دمشق پایتخت و بزرگ ترین شهر سوریه است که جمعیتی حدود 4.5 میلیون نفر دارد و تاریخ آن به 8000 تا 10000 هزار سال قبل از میلاد باز می گردد. این مکان به مرور زمان به عنوان کهن ترین شهر قابل سکونت شناخته شد و به دلیل این که میان آفریقا و آسیا واقع شده، از موقعیت جغرافیایی خوبی برخوردار است.
آتن پایتخت یونان، جمعیتی حدود 3 میلیون دارد. طراحی این شهر که به مدت 7000 سال بدون سکونت مانده، برگرفته از طراحی عثمانی، بیزانس و تمدن روم است. فیلسوف، نویسنده، نمایشنامه نویس و هنرمندان مشهور بسیاری در این مکان متولد شدند.
بیبلس یکی از قدیمی ترین شهرهای فنیقیها است که تمدن های زیادی را به خود دیده و از حدود 5000 سال پیش مورد سکونت انسان ها قرار گرفته است. مراحل رشد الفبای فنیقیها در این شهر کاملا مشهود است. نکته جالبی که درباره کلمه انگلیسی Bible وجود دارد این است که ریشه آن از نام این شهر- Byblos- گرفته شده زیرا بیبلس در آن زمان، محل صادرات پاپیروس بوده است.
بیت المقدس یکی از پربازدیدترین شهرها و از مهمترین مناطق مذهبی جهان است. این مکان مذهبی، یهودیان، مسیحیان و مسلمانان زیادی را به خود جذب می کند و امروزه حدود 800000 ساکن دارد که بیش از 60 درصد آن را یهودیان تشکیل می دهند. در طول سالهای متمادی، این شهر حوادث متعددی از جمله حملات پی در پی و ویرانی را به خود دیده است.
بیت المقدس حدود 4 هزار سال پیش تاسیس شده و به 4 بخش تقسیم می شود: محله مسیحی ها، محله مسلمان ها، محله ارمنی ها و محله یهودی ها. در سال 1981 نام این شهر به فهرست مکان های تاریخی در حال نابودی اضافه شد.
هند محل تولد تمدن های باستانی و مذهبی و همین طور دارای یکی از کهن ترین شهرهای جهان است. تنها شهر مقدس هند، بنارس نام دارد که در ساحل رودخانه گنگ قرار گرفته است. هندی ها معتقدند که این شهر توسط الهه شیوا ساخته شده و تاریخ آن به قرن 12 قبل از میلاد باز می گردد. بنارس که به واراناسی نیز شهرت دارد، مسافران زیادی را به خود جذب می کند. مارک تواین درباره زیبایی این شهر چنین گفته: «سابقه بنارس از تاریخ، تمدن حتی افسانه ها هم پیشی گرفته است.» این شهر، مرکز فرهنگی و مذهبی است که شاعران، نویسندگان و موسیقیدانان بسیاری در آن جای دارند.
بیش از 2500 سال قبل، شهر چولولا- به معنی محل پرواز- از پیوند چندین روستا به وجود آمد و مکانی برای سکونت فرهنگ های آمریکای لاتین مانند اولمک، و تولتک و ازتک ها شد. این شهر زمانی که توسط اسپانیایی ها فتح شد، رونق گرفت. کورتس درباره آن چنین می گوید: «زیباترین شهر حومه اسپانیا».
چولولا اکنون حدود 60000 نفر جمعیت دارد و جذاب ترین بخش آن هرم بزرگ چولولا است که به بزرگ ترین بنای دست ساز بشر شهرت یافته است. این مکان تعداد زیادی تونل و غارهایی به طول 8 کیلومتر دارد، اگر چه تنها 800 متر آن برای عبور عموم آزاد است.
اریحا که در کتاب مقدس عبری به «شهر درختان نخل» معروف است، شهر کوچکی است که حدود 20000 نفر جمعیت دارد. حفاری ها نشان می دهد که حدود 11000 سال قبل، انسان ها در این مکان سکونت داشتند. این شهر که در مرکز فلسطین واقع شده، از نظر حمل و نقل و تجارت مکانی بسیار مناسب است. از طرف دیگر زیبایی آن مردم بسیاری را به خود جذب کرده است.
قرن ها پیش اریحا توسط رومی ها نابود سپس به دست بیزانسی ها بازسازی شد. در قرن 20 نیز اردنی ها و اسرائیلی ها آن را اشغال کردند. اریحا در سال 1994 بخشی از پاکستان شد.
حلب یکی از بزرگ ترین شهرهای سوریه است که بیش از 2 میلیون جمعیت دارد. این مکان که در مرکز جاده ابریشم واقع شده، از موقعیت جغرافیایی بسیار خوبی برخوردار است. حفاران، سکونت مردمان این منطقه را متعلق به 13000 سال قبل می دانند. حلب در دوره های مختلف توسط رومی ها، بیزانسی ها و عثمانی ها رهبری می شده، به همین دلیل سبک های مختلف معماری را می توان در آن مشاهده کرد.
این شهر قدیمی تعداد زیادی مدرسه، کاروانسرا، حمام و کلیساهایی متعلق به قرن 13 و 14 دارد. برخلاف کوچه های باریک و قدیمی آن، مناطق جدید حلب از جاده هایی پهن و میدان هایی بزرگ برخوردار است.
نظر شما