سیمرغ‌ها به ایران آمدند+تصاویر

پرشین خودرو: افزایش سهم بازار خودروهای چینی تا حدی روند رو به رشد به خود گرفته که خودروسازان دولتی نیز دست های خود را در برابر آنها به نشانه تسلیم بالا بردند.

به گزارش «پرشین خودرو»، تسلیم نه به این معنا که میدان را در رقابت با آن‌ها خالی کرده باشند، بلکه خود بر این موج سوار شده و شراکت با چینی‌ها را به مرحله اجرا رسانده اند. هر چند مدیران ارشد بزرگترین خودروساز خاورمیانه همواره بر سهم پنج درصدی چینی‌ها از سبد محصولاتشان تاکید دارند، اما یک حساب سر انگشتی نشان می‌دهد، این میزان رقمی بین 20 تا 25 هزار دسگاه در سال را در بر می‌گیرد. رقمی که به نظر برای مقابله با شرکت های خصوصی کافی به نظر می‌رسد.

 

همزمان با برگزاری پانزدهمین نمایشگاه خودرو مشهد، ایرانخودرویی‌ها خط تولید دومین شاسی بلند خود را افتتاح کردند. هایما S7 که از دو سال پیش زیرساخت های تولیدش در ایران در حال راه اندازی بود، در خط تولیدی مشترک با سوزوکی گرندویتارا حضورش در بازار ایران را اعلام کرد. در حاشیه همین مراسم فرصتی هر چند کوتاه دست داد تا این تازه وارد را مورد بررسی قرار دهیم.

 

درباره هایما

 

شرکت "فاو هایما اتومبیل" که با نام هایما شناخته می‌شود، یک خودروساز چینی است که در هاینان پایه گذاری شده و از زیر مجموعه‌های فاو به شمار می‌رود. این شرکت که در سال 1992 تاسیس شده، طی قراردادی که بین دولت چین و مزدا به امضا رسیده وظیفه تولید محصولات مزدا برای فروش در چین را بر عهده داشت. در سال 2006 گروه فاو سهم سرمایه‌گذاری شده توسط مزدا را تصاحب کرد، با این حال همچنان تولیدات این شرکت از ترکیب با تکنولوژی‌های مزدا صورت می‌گیرد، اما استفاده از نشان تجاری مزدا در تولیدات این شرکت ممنوع است.

 

سال 2008 هایما سومین کارخانه خود در شهر هاینان را راه‌اندازی کرد که ظرفیت تولید یکصد هزار دستگاه در سال را داراست. دو کارخانه دیگر در شهرهای هاینان و ژنگژو قرار دارند که هر یک قادر به تولید 150هزار دستگاه در سال هستند، که ظرفیت کل تولیدات این شرکت را به 400هزار دستگاه در سال می‌رساند.

 

سال 2009 خبرگزاری رویترز گزارش داد همکاری این شرکت با مزدا به منظور دریافت کمک‌های فنی شکل گرفته بود با خرید سهام مزدا از سوی FAW به پایان رسیده است، هر چند که به نظر می‌رسد هایما خودرویی مشابه محصولات مزدا را بدون رضایت این شرکت به فروش می‌رساند. با این حال میزان فروش این شرکت در سال 2011 به 230هزار دستگاه در سال رسید. در نوامبر 2010 نیز یک خط تولید توسط خودروسازی دِروِی در چرکسک روسیه به منظور تولید قطعات منفصله هایما3 راه‌اندازی شد.

 

درباره S7

 

هایما برای S7 که آن را یکی از استراتژیک‌ترین محصولات خود می‌داند، حساسیت بالایی به خرج داده است. استفاده از پلت‌فرم و تکنولوژی‌های جدید در این خودرو، آن را به یک رقیب جدی برای هم‌رده هایش تبدیل می‌کند. هاما مدعی است S7 در دسته خودروهایی قرار می‌گیرد که از طراحی بیونیک بهره می‌برد. هر چند با نگاه‌های ریزبینانه نیز به سختی می‌توان الگویی از طبیعت را در این خودرو یافت، اما وبسایت رسمی این شرکت تصاویری را منتشر کرده که نشان می‌دهد خطوط شانه این خودرو از کشیدگی بدن یک ببر الگو برداری شده است. البته هایما تنها به این بسنده نکرده و الگوی فضای داخلی S7 را نیز یک پرنده در حال پرواز معرفی می‌کند. در هر حال طراحی این خودرو چه بیونیک باشد و چه نباشد، باید آن را طرحی پخته و قابل احترام دانست که از برادران خود به خوبی پیش افتاده است.

 

تنها یک گزینه برای پیشرانه این خودرو قابل انتخاب است. یک نمونه 2 لیتری که توسط هایما توسعه داده شده و حداکثر خروجی 148 اسب بخار را ارائه می‌دهد. هر چند این رقم از جک S5 توربو حدود 20 اسب بخار کمتر است، اما باید توجه داشت که نزدیک 10 اسب بخار از چری تیگو5 قوی‌تر است. بیشینه گشتاور این پیشرانه در دور 4500 به رقم 180 نیوتن می‌رسد. ایران خودرو دو نوع گیربکس 5 سرعته دستی و 5 سرعته خودکار نمونه دوم را برای عرضه در بازار ایران برگزیده است. با این ترکیب از قوای محرکه وزن S7 به 1545 کیلوگرم می‌رسد که نهایت سرعت آن را به 165 کیلومتر بر ساعت محدود می‌کند. هایما هیچ یک از نسخه‌های مدل S7 را به سیستم چهارچرخ متحرک مجهز نکرده است.

