چشم انداز مثبت بازار خودرو تا پایان سال 95

پرشین خودرو: گروه ایران

به گزارش «پرشین خودرو»، سال گذشته زنجیره‌ای از عوامل دست به‌دست هم داده بودند تا بازار خودرو به ركود عمیقی فرو رود، انتظار مردم برای كاهش نرخ ارز بعد از توافق برجام، انتظار ورود برند‌های جدید، ورود مستقیم شركت‌های خارجی و وعده‌های خودروسازان داخلی در خصوص عرضه مدل‌های جدید باعث شد بیشتر مشتریان تصمیم خرید خود را به آینده موكول كنند و بازار به‌سمت ركود كامل پیش برود.

در واقع مشتریان بازار خودرو در دو دسته طبقه بندی می‌شدند.

دسته اول كه احتیاج مبرم به خرید یك خودروی نو داشتند و دسته دوم افرادی كه به‌دنبال تبدیل به احسن خودروی فعلی‌شان بودند. هر دوی این دسته از مشتریان در اتفاقی عجیب تصمیم خرید خود را به آینده موكول كردند و تنها دو استثنا در این میان وجود داشت.

اولین استثنا افرادی بودند كه سال گذشته با استفاده از وام كم بهره دولت اقدام به خرید خودرو كردند و دومین مورد خودروهای جدیدی بود كه در عین داشتن مشخصات و ویژگی‌های جذب كننده مشتری، دارای قیمتی كاملا رقابتی بودند. به اصطلاح، این دسته از محصولات در سگمنت خود یك Hot product بودند.

خودروهایی همچون رنو ساندرو، جك اس ٥، سانگ یانگ تیوولی، رنو داستر و... این دسته از محصولات به‌دلیل داشتن قیمت جذاب در كنار خصوصیات مناسب دیگر، توانستند خود را به‌عنوان یك محصول Hot product معرفی و در شرایط ركود سال گذشته فروش مناسب و چشمگیری تجربه كنند. اما در سال جدید شرایط كاملا متفاوت شده است، تقاضای انباشته شده از سال گذشته به سال جدید منتقل شد و در اولین ماه سال یعنی فروردین بازار خودرو برخلاف سال‌های گذشته رونق یافت، به نحوی كه در نیمه دوم فروردین كه همواره یكی از كم فروش‌ترین ماه‌های سال است و شرکت‌ها فروش بسیار كمی را تجربه می‌كنند، امسال بازار خودرو به خصوص وارداتی‌ها رونق بسیار خوبی داشت.

در اردیبهشت ماه نیز كم و بیش این وضعیت ادامه داشت، اما گمان می‌رفت این حجم از تقاضا متعلق به مشتریان بالقوه سال گذشته بوده است كه بر خلاف احتیاج شدیدشان به خودروی نو، تصمیم خریدشان را قطعی نكرده و آن را به آینده موكول كرده بودند تا بتوانند در آینده نزدیك خودروی بهتر و جدیدتری انتخاب كنند یا از میان مدل‌های موجود بتوانند خودروی دلخواه خود را با قیمت یا شرایط مناسب‌تری بخرند.

در نهایت تصور بیشتر كارشناسان این بود كه این حجم از تقاضای خرید در فروردین و اردیبهشت مربوط به همین دسته از خریداران است و حجم تقاضا در ماه‌های بعد فروكش خواهد كرد. حدود ٤٠ روز پیش اعلام كردیم ماه رمضان امسال نشانگر وضعیت بازار خودروی سال جاری خواهد بود، چنانچه در ماهی كه سخت‌ترین ماه سال برای فروش خودرو است شركت‌ها بتوانند فروش مناسبی را تجربه كنند، می‌توان نتیجه گرفت در مابقی سال نیز روند فروش مناسب و صعودی خواهد بود، حال با اتمام ماه رمضان و بررسی آمار فروش شركت‌ها در این ماه می‌توان امیدوار بود روند صعودی فروش در كل سال جاری ادامه خواهد داشت.

اكثر شركت‌ها در ماه رمضان امسال فروش مناسبی را تجربه كردند و بدین ترتیب می‌توان گفت روند فروش در سخت‌ترین ماه سال برای فروش خودرو، می‌تواند محك مناسبی برای فروش خودرو برای كل سال باشد. به‌طور خلاصه ناامید شدن مشتریان بالقوه از كاهش نرخ ارز در كوتاه مدت و میان مدت و عدم ورود مدل‌های جدید و البته عدم عرضه مدل‌های جدید وعده داده شده توسط خودروسازان بزرگ كشور، باعث شد تقاضا‌های انباشته سال ٩٤ به سال ٩٥ منتقل شود و تعداد زیادی از مشتریان تصمیم خرید خود را قطعی كنند و وارد بازار خرید خودرو شوند.






 

برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.









منبع: روزنامه دنیای خودرو

کد خبر 57517

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha