معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور از بررسی طرح توقف دو گانه سوز کردن خودروها در کارگاهها خبر داد.
علی ربیعی افزود: پس از نهایی شدن این طرح تنها خودروسازان مجاز به تولید خودروهای گازسوز هستند.
وی تصریح کرد: با توجه به حد نصاب رسیدن خودروهای گازسوز در کشور، طرح توقف تبدیل کارگاهی خودروها به دوگانه سوز در ستاد در دست بررسی است که در صورت تصویب این طرح فعالیت کارگاههای تبدیل خودروها به دوگانه سوز مجاز نیست و دولت هیچ حمایتی برای تبدیل خودرو به دوگانه سوز انجام نخواهد داد.
به گفته ربیعی، هم اکنون حدود 90 درصد از هزینه تبدیل خودروها به دوگانه سوز از سوی دولت پرداخت می شود.
وی با بیان این که هم اکنون حدود 20 درصد خودروهای کشور دوگانه سوز هستند، افزود: شمار خودروهای دوگانه سوز با توجه به تعداد جایگاه های عرضه سوخت سیانجی و الپیجی در کشور به میزان مطلوب رسیده و متناسب با تعداد خودروها، سهم این سوختها در ترکیب سبد سوخت کشور تعیین می شود.
ربیعی گفت: خودروهای دوگانه سوز تبدیلی برای هر بار پیمایش در قیاس با خودروهای پایه گازسوز دو تا سه برابر سوخت مصرف می کنند؛ به عبارتی خودروهای پایه گاز دو تا سه برابر کمتر برای دریافت گاز به جایگاه مراجعه می کنند؛ بنا بر این راندمان موتور این دسته از خودروهای در قیاس با خودروهای تبدیلی بیشتر است.
وی با بیان اینکه در صورت توقف تبدیل خودروها به دوگانه سوز در کارگاه ها فعالیت کارگاههای تبدیل سیانجی سوز، شکل دیگری خواهد یافت، گفت: با توجه به این که تولید خودروهای پایه گازسوز در دستور کار خودروسازان قرار گرفته است، این کارگاهها تغییر نوع فعالیت می دهد و به مراکز مجاز معاینه فنی خودروهای تبدیل می شوند و خدمات مختلفی در زمینه تامین و تعویض قطعات خودروهای دوگانه سوز انجام می دهند؛ بنا بر این فعالیت این کارگاه ها متوقف نمی شود.
معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور گفت: همزمان با افزایش قیمت سیانجی و منطقی شدن اختلاف قیمت این سوخت با بنزین، به صورت طبیعی استقبال مردم از تبدیل خودروها به دوگانه سوز کاهش یافت و مردم می توانند خودروهای دوگانه سوز را از کارخانه های سازنده خودرو دریافت کنند.
وی از افزایش تولید خودرو با موتور پایه گاز سوز در کشور متناسب با افزایش شمار جایگاه های سیانجی خبر داد و افزود: بر اساس برنامه، قرار است به سمت افزایش تولید خودروها پایه گاز حرکت کنیم؛ به گونه ای که در آینده همه خودروها با موتور پایه گاز تولید شوند.
به گفته ربیعی، هم اکنون روزانه به صورت میانگین 15 میلیون متر مکعب گاز سیانجی در خودروها مصرف می شود و این میزان نسبت به پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تغییر نداشته است.
این مقام مسئول گفت: هم اکنون سهم سیانجی در سبد سوختی کشور 20 درصد است که سهم بهینه و مناسبی است، در مقابل، سهم الپیجی هنوز به حدمطلوب نرسیده است و باید در مناطقی که امکان عرضه این سوخت وجود دارد، عرضه آن افزایش یابد.
وی افزود: بر اساس سهم و ترکیب هر یک از سوخت ها در سبد انرژی کشور، باید سهم سوختها بر اساس مصرف بهینه تعیین و امنیت انرژی پایدار شود.
کد خبر 4313
نظر شما