به گزارش «پرشین خودرو»، اسمش امیر ترکان است و در منطقه ما (22 تهران) کلیدسازی دارد، اما هممحلیها بیشتر از یک کاسب او را میشناسند.
برخی هم به او میگویند فرشته نجات. ما به خاطر همین تفاوت سراغش رفتیم؛ شاید همینکه عاشق بازیگری است و در چند طرح سینمایی و تلویزیونی هم حضور داشته، کافی باشد تا او را با هم صنفهایش متفاوت بدانیم، اما امیر ترکان فقط یک بازیگر نیست؛ او کلیدساز است و از این شغلِ به ظاهر بیتکلفش، کلی پیچیدگی و عمق برای خودش ساخته است.
بسیاری از افراد بر اساس حرفهشان، کلید میسازند و قفلهایی را باز میکنند، اما برای ترکان، این گرهگشایی، کاملاً انسانی و احساسی است. برای اینکه بدانید او چگونه به داد کسانی که پشت قفلهای زندگی گیر افتادهاند، میرسد، با حرفهایش همراه شوید؛ در حرفهای ترکان، یک نکته مهم هم هست: شغلتان هرچه که باشد، اگر به آن معنای انسانی ببخشید، مهمترین کار جهان میشود.
با تک تک کلیدهایی که بزرگ شدم
متولد 1360 و اهل قزوین است، اما مدتهاست در منطقه ما زندگی میکند و قفل بسیاری از خانههای اهالی این محله را نصب و باز و بسته کرده است. بسته از این جهت که کلیدی ساخته و قفلی نصب کرده است؛ اما باز کردن درها روایت دیگری دارد.
میگوید از 7 سالگی، آن زمان که وقت درس خواندن و مدرسه رفتنش بوده، کنار پدرش کار کرده است، پدری که میتوانست فرصت گریز از کار به او بدهد و او سرش برای درس خواندن و بازی کردن بیشتر درد کند. اما برای او، ماندن در این حرفه، میراث و جبر نبود و از لذت این کار میگوید: «اگر بازیگر مطرحی هم بشوم، کلیدسازی را رها نمیکنم.» عکس سیامک اشعریون و صفحه گفتوگویش با همشهری محله را به دیوار چسبانده و در کنار اینکه مشتری راه میاندازد، نگاهی هم به پارسا، پسر 4 سالهاش میاندازد که از حالا کنار پدرش در مغازه، قفل و کلیدها را بالا و پایین میکند و نظر متخصصانهای به آنها میاندازد.
رفع اضطرابهای پشت دری
«لذت شادی رسیدن یک مادر به بچه و نجات یک خانواده و دوری از اضطراب و دفع خطر از زندگی همسایگان را حتی به خاطر بازیگری که بسیار دوستش دارم هم از دست نمیدهم.»
میگوید بارها برایش پیش آمده که از پشت درهای بسته، فرزندی را به مادرش رسانده و گاهی در خانهای را که اجاقش روشن بوده و صاحبخانه پشت در مانده بوده را باز کرده و یک زندگی را از گزند و آسیب نجات داده است. ترکان نزدیک به یک دهه در مغازه اجارهای پدرش کار میکرد تا اینکه در سال 78 تصمیم میگیرد مغازهای برای خودش اجاره کند و مستقل کار کند. اول در بلوار امیرکبیر کارش را شروع میکند و وقتی اهالی حسابی با کارش آشنا میشوند، به خیابان گل آذین میآید. میگوید چند ماهی است که کودک دیگری به جمع خانوادگیشان اضافه شده و حالا برای کمک به همسرش باید پارسا را به مغازه بیاورد.
کلیدبازی بازیگری که کمتر میشناسیمش
اسباببازی برای پارسای کوچک او، فقط یک اسباببازی نیست، همانطور که برای او نبود. اسباببازیهای او هم یکسری کلید، قفل و... است که میراث شغلی را برای آنها ماندگار کرده است.
ترکان اگرچه تا امروز در فیلم و سریالهای مختلفی در نقشهای فرعی هم بازی کرده، اما همچنان شیفتهوار از شغلش صحبت میکند. میگوید روزی یوسف تیموری، بازیگر، را که خانهای اطراف دریاچه دارد از پشت در ماندن نجات داده است و بیشتر معرفیهایش را مدیون سیامک اشعریون است. حالا هم که به سریال جدیدی دعوت شده، نقش را به خاطر مراقبت از پارسای کوچکش رد کرده است.
در اینباره میگوید: «خانوادهام همیشه با بازیگری من موافق بودهاند، اما شغل اول من کلیدسازی است و اگر در حین کار هم به من بگویند، کسی پشت در مانده و نیاز به کمک من دارد، به هیچوجه دریغ نمیکنم. چون خودم این کار را انتخاب کردهام و تصمیم گرفتم بر سر این کار بمانم.» پول و شهرت جای کاری را که دوست دارد، انجام دهد یعنی کلیدسازی، نمیگیرد. باز کردن قفل و کمک به زندگی و روابط مردم همیشه برایش ارجح بوده است.
به عشق بچه های زندانی
همسایگان زیادی دارد که برای باز کردن قفلهای بسته منازلشان به او مراجعه میکنند.
روایت بازیگر شدنش را هم اینگونه تعریف میکند که در پشت صحنه یکی از مجموعههای تلویزیونی در سال 85، با تماشای بازی بازیگران به این هنر علاقهمند شده و حالا اوقات بیکاریاش را به این کار میپردازد. اما اینکه چطور شد که بازیگر شد، حکایت دیگری است. شروع کار هم برای او با سیامک اشعریون بوده که با احوالپرسی بازار کارش را گرم کرده و حالا اشعریون هر بار گذرش به آنجا میافتد، پیشنهادهایی برای او دارد. البته آنطور که میگوید بازیگران دیگری هم چون جعفر دهقان در میدان المپیک، احمد نجفی و یوسف تیموری هم در منطقه ما ساکن هستند که هر کدام برای یک بار هم شده کارشان به این همکارشان افتاده است.
میگوید سینما و بازیگری را خیلی دوست دارد،اما کمک به همنوعان به خصوص کودکان برایش در اولویت است. او هر از چندگاهی برای حمایت از کودکان زندانی، در کارهای خیریه هم شرکت می کنند.
منبع: ایلنا
نظر شما