 

پشت فرمان S7

 

از میان 5 دستگاه هایمایی که برای آزمایش توسط خبرنگارها در نظر گرفته شده، نخست به سراغ نمونه دنده‌ای می‌رویم. این نسخه که به عنوان نمونه رقابتی‌تر از هایما به بازار عرضه خواهد شد، یک ویژگی برتر نسبت به رقبای خود تا اینجای کار دارد، سیستم استارت استاپ که به صورت دستی در این خودرو فعال می‌شود، پس از اولین حرکت در هنگام توقف خودرو را خاموش می‌کند و با گذاشتن دوباره پا روی پدال کلاچ خودرو به صورت خودکار روشن می‌شود.

 

شروع حرکت با نمونه دنده ای خوب و امیدوار کننده است، اما فاصله بین دنده 2 و 3 بسیار زیاد است و به زمان زیادی برای پر شدن دور موتور در دنده 2 نیاز دارید تا جایی که کمی حوصله تان سر می‌رود. با این حال شتابگیری در نمونه دنده بسایر امیدوار کننده‌تر از نمونه اتوماتیک است. تا جایی که در مسیر کوتاهی که در اختیار داشتیم بر خلاف نمونه دنده‌ای که از مرز 100 کیلومتر عبور کردف نمونه اتوماتیک به سختی خود را به مرز 80 کیلومتر می‌رساند.

 

سواری هایما نرم قابل قبول به نظر می‌رسد. کمک فنرها دست کم در مسیر مستقیمی که در اختیار ما بود ضربه ای به اتاق وارد نکردند و ترمزها نیز عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش گذاشتند.

 

هایما در کابین نیز کیفیت قابل قبولی دارد. فضا برای سرنشینان دو ردیف کافی به نظر می‌رسد. هایما به لطف ارفاع بیشتری که نسبت به رقیب‌های هموطن خود در ایران دارد، سواری راحتی را ارائه می‌دهد، اما همه چیز آنقدر فوق‌العاده و بی نقص نیست که شما را انگشت بر دهان بگذارد.

 

امکانات ایمنی

 

این خودروساز چینی برای ایمنی فعال S7 سنگ تمام گذاشته است. استفاده از ترمز‌های دیسکی در چهار چرخ که در جلو از نوع تهویه شونده هستند با تجهیز آن‌ها به سیستم‌های کمکی ABSو EBS، ترمز کمکی(BA)، سیستم کنترل کشش(TCS)، و سامانه کنترل پایداری (ESP) سواری ایمن این شاسی بلند خود را تضمین می‌کند. دو کیسه هوا در همه تیپ‌ها که در مجهز‌ترین تیپ تعداد آن به 4 می‌رسد نیز در بخش ایمنی غیرفعال به کمک هایما S7 می‌آید. با این حال تا کنون هایما S7 مورد آزمایش تصادف در هیچ موسسه‌ای قرار نگرفته تا تعداد ستاره‌های ایمنی آن مجهول بماند.

 

هایما سه دسته تجهیزات برای این محصول خود تعریف کرده که است. تیپ3 این خودرو که مجهز‌ترین ان نیز به شمار می‌رود از امکاناتی نظیر سیستم روشنایی روز، رینگ‌های آلیاژی 17 اینچی، آینه‌های کناری برقی مجهز به گرمکن و با امکان تا شوندگی برقی، سانروف برقی، سیستم ورود روشن کردن خودرو بدون کلید. کروز کنترل، آینه فتوکرومیک، کنترل‌ سیستم صوتی و ... از روی فرمان، صندلی برقی راننده، گرمکن صندلی‌های جلو، رادیو CD، USB، Mp3 به همراه 6 بلندگو، مانیتور رنگی مجهز به سیستم رهیاب ماهواره‌ای، بلوتوث، سنسور دنده عقب، دوربین دید عقب، تهویه مطبوع اتوماتیک، نمایش فشار باد تایر روی اینه وسط با هشدار کم یا زیاد بودن باد تایر، و ... بهره می‌برد.

 

هایما در ایران

 

ایران خودرو در حالی عرضه این خودرو در ایران را آغاز خواهد کرد که پیش از این خودروهایی چون جی‌ای‌سی S5، هاوال H6 و چری تیگو5 جای پای خود را در بازار محکم کرده‌اند و اجازه نخواهند داد هایما S7 به سادگی در بازار جولان دهد. در مجموع باید هایما را یک خودرو معمولی با سطح کیفیت و امکانات خوب تلقی کرد، عواملی که هر چند برای انتخاب یک خودرو کافی به نظر می‌رسند، اما فاکتور قیمت بی شک روی آنها تاثیر گذار خواهد بود. به نظر می‌رسد هایما در صورتی در بازار موفق خواهد بود که در محدوده قیمتی 70 میلیون تومان قرار بگیردف هر چند که زمزمه‌ها از قیمت زیر 100 میلیون تومان از قرارگیری هایما در محدوده قیمتی بالاتر حکایت دارند.

 



تعداد سیلندرها:  4سیلندر خطی

حجم موتور:  (cc) 1995

حداکثرقدرت: (hp/rpm) 6000/148

حداکثر گشتاور: (nm/rpm) 4500/180

وزن خالص: (Kg) 1545 1510

نوع جعبه دنده:  5سرعته خودکار 5 سرعته دستی

حداکثر سرعت: (Km/H) 165

مصرف سوخت: (L/100Km) 8.8 8.1

سیستم فرمان برقی

حجم مخزن سوخت: (L) 61

حجم صندوق بار: (L) 400

مشخصات چرخ:  235/70r16

ترمزهای جلو و عقب:  دیسکی خنک شونده-دیسکی

طول×عرض×ارتفاع: (mm) 4498×1830×1730

فاصله بین دو محور: (mm) 2619

فاصله از سطح زمین: (mm) 165
 

 

برگرفته از ماهنامه خودرو «نسل برتر»

 

برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.

کد خبر 54367

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha