پرشین خودرو: سرپرست معاونت طرح و توسعه بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران از برنامه رتبهبندی مالی شرکتهای بیمه متناسب با توان ایفای تعهدات به مشتریان خبر داد.
به گزارش «پرشین خودرو»، خسرو شاهی در گفتوگو با رادیو اقتصاد افزود: بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر بر صنعت بیمه کشور تلاش می کند شرکتهای بیمه را از لحاظ توانگری مالی برای ایفای تعهدات بررسی و برای تقویت سرکت های بیمه ضعیف برنامه های اصلاحی ارائه کند.
وی گفت: توانگری مالی شرکتها باید بر اساس "ضریب توانگری مالی " محاسبه شود که در حال حاضر چنین نیست و نظارت مالی بر فعالیت مؤسسات بیمه در عمل بر اساس مجموعهای از متغیرهای مالی که در صورتهای مالی شرکتهای بیمه قید شده است، انجام میشود.
خسرو شاهی اظهار داشت: به منظور سنجش توان مالی شرکت ها برای ایفای تعهدات خود نسبت به قراردادها، تقسیم بندی برای سنجش شرکت ها در نظر گرفته شده است تا این شرکت ها درباره تعهدات خود جوابگو باشند و از لحاظ کارایی محاسبه شوند.
وی افزود: توانگری مالی در واقع توان مالی شرکت ها را اندازه گیری می کند تا نسبت به قدرت ایفای تعهدات آنها مطلع و مراقب باشد.
خسروشاهی افزود: شرکت های بیمه وقتی حق بیمه از بیمه گذاران می گیرند، معمولا پس از مدتی و در صورتی که خسارت مشمول بیمه متوجه مشتریان می شود برای جبران آن عمل می کنند.
خسروشاهی تاکیدکرد: باید شرکت های بیمه این اطمینان را ایجاد کنند که در صورت ایجاد شدن خسارت می توانند تعهدات خود را به خوبی ایفا کنند.
وی افزود: برای اطمینان از ایفای این تعهدات، توانگری مالی شرکت های بیمه ارزیابی می شود و در صورتی که نمره خوبی کسب کنند به فعالیت خود ادامه می دهند اما اگر نمره مناسب از لحاظ توانگری ملی نداشته باشند باید برنامه های اصلاحی را اجرا کنند در غیر این صورت از فعالیت انها جلوگیری می شود.
وی گفت: هدف ما اندازه گیری توانمندی مالی برای ایفای تعهدات مالی است و نتیجه غیرمستقیم آن هم ارتقای کیفیت خدمات بمیه ای خواهد بود.
خسروشاهی گفت: سازوکارها و فرمول های این کار به شورای عالی بیمه ارسال می شود و پس از تصویب اجرا خواهد شد که امیدواریم تا دو ماه دیگر آغاز شد.
مطابق این آیین نامه شرکتهای بیمه به پنج رده براساس میزان توانایی آنها در ایفای تعهدات تقسیم بندی میشوند.
شرکتهایی که بر اساس این ردهبندی در رتبه یک باشند از توانمندی مناسبی برخوردارند و به اقدامات اصلاحی نیز نخواهند داشت.
سرپرست معاونت طرح و توسعه بیمه مرکزی به شرکتهایی که در رتبه های پایینتر قرار می گیرند، اشاره کرد و گفت: این شرکتها موظفند بعد از اعلام وضع از جانب بیمه مرکزی در اسرع وقت برنامههای اصلاحی خود را برای صعود به ردههای بالاتر ارائه دهند.
وی افزود: ارزیابی توانگری مالی ارتباطی به تغییر قیمت خدمات بیمه ای ندارد و با آیین نامه 40 بیمه فرق می کند.
بنابراین گزارش اصلاح آیین نامه 40 بیمه حدود هفت ماه در پژوهشکده بیمه مورد مطالعه وبررسی دقیق قرار گرفته است و در صورت تصویب آن شرکت های بیمه به چند نوع تقسیم می شوند.
این تقسیم بندی شامل شرکت های بیمه عمومی، شرکت های بیمه منطقه ای و شرکت های بیمه تخصصی می شود.
کد خبر 5153
نظر شما