پرشین خودرو: همانگونه که زمانی الکترونیکی شدن موجب تحول صنایع شد، اکنون «دیجیتالی شدن» صنعتی را پس از صنعت دیگر دگرگون میکند. برای مثال، همه چیز از شیوه تولید و تحویل کالاها گرفته تا منابع درآمدی و سود به یکباره تغییر کرده است. در بخش خدمات مالی، اکوسیستم پولی و پرداخت بهطور فزاینده دیجیتالی میشود و در حال حاضر تقریبا همه مردم جهان توانایی خرید یک دستگاه تلفن همراه را دارند. محصولات هوشمند و متصل، مرزهای صنعتی را تغییر میدهند و شرکتها را وادار میکنند این پرسش اساسی را از خود بپرسند که: واقعا در چه کسبوکاری فعالیت میکنیم؟
به گزارش «پرشین خودرو»، این مساله در مورد صنعت خودرو، یکی از بزرگترین صنایع جهان، هم صادق است. مرکز کیپیام-جی(یکی از بزرگترین شرکتهای خدماتی و سرویسدهنده در جهان) در یکی از گزارشهای جدید خود مینویسد: «زمان چندانی از اولین انقلاب صنعت خودرو نمیگذرد که چنین نوآوریهای چشمگیری در این صنعت بهوجود آمده است. خودروهای بدون راننده تنها بخشی از این داستان هستند. همگرایی مصرفکنندگان و تکنولوژیهای خودرو و افزایش خدمات حملونقل درحال دگرگون کردن صنعت خودرو و شیوه زندگی ما هستند.»
طی چند سال گذشته خودروهای بدون راننده توجه ما را به خود معطوف کردهاند. پیشرفت خودروهای بدون راننده نه تنها یک نقطه عطف در بخش تکنولوژی است، بلکه تاکیدی است بر این مساله که تکنولوژی دیجیتال تاثیر شگرفی بر آینده خودرو دارد. البته نظرات مختلفی درباره چشمانداز تجاری خودروهای بدون راننده مطرح میشود؛ برخی معتقدند طی یک دهه، این خودروها متداول شده و به همراه خودروهای دارای راننده، در جادهها تردد میکنند.
این در حالی است که برخی دیگر به دلیل پیچیدگیهای تکنولوژیکی و مسائل اجتماعی که همچنان باید روی آنها کار شود، درمورد تولید انبوه این خودروها تردید دارند. در هر صورت، شرکتهای خودروساز به شدت تلاش میکنند خود را با سرعت نوآوری در حوزه تکنولوژی مربوط به مصرفکنندگان وفق دهند. بنابراین مهارتهایی که زمانی موجب موفقیت یک خودروساز میشد، مانند تولید موتورهای بزرگ، طراحی جذاب بدنه و داخل خودرو، بازاریابی و تبلیغ لذت رانندگی در جادههای باز، دیگر کارساز نیستند.
مهارتهای نرمافزاری جدید، نمایانگر فرهنگ جدیدی است که اکنون مورد نیاز بهنظر میرسد. امروزه یک خودروی با اندازه متوسط، تقریبا 40 تا 50 سیستم ریزپردازندهمحور دارد که نیازمند حدود بیش از 20 میلیون خط رمز است. یک خودروی بزرگتر لوکس احتمالا حدود 100 میلیون خط رمز دارد. این در شرایطی است که هواپیمای بوئینگ 787 کمتر از 15 میلیون خط رمز دارد. در شرایطی که محصولات، نرمافزار محور و متصل میشوند، پیچیدگیهایشان نیز بیشتر خواهد شد. در مورد خودرو هم این مساله وجود دارد. مدیریت این پیچیدگیهای فزاینده به بزرگترین چالش صنعت خودرو تبدیل شده است.
مرکز کیپیامجی در گزارش خود مینویسد: «پیچیدگیهای تکنولوژیک موجب افزایش هزینه تولید میشود. از سوی دیگر، فراخوان خودرو در بالاترین رکورد خود قرار دارد و مشتریان بهطور مداوم از طراحی و نحوه کار با تجهیزات داخل خودرو شکایت میکنند. این در شرایطی است که قیمت خودرو به دلیل نرمافزارها و وسایل الکترونیکی به کار رفته در آن در حال افزایش است.» دیگر بردن رانندگان به جایی که میخواهند تنها کار خودرو نیست.
امروزه مردم همه فعالیتهای دیجیتالی خود را در خودرو انجام میدهند؛ بنابراین مرکز کیپیامجی به خودروسازان توصیه میکند: «مشتریان انتظار دارند ابزارهای متحرکشان(مانند گوشی هوشمند و تبلت) همواره و بدون وقفه به اینترنت متصل باشد؛ بنابراین باید ابزارهای رابط کاربر(رابط کاربر، بخش قابلمشاهده و قابل لمس یک ابزار است که کاربر مستقیما با آن سر و کار دارد) را به گونهای ساخت که کار با آنها راحت باشد. خودروسازان همچنین باید از آمار و تحلیلهای پیشگویانه برای ایجاد رابطه با مشتریان استفاده و بهطور مداوم آنها را از شرایط خرید و نگهداری و ارتقای خودرو آگاه کنند.» خودروها بهطور چشمگیری درحال تبدیل شدن به «گوشیهای هوشمند چهارچرخه» هستند. نشریه اکونومیست همین عنوان را برای مقاله خود درباره ظهور خودروهای متصل انتخاب کرده است.
در این مقاله آمده است:«تکنولوژی ارتباطات، سیستمهای اطلاعاتی و ابزارهای ایمنی درکنار هم قرار میگیرند تا خودروهایی با سطح بالایی از پیشرفت و خودکار بودن را ارائه کنند. این فرآیندی است که نه تنها چگونگی استفاده از خودرو را دگرگون میکند؛ بلکه رابطه بین خودرو و راننده را هم تغییر میدهد. این مساله به نوبه خود شیوه تولید و فروش خودرو را تحتتاثیر قرار خواهد داد. درنهایت، این خودروهای متصل هستند که راه را برای عرضه خودروهای بدون راننده در آینده هموار میکنند.»
در حال حاضر از ترکیب تکنولوژیهای مکانیکی و دیجیتالی پیشرفته سه نوع خدمات اصلی بهوجود آمده است: «اپلیکیشینهایی مانند موسیقی، اطلاعات ناوبری و ترافیکی که از طریق وایرلس به ابزار متحرک کاربر همچون گوشی هوشمند و تبلت یا ابزارهای نصب شده در خودرو ارسال میشوند.»
«خدمات تعمیر و نگهداری، یعنی هشدارهای پیشرفته درباره قطعاتی که باید تعویض شوند یا توضیحاتی درباره اینکه چرا چراغ کنترل موتور روشن شده است؛ این اطلاعات بر مبنای آماری قرار دارد که از طرف خودرو به مرکز پشتیبانی ارسال میشود» و در نهایت «خدمات مبتنی بر ارتباط با دیگر خودروها و با زیرساختهای هوشمندی که برای کاهش تصادفات و روان شدن ترافیک طراحی شدهاند.»
اما این خدمات مختلف را چه کسی ارائه خواهد کرد؟ خودروسازان سنتی و نمایندگیهای آنها یا شرکتهای جدید دیجیتالی؟ خودروها به بستهای از تکنولوژیهای مختلف تبدیل خواهند شد و شرکتهای تکنولوژی و خودروسازان برای جلب توجه رانندگان با یکدیگر رقابت خواهند کرد. نشریه اکونومیست مینویسد: «اما آینده صنعت خودرو هرچه که باشد، نابودی بازیگران اصلی در کسبوکاری که تکنولوژی هوشمند تنها بخشی از معادلات آن است، دشوار خواهد بود؛ بنابراین اکثر خودروسازان بزرگ حق دارند که منابع مالی خود را به سمت تولید باتری و دیگر انواع نیروهای محرکه جایگزین و خودروهای مستقل سرازیر کنند.
بهطور کلی، بهتر است شرکتهای تکنولوژی در زمینه توسعه نرمافزارهای خودروهای بدون راننده و همچنین بهبود برد و هزینه باتریهای خودروهای برقی با خودروسازان همکاری کنند. شرکتهای تکنولوژی باید به این مساله توجه کنند که در صنعت خودرو، تامین قطعات اصلی سودآورتر از تولید خودرو است. خودروهای آینده با خودروهای کنونی فرق خواهند داشت، اما برند آن خودروها همین برندهای فعلی خواهد بود.» اما خودروسازان برای مطرح ماندن و کسب سرمایه در زمینه این نوآوریهای دیجیتالی چه باید انجام دهند؟ مرکز کیپیامجی در گزارش خود 5 توصیه کلیدی را مطرح میکند که عبارتند از:
پیدا کردن شرکای جدید
ساختار صنعت خودرو احتمالا به سرعت تغییر خواهد کرد. طراحی و تولید خودروهای جدید بسیار پیچیده و پرهزینه شده است و یک شرکت نمیتواند به تنهایی همه مسائل مربوط به تولید و طراحی خودرو را مدیریت کند. شرکتهایی در آینده پیشرفت خواهند کرد که زیرک و آیندهنگر بوده و آماده هستند که روی تکنولوژیهای جدید، استعدادهای جدید و متحدان استراتژیک سرمایهگذاری کنند.
کسب مهارت اطلاعاتی
خودروسازان باید بهتر از گذشته مشتریان خود را بشناسند. آنها باید از این اطلاعات برای شناخت همه جنبههای تجربیات مشتریان از زمان آشنایی با خودرو گرفته تا زمان مراجعه به نمایندگی و خرید خودرو، استفاده کنند. به خدمت گرفتن کارشناسان آمار یک اصل مهم است. از این آمار باید در جهت جلب توجه مشتریان، پاسخگویی به نیازهای حملونقل و بهتر کردن زندگی آنها استفاده شود.
به روزرسانی مدلهای اقتصادی
در گذشته زمانی که تقریبا هر پنج سال یکبار مدلهای جدید عرضه میشد، پیشبینی تقاضا دشوار بود، اما اکنون این کار دشوارتر شده است. با توجه به رقابت شدید و آهنگ سریع عرضه خودروهای جدید و همچنین مساله تکنولوژی خودرو، خودروسازان برای پیشبینی تقاضا، هزینه سرمایهای و سودآوری خودرو، به مدلهای اقتصادی جدید نیاز دارند.
مهار پیچیدگی
شرکتهای خودروساز باید امکان اتصال پیوسته به ابزارهای متحرک رانندگان را فراهم کنند و ابزارهای دقیق رابط کاربر را ارائه دهند. شرکتی که بتواند در این زمینه بهترین ابزارها با سادهترین کاربرد را عرضه کند موفقتر خواهد بود.
ایجاد سازمان انعطافپذیر
برای تولید خودرو و ایجاد خودروسازان آینده، ترکیبی از مهارتهای سختافزاری و نرمافزاری جدید لازم است. برای بسیاری از خودروسازان این مساله به معنی تغییر فرهنگ سازمانی، استخدام نخبگان جدید و بازبینی در بسیاری از جنبههای مدیریتی است. ادغام نظم و سختکوشی که برای ساخت خودروهای بدون نقص در کارخانهها لازم است و فرهنگ بیقید و بند حاکم در اکثر شرکتهای تکنولوژی یک چالش بزرگ برای خودروسازان خواهد بود، اما شرکتهای موفق براین چالش غلبه خواهند کرد.
منبع: دنیای اقتصاد
کد خبر 44798
نظر شما