به گزارش «پرشین خودرو»، کوه نوردی با اینکه در میان خطرناک ترین و دشوارترین فعالیت های ورزشی قرار دارد افراد علاقه مند بسیاری را جذب خود کرده است.یکی از بزرگ ترین اهداف کوه نودان حرفه ای فتح قله های بلند و خطرناک جهان است. در مسیر دست یابی به این هدف کوه نوردان بسیاری جان خود را از دست داده اند و با وجود این که خطرات این فعالیت هم چنان پا برجا است هنوز هم علاقه مندان بسیاری هر سال برای دست یابی به این هدف تلاش می کنند. در این گزارش نگاهی داریم به تعدادی از خطرناک ترین کوه های جهان که بیشترین آمار کشته شدگان را به خود اختصاص داده اند.
میزان مرگبار بودن این مکان ها را در این گزارش بر اساس درصد کوه نوردان کشته شده مشخص کرده ایم.
Broad Peak - پاکستان
خطر مرگ: 5 درصد
دوازدهمین کوه بلند جهان توانسته است با درصد مرگ میر 5 درصدی در جایگاه دهم قرار گیرد. این کوه دو قله معروف دارد که هردو بیش از 8 هزار متر ارتفاع دارند.
اولین بار یک کوه نورد اتریشی توانست در سال 1957 به قله این کوه برسد. او در آن زمان این کار را بدون استفاده از کپسول اکسیژن انجام داد.
Shishapangma – نپال
خطر مرگ: 8 درصد
یکی از آخرین کوه هایی که با ارتفاع بیش از 8 هزار متر اولین بار توسط یک تیم چینی در سال 1964 فتح شد. با اینکه این کوه یکی از آخرین قله هایی بود که توسط انسان فتح شد اما در میان ساده ترین مسیرهای کوه نوردی شناخته می شود. با این وجود هرسال نزدیک به 8 درصد از افرادی که سعی می کنند به قله آن برسند جان خود را از دست می دهند.
Makalu – نپال/چین
خطر مرگ: 9 درصد
مسیر رسیدن به این کوه خود در میان یکی از خطرناک ترین مسیرهای جهان است. دست یابی به ارتفاع 8481 متری نیز که خود خطرات خود را به همراه دارد. این کوه پنجمین کوه بلند در جهان است و به عنوان سخت ترین قله برای کوه نوردی شناخته می شود.
هر سال نزدیک به 9 درصد از کوه نوردانی که تصمیم به صعود دارند جان خود را در این کوه از دست می دهند.
Gasherbrum I – پاکستان
خطر مرگ: 9 درصد
تنها دلیلی که باعث شده است تا این کوه آمار مرگ و میر بیشتری نداشته باشد تعداد کم کوه نوردانی است که جرات می کنند برای فتح آن تلاش کنند.
این کوه با ارتفاع 8 هزار متری اولین بار در سال 1958 توسط یک تیم 8 نفری آمریکایی فتح شد.
Manaslu – نپال
خطر مرگ: 10 درصد
هشتمین کوه بلند جهان در تمامی روزهای سال با خطر ریزش سنگ و بهمن مواجه است. این کوه اولین بار در سال 1956 توسط یک تیم ژاپنی فتح شد و پس از آن تا سال 1971 هیچ کس به سراغ آن نرفت.
مرگبارترین حادثه ای که در این کوه رخ داده است به صورت یکجا جان 5 کوه نورد را گرفت.
Kanchenjunga – هند/نپال
خطر مرگ: 15 درصد
با این که تکنولوژی در سال های اخیر توانسته کمک بسیاری به افزایش امنیت کوه نوردی داشته باشد اما این کوه از سال های 1990 با افزایش میزان کشته شدگان رو به رو شده است.
هر فردی که تصمیم می گیرد از این کوه بالا رود خود را در معرض یکی از خطرناک ترین وضعیت های آب و هوایی کره زمین قرار می دهد. وضعیت هوایی در این کوه به شدت غیر قابل پیش بینی است و بهمن های ناگهانی به صورت روزانه رخ می دهند.
از زمانی که اولین کوه نوردان برای فتح این قله اقدام کرده اند، تنها 300 نفر موفق به این کار شده اند و در مسیر آن نیز 40 نفر جان خود را از دست داده اند.
Dhaulagiri I – نپال
خطر مرگ: 16 درصد
هفتمین کوه بلند جهان با ارتفاعی برابر با 8167 متر. این کوه در طول مدت زمانی که هدف کوه نوردان بوده است جان افراد بسیاری را گرفته است. بدترین حادثه رخ داده در آن نیز مربوط به تیمی 8 نفره می شود که به دلیل کم تجربی و انتخاب مسیر اشتباه گرفتار بهمن شدند و جان خود را از دست دادند.
Nanga Parbat – کشمیر
خطر مرگ: 21 درصد
اولین مسیر مناسب این کوه در سال 1953 کشف شد. قبل از سال 1953 گروه های کوه نوردی از سراسر جهان 31 بار تلاش کرده بودند به قله این کوه برسند اما هیچ گاه موفق به این کار نشدند و بسیاری از افراد این تیم ها جان خود را از دست دادند.
"Hermann Buhl” فردی بود که توانست این مسیر را کشف کند، او نزدیک به 40 ساعت به تنهایی از این کوه بالا رفت و رکورد اولین فتح بالای 8 هزار متر به صورت تنهایی را به خود اختصاص داد.
K2 – پاکستان/چین
خطر مرگ: 29 درصد
کوهی با ارتفاع 8611 متر که با اختلاف 100 متر دومین کوه بلند جهان شناخته می شود.
بالا رفتن از این کوه به علت وضعیت بد برف و یخ های سطحی آن بسیار دشوار است و ریزش بهمن و سنگ از دلایل اصلی مرگ در آن شناخته می شود.
تا کنون 31 کوه نورد هنگام پایین آمدن از این کوه جان خود را از دست داده اند.
Annapurna I – نپال
خطر مرگ: 34 درصد
از هر سه نفر کوه نوردی که تلاش کرده است به قله این کوه برسد یک نفر جان خود را از دست داده است. بدترین حادثه مربوط به این کوه به سال گذشته بر می گردد، زمانی که 39 نفر در اثر ریزش چندین بهمن کشته شدند.
تا به امروز تنها 191 یک نفر موفق شده اند به قله 8091 متری این کوه برسند و در مسیر دست یابی به این رکورد 61 نفر جان خود را از دست داده اند.
نظر شما