی و با شیب تند در این بخش علاوه براینکه طیف وسیعی از مردم طبقات متوسط و پایین جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد، فشار مضاعفی نیز از منظر متاثرشدن قیمت سایر کالاها و خدمات و افزایشهای تبعی آن که بعضا ممکن است جنبه روانی و نه واقعی داشته باشد را نیز به آنها تحمیل میكند.
احمدی تصریح كرد: افزایش نرخ بلیت اتوبوس از ابتدای تیرماه جاری که در اتوبوسهای بخش عمومی 68درصد و در اتوبوسهای بخش خصوصی در برخی از خطوط تا 100درصد اعمال شده، از مصادیق جهش قیمتی است و بررسیهای انجامشده و تماسهای مکرر مردمی با ستادخبری سازمان بازرگانی استان تهران (تلفن124) نشاندهنده اظهار نگرانی و دغدغه مردم در خصوص این گونه افزایشهاست.
وی متذكر شد: با اذعان به اینکه نرخ حملونقل درونشهری به ویژه پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها و افزایش قیمت سوخت باید اصلاح میشد اما به این نکته مهم نیز باید توجه كرد که اعمال تعرفههای جدید و شیب افزایش نرخها نباید به گونهای باشد که معضلات و مشکلات جدیدی را برای مردم ایجاد كند.
این مقام وزارت بازرگانی در ادامه اظهار كرد: سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در راستای حمایت از حقوق مصرفکنندگان و با در نظر گرفتن کلیه جوانب پیشنهاد میكند با هدف کاستن از فشار جهشی قیمت در این بخش افزایشهای مورد نظر شورای اسلامی شهر تهران به صورت پلکانی و تدریجی اعمال شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.
وی خاطرنشان كرد: ضمنا رعایت تعرفههای قانونی توسط رانندگان ناوگان حمل ونقل عمومی الزامی بوده و با متخلفان در چارچوب قوانین و مقررات موجود برخورد خواهد شد.
قیمت بلیت مترو مجددا افزایش خواهد یافت
بر اساس این گزارش، رییس شورای اسلامی شهر تهران از انجام مكاتباتی با وزارت كشور برای پرداخت یارانه به اتوبوسهای گازسوز برای جبران مابهالتفاوت افزایش قیمت گاز با اجرای هدفمندسازی یارانهها خبر داد.
مهدی چمران امروز در حاشیه بازدید از ایستگاه تجریش در خط یك مترو تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینكه در حال حاضر مهمترین مشكل ناوگان حملونقل عمومی به اتوبوسهای گازسوز اختصاص دارد عنوان كرد: بخش خصوصی دارای اتوبوسهای گازسوز اعلام كرده است كه با افزایش قیمت گاز از لیتری10به 300 تومان ادامه فعالیت برایش به صرفه نیست.
وی درعین حال به كمكهای شركت واحد اتوبوسرانی به بخش خصوصی در چند ماهه اخیر اشاره كرد و افزود: خدمات پاركینگ و كارواش اتوبوسهای بخش خصوصی رایگان ارائه میشود و تعمیرات این اتوبوسها نیز در صورتی كه در شركت واحد انجام شود از تخفیفات ویژه برخوردار خواهد شد.
به گفته چمران هفت میلیارد تومان اعتبار نیز برای بیمه رانندگان اتوبوس در بخش خصوصی اختصاص یافته است.
وی با تاكید بر ضرورت كمك به اتوبوسهای گازسوز از سوی دولت، اظهار كرد: مقرر شده است كه وزارت كشور بر اساس محاسبهای مابهالتفاوت بهای سوخت اتوبوسهای گازسوز در مقایسه با اتوبوسهای گازوییلسوز را به صورت یارانه بپردازد كه این موضوع مترادف دونرخی شدن گاز نیست.
رییس شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به تخصیص بیش از60 درصد یارانه بلیت مترو واتوبوس در سال گذشته، اظهار كرد: در سال جاری نیز100 میلیارد تومان یارانه بلیت مترو برای كل كشور پیشبینی شده است كه با توجه به اینكه در هیچ یك از شهرها به جز فاز آزمایشی مشهد، مترو فعال نیست بنابراین پیشبینی میشود كه 90 درصد این رقم به تهران اختصاص یابد.
وی در ادامه با بیان اینكه نرخ متوسط بلیت مترو 139 تومان بوده است، خاطرنشان كرد: با افزایش قیمتها از ابتدای تیرماه 16 تومان به این رقم افزوده شده است.
چمران ادامه داد: با توجه به ضرورت فرهنگسازی برای استفاده از بلیتهای چندسفره به جای تكبلیت، قیمت بلیت یك سفره مترو 50 تومان افزایش یافت این در حالی است كه قیمت بلیت دو سفره همچون گذشته 450 تومان باقی مانده است.
