پرشین خودرو: به طور حتم تا کنون موضوع بی.ام. دبیلو های جدیدی که به ایران آمده اند را شنیده اید؛B.M.W ای 8 که خریداران متمول باید یکd دو میلیارد تومانی بابت سوار شدن بر این خودرو رویایی پرداخت کنند.
به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»، البته کسی مخالف سوار شدن این قشر مرفه جامعه بر خودروهای لوکس نیست و به احتمال زیاد این مقدار پول که بسیاری از مردم جامعه حتی در خواب هم نمی توانند داشتن و یا حتی دیدن آن را مشاهده کنند برای دارندگان، رقم چندان گزافی هم نباشد. نکته اما اینجاست که حدود 50 دستگاه بی.ام. دبلیو هایی که اخیرا وارد کشور شده اند اصولا اینقدر قیمت ندارند. اینک همه می دانند اگر کسی در ایران (به غیر از مناطق آزاد اقتصادی) بخواهد خودروی خارجی و به اصطلاح وارداتی سوار شود باید رقمی دست کم 2 برابر از قیمت معمول همان خودرو در دیگر نقاط جهان پرداخت کند.
همین مساله هم فریاد خیلی ها را در آورده که بر چه اساس باید خودرویی که در یک کشور همسایه 100 میلیون تومان است در داخل کشور 200 میلیون به فروش برسد؟ کارشناسان می گویند جدا از اینکه بخشی از این سود برای اقتصاد کشور مفید فایده است اما همین سود سرسام آور زمینه فساد در وادرات خودرو هم موجب می شود. بسیاری از رابطه ها از این سود وحشتناک که گاه محاسبه آن هم از حوصله افرادی که اهل حساب و کتاب هستند خارج می شود چندین میلیون تومانی در این میان می خورند و آب هم از آب تکان نمی خورد.
نکته قابل تامل اینجا در این است کهB.M.W مذکور در دیگر نقاط جهان با اندکی تفاوت قیمت بین 460 تا 480 میلیون تومان قیمت گذاری شده در حالی که همین خودرو در برخی نمایشگاه های تهران بین یک تا 2 میلیارد و 400 میلیون تومان برای خریدار آب می خورد؛ خریدارانی که به طور حتم می دانند با پرداخت این پول بهایی بسیار فراتر از قیمت تعیین شده برای این خودرو هزینه می کنند.
طنز تلخ اما این است که اصولا هیچ گاه قرار نبوده تعرفه واردات خودرو این مقدار تعین شده باشدو این را می شود از سخنان مقامات پیشین کشور متوجه شد.
تقریبا در ایران هیچ کارشناسی رای به دریافت چنین تعرفه های هنگفتی نمی دهد. البته گفتنی است بحث این بی.ام.دبلیو خاص است و چون به تازگی بعد از 9 ماه انتظار پلاک ملی دریافت کرده یک حباب قیمتی پیدا کرده است و احتمال می رود به زودی حباب قیمتی این خودرو که بیشتر شبیه به یک بالن است فروکش کند.
امیدواران جامعه اعتقاد دارند بعد از برجام شاید تصمیم گیران به این نتیجه دموکراتیک برسند که شهروندان علاقه مند به خودرو، خود «انتخاب عادلانه ای» برای خرید خودرو داشته باشند. عدالت در انتخاب بین خودروهای ساخت داخل که مزایا و خدمات پس از فروش گسترده و خاص خود را دارد و خودروهای تراز اول جهانی که با قیمتی مشابه دیگر نقاط جهان در کشور اتیکت قیمت خورده باشد.
کد خبر 53655
نظر شما