«آلفارومئو» جولیا را جایگزین 159 کرد

پرشین خودرو: بعد از توقف تولید 159، آلفا بازیگری در صحنه رقابت سدان‌های اسپرت نداشت. این در حالی بود که آلمانی‌ها با دُردانه‌هایشان یکه‌تازی می‌کردند.

به گزارش «پرشین خودروو»، ب‌ام‌و با سری 3 به رقبا درس دینامیک می‌داد، مرسدس C کلاس را به الگویی از لوکس‌بودن و جذابیت تبدیل کرده بود و آئودی هنوز با A4 کهنه‌کار می‌تاخت. اما حالا بعد از مدت‌ها انتظار و تعویق پروژه به بهانه‌های مختلف، بالاخره صلیبی ایتالیایی با یک چهره جدید به میدان بازگشته است. یک سدان اسپرت با تناسبات رویایی و مشخصات فنی که نفس‌ها را در سینه حبس می‌کند.

 

ساده، متناسب و خوش‌تراش

 

ایتالیایی‌ها در طراحی‌شان فلسفه‌ای دارند که بر سه اصل استوار است: رعایت احساس در تناسبات، سادگی و توجه به کیفیت سطوح. حالا با این پیش‌زمینه می‌شود طراحی جولیا را بهتر نقد کرد. احساس دمِ دستی‌ترین چیزی است که در تناسبات جولیا می‌توان پیدایش کرد. برازندگی، جذابیت و هوشمندی خصوصیاتی هستند که مصادیق‌شان را می‌شود خیلی راحت در کاپوت کشیده و قوس‌دار، کابین متمایل به عقب و ستون B که خیلی خوب با رنگ مشکی پنهان شده، پیدا کرد. تناسباتی بی‌اغراق و در عین حال برانگیزنده احساسات. تناسباتی که هیچ‌وقت نمی‌شود با چیز دیگری اشتباه گرفته شوند، اصلِ اصل و از ریشه و بُن متعلق به ایتالیا.

 

همین را می‌شود در مورد سادگی هم گفت. هنرمندان ایتالیایی از قطعات اضافه و تزیینات رنگارنگ برای جذاب‌ کردن خودرو استفاده نکرده‌اند. همه چیز همان‌قدر اصیل است که ساده. یک سادگی که شاید در حالت عادی کسل‌کننده باشد، اما وقتی در کنار پرداخت عالی سطوح و توجه به جزییات قرار می‌گیرد، بی‌اندازه دلچسب و خواستنی می‌شود.

 

در واقع همه چیز در جولیا کیفیتی سه‌بعدی و تندیس‌گون دارند. مثلا خط شخصیت به‌جای آن که فقط یک خط باشد و نمای جانبی خودرو را تعریف کند تبدیل به سطحی دو بعدی می‌شود و بعد درست در حساس‌ترین بخش، یعنی کمی مانده به قوس‌ گلگیر بعد سوم پیدا می‌کند و به هواکشی تبدیل می‌شود که علاوه بر زیبایی نقشی کارکردی می‌یابد. همین اتفاق در مقیاسی کوچک‌تر برای خطوط روی کاپوت می‌افتد. همه چیز با ریتمی ملایم بُعد پیدا می‌کنند و بر ادراک بیننده تاثیر می‌گذارند.

 

چراغ‌ها با پهناشان نمای جلو را تعریف می‌کنند و جلوپنجره مثلثی‌شکل و حفره‌های پروانه‌ای روی سپر به آن هویت می‌بخشند. در عقب هم چراغ‌ها بی‌تاثیر از نمای جلو نیستند، اما این بار خطوط با قوت بیشتری ترسیم شده‌اند و جسارت را می‌شود در طراحی لبه صندوق و اگزوزهای چهارگانه پایین سپر و قاب اطرافش به خوبی جستجو کرد.

 

مجموعه این عناصر در کنار تناسبات کشیده بدنه و رساندن فاصله بین دو محور به حداکثر ممکن (که تلاش برای رسیدن به تقسیم وزن 50:50 هم در آن بی‌تاثیر نبوده) از جولیا یک آلفارومئو اصیل و دوست‌داشتنی ساخته است. آلفارومئویی که مشابهش را شاید بتوان در اواخر دهه 80 و با مدل جاودانه 75/میلانو جستجو کرد. بنابراین باید گفت که تیم طراحی آلفا به سرپرستی مارکو تنکون یک بار دیگر شاهکاری کم‌نظیر را روانه بازار کرده‌اند، حداقل در بخش طراحی.
کابین شُسته‌رُفته...و البته اسپرت!

 

کوآدریفولیو در داخل هم روح ایتالیایی‌اش را حفظ کرده. آرایش داشبورد تا حدی به سبک ب‌ام‌و شباهت دارد اما به لطف پنل‌های حجیم و ماهیچه‌های مواج تا حد زیادی شخصیت مخصوص به خودش را به نمایش می‌گذارد. مانیتوری در بخش میانی، دریچه‌های تهویه افقی در پایین آن و تعداد معدودی اهرم‌های کنترلی در زیر دریچه‌ها، الگوی ساده اما کارآمدی است که بر روی طرح جولیا هم خیلی خوب نشسته است.

 

سردنده توپی و دسته کوتاه، فرمان سه‌شاخه اسپرت و نشان‌دهنده‌های دایره‌ای که به شکل بسیار اغراق‌شده‌ای از محدوده‌شان بیرون زده‌اند همه جزییاتی هستند که نگاه‌ها را بیش از آن که بر روی داشبورد و جزییات مربوط به آن نگه دارند، باعث توجه بیشتر به لذت رانندگی می‌شوند و راننده را وسوسه می‌کنند تا یک رانندگی پرهیجان را تجربه کند.

 

گرچه هنوز آلفا از تزیینات و تجهیزات مورد استفاده در کابین اطلاعاتی منتشر نکرده، اما استفاده از تریم‌هایی چون فیبرکربن و آلومینیوم یا چرم و چوب قطعی به نظر می‌رسد.

 

طوفان شش سیلندر

 

اگرچه آلفا از جولیا به طور رسمی رونمایی کرده اما هنوز بعضی از اطلاعات و داده‌ها به طور کامل در موردش منتشر نشده‌اند. فعلا آلفا از قوی‌ترین پیشرانه جولیا خبر داده. پیشرانه‌ای که شنیدن قدرتش نفس‌ها را در سینه حبس می‌کند. 503 اسب بخار، آن هم از پیشرانه‌ای شش سیلندر. هنوز اطلاعی در مورد حجم این پیشرانه در دست نیست اما استفاده از تکنولوژی‌ها پیشرفته فراری، به خصوص به‌کارگیری توربوشارژرهای کارآمد باعث شده تا راندمان چنین پیشرانه‌ای این‌قدر بالا باشد. موتور تماما از آلومینیوم ساخته شده و با بهره‌بردن از سامانه غیرفعال‌سازی سیلندرها، مصرف سوخت پایینی هم دارد.

 

جولیا با این نیروگاه! تنها به 3.9 ثانیه زمان احتیاج دارد تا از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. برخی گزارش‌ها هم از حداکثر سرعت 321 کیلومتر بر ساعتی برای جولیا مجهز به این پیشرانه خبر می‌دهند که در این صورت آلفا یک ضرب شست درست و حسابی به رقبا نشان داده است.

 

اما داشتن یک پیشرانه قدرتمند تنها یک قسمت داستان است، جولیا در جاده و پیست هم باید پرقدرت ظاهر شود. برای همین مهندسان و طراحان آلفا از همان اول تلاش کردند تا شالوده خودرو به گونه‌ای شکل بگیرد که رسیدن به تقسیم وزن 50:50 دشوار نباشد. مرحله بعدی پیش‌بینی سیستم تعلیق و انتقال قدرت مناسب است. در عقب کمک‌فنرهای مولتی‌لینک بهترین ترکیب میان عملکرد و راحتی را به وجود می‌آورد و در جلو یک تعلیق جناغی دوبل با محور نیمه واقعی فرمان طراحی شده که بسیاری از ناهمواری‌های منتقل شده به فرمان را حذف می‌کند و باعث هرچه دقیق‌تر شدن آن می‌شود.

 

انتقال قدرت در حالت عادی به چرخ‌های عقب صورت می‌گیرد، اما می‌توان برای دینامیک بهتر سامانه چهار چرخ متحرک را هم سفارش داد. استفاده از بردار گشتاور برای کنترل مجزا نیروی اعمال شده به چرخ‌ها هم یکی از راهکارهای هوشمندانه مهندسان آلفا برای بالا بردن دینامیک رانندگی جولیاست. برای حذف امنیت هم یک سامانه ترمز جدید طراحی شده که با همکاری سامانه کنترل پایداری نسبت به ترمزگیری‌های لحظه‌ای در مواقع اضطراری اقدام می‌کند.

 

آیرودینامیک هم بخش دیگری است که طراحان و مهندسان در آن با یکدیگر دست همکاری داده‌اند. علاوه بر بهبود ضریب مقاومت آیرودینامیکی بدنه، یک سامانه موسوم به Active Aero Splitter به شکل فعال نیروی رو به پایین وارد شده به خودرو را از طریق بالچه‌ها و دریچه‌های هوا کنترل می‌کند.

 

رونمایی اسرارآمیز، بازار بی‌رحم

 

آلفارومئو در رونمایی جولیا همه را جان به لب کرد! در واقع برخلاف سبک رایج که تقریبا تمام مشخصات مهم (و حتی نه‌چندان با اهمیت) خودرو به راحتی در دسترس خبرنگاران قرار می‌گیرد، آلفا تنها تعدادی تصویر رسمی و اطلاعاتی گزینشی را از جانشین 159 منتشر کرد. اطلاعاتی که تنها مربوط به گل سرسبد سری جولیا و در واقع مدل موسوم به کوآدروفولیو می‌شود.

 

این در کنار تصاویری که جاسوس‌های صنعتی از جولیا مشکوکی که به شدت استتار شده، گمانه‌زنی‌ها جدیدی را مطرح کرده است. گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر این که آلفا می‌خواهد در نمونه‌های با پیشرانه ضعیف‌تر چهره متفاوتی را برای جولیا تدارک ببیند. حتی بعضی از گزارش‌ها خبر از عرضه نمونه استیشن‌واگن هم می‌دهند. جالب این‌جاست که تصاویر کابین هم مدتی بعد از رونمایی رسمی و آن هم نه از طریق خود آلفا در اینترنت منتشر شد.

 

برای نمونه‌های ضعیف‌تر انتظار استفاده از پیشرانه‌ها 2 لیتری بنزینی و 2.2 و 3 لیتری دیزلی با قدرت تقریبی 340 اسب بخار دور از ذهن نیست. به‌‌هرحال هدف آلفا از این حقه‌ها هرچه که باشد تاثیری در رقابتش در بازار نخواهد داشت. بازار سدان‌های متوسطِ کوچک آن‌قدر بی‌رحم است که جولیا را از همین حالا به زحمت بیندازد. مگر مرسدس C، ب‌ام‌و سری 3 و آئودی A4 کم خودروهایی هستند؟

 

برگرفته از ماهنامه خودرو «نسل برتر»

 

برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.

کد خبر 54366

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha