پرشین خودرو: مادری میتواند در آسمان زایمان کرده و ۳ قلوهایش را به آغوش بکشد، جوانی میتواند از خونریزی نمیرد یا موتورسوار مجروحی میتواند در ترافیک جان دهد، همه اینها به امدادرسانی سریع بستگی دارد که «ایرباس» و «راشین هلیکوپتر» برای فروش تجهیزات آن به ایران رقابت میکنند.
به گزارش «پرشین خودرو»، این روزها استفاده از تکنولوژی میتواند جان خیلی ها را نجات دهد و خانوادههای بی شماری را از نشستن در سوگ عزیزانشان رهایی دهد.
در کشوری به مانند ایران که در شهرهای بزرگش مردم و شهروندان با معضلی به نام ترافیک و در پهنه گسترده کشوری با جغرافیای گسترده در کنار راههای صعب العبور دست و پنجه نرم میکنند، باید از این تکنولوژی به نحو احسن بهره برد.
اپیزود اول: عجله 3 قلو ها
یازدهم مردادماه امسال هنگام زایمان مادری در روستای ورزنه اصفهان فرا میرسد. پدر دست پاچه تلفن را بر میدارد و با اورژانس تماس میگیرد. راهها صعب العبور هستند و زمان زیادی طول میکشد تا آمبولانس به روستا برسد.
اتاق عملیات تصمیم میگیرد که به جای آمبولانس زمینی، آمبولانس هوایی را به منطقه اعزام کند. بالگرد به سرعت به پرواز در میآید و بعد توقفی کوتاه در روستا و سوار کردن زن باردار بار دیگر به سمت نزدیکترین مرکز درمانی حرکت میکنند.
اما عجله ای که بچهها برای پاگذاشتن به دنیا دارند سبب میشود که تکنسینهای اورژانس در بالگرد مقدمات زایمان را فراهم کنند. دقایقی بعد و در حالیکه بالگرد در حال فرود در نزدیکی مرکز درمانی بود، 3 قلوها در بالگرد پا به این دنیا گذاشتند.
اندکی تأخیر در انتقال مادر و انجام کارهای امدادی می توانست به قیمت از دست دادن مادر و بچهها تمام شود.
اپیزود دوم: جنگ سرعت ثانیه ها و بالگرد
ساعتها از زمانی که علی برای کوهنوردی منزل را ترک کرده میگذرد. صبح ظهر میشود و شب صبح. حالا یک روز کامل است که خانواده علی از او خبری ندارند. تنها چیزی که میدانند این است که علی به کوههای اطراف تهران رفته است.
شماره 112 گرفته میشود و به امدادگران هلال احمر اطلاع میدهند که یک روز از سرگردانی علی در کوههای تهران میگذرد.
جستجوها همزمان به صورت زمینی و هوایی آغاز میشود. دقایق به سرعت به ساعت تبدیل میشوند و ساعتها با سرعتی بیشتر از پی هم میگذرند ولی هنوز از علی خبری نیست.
آفتاب در حال غروب است که خلبان بالگرد امداد و نجات فردی را روی لبه پرتگاه میبند که بی حرکت نشسته است.
بالگرد نزدیک او میشود و امدادگری با طناب از بالگرد به پایی میرود و به فرد مصدوم میرسد. حالا علی پیدا شده اما به هوش نیست. شکستگی پا و جراحت و خروج خون، رمقی برای او نگذاشته است. علی را در برانکارد گذاشته و به بالا میکشند. حالا ثانیهها هستند که برای زنده ماندن علی تصمیم میگیرند. زمان با سرعت به پیش میرود اما زودتر از آن بالگردی است که با تمام توان قصد دارد علی را به بیمارستان برساند.
در جدال سرعت این بالگرد امداد و نجات است که بر گذر زمان غلبه میکند و قبل از اینکه دیر شود، علی را به بیمارستان میرساند. علی بعد از گذشت ساعاتی به هوش میآید.
اپیزود سوم: باز هم مرگ یک نفر در ترافیک
یکی از غروبهایی هم که ترافیک در اتوبان همت کم باشد، برخورد یک خودرو سواری با موتورسیکلت باز تردد در این بزرگراه را کند میکند. لاین سوم مسیر غرب به شرق با تصادف یک دستگاه پژو پارس و موتورسیکلت مسدود شده است. راکب موتور که کلاه ایمنی به سر نداشته به روی گاردریل سقوط میکند.
برخورد سر راکب با گاردریل سبب خونریزی شدید شده و هر لحظه ممکن است که موتورسوار جان خود را از دست بدهد.
حاضران در صحنه به سرعت با اورژانس تماس میگیرند و نزدیکترین آمبولانس به محل حادثه اعزام میشود اما نمیتواند در ترافیک ایجاد شده حرکت کند. زمان به سرعت برای موتورسوار سپری میشود و خبری از آمبولانس نیست بجز صدای آژیری که از چندصدمتر دورتر و از داخل ترافیک به گوش میرسد.
