محمد شهرابی در گفت و گو با خبرنگار «پرشین خودرو»، با بیان این مطلب گفت: باید پذیرفت شاید بیش از 70 درصد از سرمایه گذاری های جهان از طریق امریکا و باید با نظارت و سهم امریکا در جهان صورت پذیرد پس خیلی تعجب آور نیست که بانک ها در جهان نتوانند و نخواهند به این راحتی ها با بنگاه های اقتصادی ایران معامله و داد و ستد کنند.
وی در همین رابطه ادامه داد: نباید فراموش کرد بحث یکی 2 میلیون دلار در میان نیست؛ 30 میلیارد دلار ارزش معامله ایران و ایرباس است و باید این نکته را نیز دانست که ایرباس یک شرکت چند ملیتی است چه آنجا که موتور هواپیماهای ایرباس ساخت یک شرکت امریکایی است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اثرگذاری مطلوب مذاکرات هسته ای و سرانجام برجام بیان کرد: کسی شکی ندارد که برجام موجب بازگشایی اقتصادی و مالی شده است اما بانک ها از بیم جریمه شدن امریکا خیلی تمایل ندارند وارد معاملات کلان با ایران شوند.
شهرابی افزود: بانک های بین المللی از برای اینکه مطمئن نیستند طرف معامله با ایران تنها شرکت های بازرگانی باشند و نهادهای غیر به عنوان سهام دار این شرکت ها یک طرف معامله نباشند هنوز به دیده تردید برای معامله به ایران می نگرند.
وی با اشاره به نظرهای مختلف در این رابطه بیان کرد: خیلی ها می گویند وضعیت تحریم اقتصادی کشور طوری شده است که نباید به این زودی ها انتظار بازگشایی داشت؛ از دگر سو بیان می شود حتما گشایشی به وجود آمده که اصولا ایرباس پای معامله آمده است و حاضر شده بیش از 100 فروند از طیاره های پرواز نکرده خود را به ایران بفروشد ولی باید گفت نظر دوم منطقی تر است.
این دانشگاه در پایان با خوشبین بودن به پایان قرارداد ایران و فرانسه بر سر خرید هواپیماهای ایرباس ابراز کرد: حقیقت این است که به احتمال فراوان سرانجام مذاکرات به نفع هر 2 طرف باشد چرا که بحثِ خرید هواپیماهاست و سقوط هواپیماها موضوعی است که تمام کشورها به خاطر آن اظهار تاسف می کنند. به نظر می رسد بر سر این قرارداد، بانک های بین المللی منتظرند امریکا یک تعهد کتبی به آنها بدهد تا از هر جهت خیال بانک ها بر سر این معاماله راحت شود.
برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.
نظر شما