پرشین خودرو: تولیدکنندگان و صنعتگران داخلی در حالی روز صنعت و معدن را جشن میگیرند که بسیاری از آنها با تحریمهای داخلی و خارجی دسته و پنجه نرم میکنند. در حال حاضر ادامه تولید با وجود این تحریمها به مبارزهای تبدیل شده که خستگی آن همچنان بر تن صنعتگران باقی مانده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، در این بین اما صنعت خودرو توانست مشکلات موجود را تا حدودی از سر بگذراند و افت تولیدات خود به یکسوم را در سال 93 جبران کند و امروز در همه شاخصها رتبه اول را به خود اختصاص دهد؛ بهطوری که با رشد بیش از 50 درصدی تولید خودرو در سال گذشته ، این صنعت توانست تاثیر قابل توجهی در رشد اقتصادی کشور داشته باشد و از سوی دیگر با اختصاص رشد 2/ 51 درصد از بخش صنعت توانست بهعنوان صنعت پیشران کشور شناخته شود.
با این حال اما خودروسازی کشور روزهای سختی را سپری میکند. افزایش 27 درصدی تولید در سال جاری برای رسیدن به رقم یک میلیون و 400 هزار دستگاهی در حالی پیش بینی شده است که خودروسازان همچنان با مشکل نقدینگی مواجه هستند، این در حالی است که کاهش تقاضا در بازار نیز از سوی دیگر گریبانگیر این صنعت شده است.
با این حال یکی از امیدهای این روزهای خودروسازان داخلی حلوفصل پرونده هستهای است که در حال حاضر مذاکرات آن در وین در جریان است. با این حال بیانیه اولیه هستهای در اوایل سال جاری که در لوزان قرائت شد، توانست بیم خودروسازان از عدم تغییر وضعیت را به امید تبدیل کند.
حالا بسیاری از تولیدکنندگان چشم امیدشان به تحولات سیاسی کشور است؛ بهطوری که بسیاری از کارشناسان کسب نتیجه خوب از مذاکرات هستهای را عامل تحول در صنعت خودرو میخوانند. این موضوع را میتوان از اشتیاق شرکای قدیمی خودروسازان داخلی برای حضور در ایران نیز مشاهده کرد.
به گزارش دنیای اقتصاد، هر چند در حال حاضر خودروسازان جاده پیش روی خود را کمی نیمه روشن میبینند اما تاثیر توافقات هستهای در دو سال اخیر به خوبی نشاندهنده خروج بازار خودرو ایران از تلاطمات موجود است. شاهد این ماجرا نیز قراردادهای پنهانی میان شرکتهای خودروساز اروپایی با خودروسازان داخلی است؛ بهطوری که برخی تحلیلها به وقوع پیوستن چنین موضوعی را عاملی برای توسعه بازار ایران و تبدیل آن در منطقه بهعنوان پایگاهی صادراتی عنوان کردهاند.
کد خبر 47956
نظر شما