موتورسوار در حال دست و پنجه نرم کردن با فرشته مرگ است که تکنسینهای اورژانس بالای سر او حاضر میشوند. اقدامات اولیه انجام میشود اما مجروح نیاز فوری به انتقال به بیمارستان دارد.
آمبولانس که به سختی راه خود را از میان ترافیک گشوده، قصد حرکت با تمام سرعت به طرف بیمارستان را دارد اما در ترافیک مگر ممکن است. صدای آژیر معبری برای آمبولانس باز میکند اما حرکت خودروها آنقدر کند است که راکب حین انتقال جان میدهد.
اپیزود چهارم: نیاز کشور به بالگردهای تخصصی برای امدادرسانی
امدادرسانی در کشوری به وسعت ایران با جغرافیای خاص و راههای صعبالعبور نیازهای خاصی دارد که یکی از آنها را میتوان بالگردهایی دانست که اکنون در قالب امداد و نجات و اورژانس هوایی در حال پرواز بر آسمان کشور هستند.
محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت در این ارتباط گفت: با توجه به اینکه کشور ایران بلاخیز است گسترش آمبولانس هوایی در این مناطق ضروری است زیرا از هفت دانشگاه علوم پزشکی واقع در قطب جنوب شرق کشور فقط سه دانشگاه آمبولانس هوایی دارند.
به گفته معاون وزیر بهداشت، در کشور به 44 پایگاه اورژانس هوایی نیاز داریم که در حال حاضر 13 پایگاه در کشور فعال است. همچنین به بالگردهای تخصصی و اینکه این بالگردها قابلیت پرواز در شب را داشته باشند، نیاز داریم.
وزیر بهداشت هم پیشتر بر لزوم توسعه ناوگان اورژانس هوایی و توزیع مناسب پایگاه ها در مناطق مختلف کشور، تاکید کرد.
سید حسن هاشمی که شهریور ماه در جلسه مشترک جمعیت هلال احمر و وزارت بهداشت حضور پیدا کرده بود در این ارتباط گفته بود: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته تلاش میکنیم اورژانس هوایی را توسعه دهیم.
هاشمی، خواهان همکاری هلال احمر در توسعه اورژانس هوایی شد و گفت: برای این امر مطالعات و برنامه ریزی هایی نیز صورت گرفته است.
تلاش هلال احمر برای توسعه ناوگان هوایی امداد و نجات کشور
سید امیرمحسن ضیایی از تلاش هلال احمر در خرید بالگرد برای توسعه ناوگان امداد و نجات خبر داد و گفت: این موضوع هر روز پیگیری میشود و ما در پی ایجاد تنوع در ناوگان بالگرد هلالاحمر هستیم.
وی افزود: از روز اول هم این موضوع را تعقیب کردیم. خب، کارهای خوبی هم قبلاً انجام شده بود، یک ظرفیتهایی ایجاد شده بود، اما لازم است که این تقویت شود. مجلس هم علاقهمند هست به این موضوع و بالاخره ما هم برنامهمان را بهطور فشرده گذاشتیم.
رئیس جمعیت هلال احمر در مورد هزینه تهیه این 6 فروند بالگرد گفت: تقریباً هرچه پول مجلس برای ما در نظر گرفته بود که حدود 43 میلیون دلار میشد به این کار اختصاص یافت.
وی در مورد خرید بالگردهای سبک گفت: مذاکراتی با شرکت «راشین هلیکوپتر» داشتیم و به تفاهماتی هم رسیده ایم، منتهی در این میان یک مشکل بزرگ وجود دارد و آن این است که در صورت خرید این بالگردها ما باید تمام زیر ساختهای خود را به سیستمهای روسی تغییر دهیم.
ضیایی ادامه داد: تعداد بالگردها حداقل 50 فروند خواهد بود بنابر این نیاز است که سیستم «اورهال»، «مینتننس» و نگهداری به طور کامل به روسی تغییر کند.
وی گفت: اکنون تعدادی بالگرد روس داریم که میتوانیم کار آنها را با یک کارشناس روس یا فرستادن بالگرد به روسیه انجام دهیم. ضمن اینکه بالگردهایی هم که خریداری شده و در دست ورود به کشور هستند، همه کارهایشان در داخل انجام میشود.
رقابت «ایرباس» و «راشین هلیکوپتر» برای فروش بالگرد به ایران
رئیس جمعیت هلال احمر یادآور شد: تغییر شرایط تحریمها موجب شده تا اکنون شرکتهای ایتالیایی به همراه «ایرباس» نیز علاقمند به فروش بالگرد به ایران شدهاند.
وی با بیان اینکه «ایرباس» دارای بالگردهای مخصوص امدادرسانی است گفت: این بالگردها امتحان خود را پس دادهاند و وزارت بهداشت نیز به عنوان خریدار اصلی خدمت مایل است از این بالگردها استفاده کند.
ضیایی خاطرنشان کرد: ما با توجه به شرایط جغرافیایی، آب و هوا و هزینههای نگهداری تصمیم نهایی را میگیریم و بزودی حداقل 50 بالگرد را خریداری میکنیم.
منبع: فارس
کد خبر 51874
نظر شما