وی با بیان اینكه مردم اعتراضی به افزایش قیمت بلیت مترو نداشتهاند، یادآور شد: رایزنیهایی نیز برای پرداخت یارانه برق به مترو تهران انجام شده است.
چمران با بیان اینكه براساس مصوبه شورای شهر اگر تا پایان تابستان نسبت به پرداخت یارانه برق به مترو اقدام نشود، قیمت بلیت مترو مجددا افزایش خواهد یافت، عنوان كرد: البته این موضوع در قانون بودجه ذكر شده كه فرمانداری به آن اعتراض كرده و گفته است كه بودجه نمیتواند شرط داشته باشد.
وی درعین حال ابراز امیدواری كرد كه با جبران هزینههای ناشی از افزایش قیمت برق در مترو نیازی به افزایش مجدد قیمت بلیت نباشد.
رییس شورای شهر تهران در بخش دیگر سخنانش با بیان اینكه در حال حاضر بر اساس محاسبات انجام شده از سوی شركت واحد و وزارت كشور هزینه یك سفر به طول هفت تا 10 كیلومتر با اتوبوس، 210 تومان است، تصریح كرد: این میزان تنها مخارج جاری اتوبوس را پوشش میدهد و هزینه خرید آن به صورت جداگانه، 82.5 درصد از سوی وزارت كشور و مابقی از سوی اتوبوسرانی یا بخش خصوصی تامین میشود.
چمران ادامه داد: البته اتوبوسهای دو طبقه تهران كه در حال حاضر حدود 700 دستگاه است و در آینده به 800 دستگاه خواهد رسید مستقیما توسط شهرداری تهران به قیمت 285 میلیون تومان خریداری میشود.
وی در ادامه با بیان اینكه براساس قانون سهم دولت، مردم و شهرداری از بلیت اتوبوس هر یك، یك سوم 210 تومان خواهد بود عنوان كرد: بنابراین در حالی كه مردم باید بابت بلیت اتوبوس 70 تومان میپرداختند، نرخ بلیت اتوبوس 25 تومان بوده است.
وی با اشاره به هزینههای چاپ و توزیع بلیت اتوبوس تاكید كرد: در گذشته و با وجود قیمت كم بلیتها حتی گاهی موضوع رایگان كردن اتوبوسهای دولتی نیز مطرح میشد.
چمران با بیان اینكه سال گذشته شهرداریها و شوراهای كلانشهرها تصمیم گرفتند كه پس از هدفمندسازی یارانهها قیمت بلیت اتوبوس و مترو را اضافه نكنند، عنوان كرد: این موضوع در حالی صورت گرفت كه گازوییل با نرخ 150تومان و گاز با نرخ 300 تومان خریداری میشد و با قیمت بیش از هدفمندسازی یارانهها در اختیار بخش خصوصی قرار میگرفت.
وی با اشاره به افزایش 15 درصدی نرخ كرایههای تاكسی در سال گذشته عنوان كرد: از آنجا كه تاكسیرانی كاملا خصوصی است امكان جبران هزینههای ناشی از افزایش قیمت سوخت توسط شهرداری یا دولت فراهم نبود و ناچار به افزایش كرایهها شدیم.
وی با اشاره به بحثها و كشوقوسهای متعدد از ابتدای سال جاری بر سر افزایش نرخ كرایههای حملونقل عمومی اظهار كرد: در نشستی از ما خواسته شد كه در سه ماهه ابتدای سال نیز نسبت به افزایش كرایهها اقدام نكنیم تا یك بازه زمانی شش ماهه میان دو وعده افزایش كرایهها ایجاد شود. بنابراین در ابتدای تیرماه نسبت به افزایش كرایهها اقدام كردیم.
وی با بیان اینكه قیمت بلیت اتوبوس از 25 تومان به 42 تومان افزایش یافته است، گفت: حتی عدهای در ستاد سوخت و وزارت كشور به این رقم اعتراض داشتند و خواستار افزایش قیمت بلیت به50 تومان بودند اما شورای شهر با هدف فرهنگسازی برای خرید كارت بلیت نرخ تعیین شده را رند نكرد.
رییس شورای شهر تهران با اشاره به افزایش 25 تومان به نرخ هر كورس به مسافت هفت كیلومتر در اتوبوسهای بخش خصوصی نیز توضیح داد: با توجه به اینكه اتوبوسهای بخش خصوصی با اجرای هدفمندسازی یارانهها نرخ خود را افزایش ندادند، بنابراین در حال حاضر بلیتهای 150تومانی به 200 تومان، 125 به 175 تومان، 200 به 300 تومان و 225 به 325 تومان افزایش یافته است.
وی با تاكید بر ضرورت استفاده از سكه رایج 25 تومانی در تعیین نرخ بلیت و كرایههای تاكسی اظهار كرد: در صورتی كه قیمت كرایه خطی بیش از 15 درصد افزایش یافته باشد در افزایش ابتدای سال آینده آن را متعادل خواهیم كرد.
کد خبر 4195
نظر شما