پرشین خودرو: مدیرعامل اتحادیه شركتهای حمل و نقل بار گفت: در پی سیاست محدودیت در تردد ناوگان فرسوده، از مهر ماه كامیونهای كهنه فقط بارهای داخل استانی را جابهجا میكنند یا به استانهای همجوار تردد خواهند داشت.
به گزارش »پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، نوروزكیا اظهار كرد: با اجرای طرح هدفمند كردن یارانهها قیمت جابهجایی افزایش خواهد یافت، چرا كه با افزایش چند برابری نرخ سوخت، قیمت حمل و نقل بار و جابهجایی 40 تا 50 درصد گران میشود.
وی اظهار كرد: با توجه به اینكه مصرف سوخت در ناوگان فرسوده دو برابر ناوگان نو است، كشور از محل مصرف سوخت ناوگان فرسوده متضرر میشود كه با اجرای طرح هدفمندی یارانهها تردد ناوگان فرسوده از چرخه اقتصادی خارج میشوند. از طرف دیگر كامیونهای كهنه از مهر ماه فقط حق تردد و جابهجایی بارهای داخل استانی و استانهای همجوار را دارند.
اما در حالی كه كارشناسان از اینكه بیش از 50 درصد ناوگان باری زیر هفت تن است، انتقاد داشته و تاكید دارند كه وزارت راه و ترابری با استفاده از حق قانونی درخصوص تعیین استاندارد خودروها، باید برای اصلاح سخت افزاری و نرم افزای حمل و نقل باری به منظور كاهش هزینههای كالا و خدمات تصمیم گیری كند، نوروزكیا وجود این ناوگان را برای تردد در مسیرها كوتاه لازم دانسته و معتقد است كه این ماشینها بر اساس عرضه و تقاضا تردد دارند.
اما كارشناسان این بخش معتقدند كه ناوگان كم ظرفیت راندمان حمل و نقل را كاهش داده است كه با جایگزین كردن كامیونهای 37 تنی علاوه بر افزایش بازده و بهره وری حمل و نقل، بسیاری از هزینهها و همچنین مصرف سوخت كاهش مییابد. این درحالی است كه مصرف سوخت كامیونهای هفت تنی كه در دهه 60 تولید شدهاند و خط تولید آن همچنان ادامه دارد، با كامیونهای 37 تنی یكسان است كه این عوامل سخت افزاری توجیه اقتصادی حمل و نقل را از بین برده است.
کد خبر 436
نظر شما