پرشین خودرو: با شنیدن نام اپل حتما خاطرات خوبی در ذهنتان تداعی خواهد شد. این شرکت آلمانی که تا کنون دوبار در ایران حضور پیدا کرده به نوعی برای تمام نسل ها نامی آشناست.
به گزارش «پرشین خودرو»، حضور اول اپل در ایران به قبل از انقلاب باز میگردد، در این دوره که نام این شرکت آلمانی چندان برای مشتریان ایرانی آشنا و معتبر نبود اپل را وادار کرد تا محصولاتش را با برند شورولت راهی بازار ایران کند. اوایل دهه هشتاد قیمت این خودروها به حدی افت کرده بود که بعضا در آگهی های فروش نمونه های کار کرده آن با جمله "فروش یا معاوضه با موبایل " مواجه می شدید.
حضور دوم اپل در ایران نیز به اوایل دهه هفتاد بر می گردد، نیاز به تلاش زیاد برای به یاد آوردن آن ها ندارید چرا که هنوز نمونههایی از این خودروها در خیابان ها دیده می شوند که بتوانند سرها را به سمت خود بچرخانند.
البته جمله فوق کمی اغراق آمیز است اما باید گفت مدل های کورسا، آسترا، وکتورا و امگا که در آن سال ها به بازار ایران تزریق شد همچنان با کمترین میزان افت قیمت در بازار حضور موثری دارند که شاید شما هم آن ها را به برخی از خودروهای داخلی ترجیح دهید. نکته حائز اهمیت در مورد این خودروها این است که تعمیرگاه های مجاز آن کماکان در حال سرویس دهی به دارندگان این خودروها هستند.
با این مقدمه قصد بیان این موضوع را داریم که اپل در حال بازگشت به ایران است.
شرکت راه و پل دیانا بعد از بیش از 15 سال دوباره قصد واردات اپل به ایران را دارد. البته حدود یک سال از وجود زمزمه های ورود اپل می گذرد، اما حالا با ثبت سفارش مدل محبوب کورسا این زمزمه ها رنگ و بوی واقعیت به خود گرفته و انتظارها برای ورود این خودروساز در حال پایان است.
اپل کورسا یک سوپر مینی است که مهندسی و تولید آن از سال 1982 توسط آلمانی ها صورت می گیرد.
تا کنون چهار نسل از این خودرو به بازار معرفی شده که نسل دوم آن با شناسه B وارد بازار ایران شد و توانست محبوبیتی فراوان را از آن خود کند. کورسا در بازارهای مختلف با برندهای گوناگونی عرضه می شود که مهمترین آن ها واکسهال، شورولت و هولدن به شمار می روند. در حال حاضر این خودرو در آلمان، اسپانیا و برزیل در حال تولید است.
کورسا D که در حال ورود به ایران است بر روی نسل جدید پلت فرم گاما جنرال موتورز که به صورت مشترک با فیات و اپل طراحی و ساخته شده بنا شده که در سال 2006 برای فیات گرند پونتو هم مورد استفاده قرار گرفته است. اولین تصاویر رسمی این خودرو در ماه می سال 2006 منتشر شد و توانست در سال 2007 جایزه خودرو سال را از What Car? بریتانیا دریافت کرد.
درفیس لیفتی که برای سال 2011 این خودرو صورت گرفت تغییراتی در نمای طاهری خودرو ایجاد شد که شامل طرح جدید چراغها لامپ های روشنایی روز، طرح جدید سپرها و ... می شود. یک سری پیشرانه جدید نیز برای این خودرو در نظر گرفته شد که قادر به دریافت استاندارد آلایندگی یورو 5 هستند.
این پیشرانه ها علاوه تجهیز شدن به سیستم استارت / استاپ سواری و هندلینگ کورسا را نیز بهبود بخشیده اند. آنچه در لیست ثبت سفارش کورسا قابل مشاهده است این است که کورسا با سه پیشرانه 1.2، 1.4 و 1.8 لیتری وارد بازار ایران می شود. اما نکته سوال برانگیز این پیشرانه ها، گونه 1.8 لیتری آن است که در بین پیشرانه های موجود برای کورسا چنین پیشرانه ای به چشم نمی خورد.
پیشرانه 1.2 لیتری کورسا از نوع VVT و 4 سیلندر خطی است که توان تولید 84 اسب بخار در 5600 دور در دقیقه را دارد و نهایت گشتاور آن به 115 نیوتن متر در 4400 دور می رسد. میزان دی اکسید خروجی این مدل در هر کیلومتر معادل 119 گرم اعلام شده است.
پیشرانه بعدی از نوع 1.4 لیتری است. حجم دقیق آن 1364 است، این پیشرانه می تواند 100 اسب بخار در 5600 دور در قیقه تولید کند و نهایت گشتاوری معادل 130 نیوتن متر دارد و میزان گاز خروجی آن در هر کیلومتر معادل 129 گرم است.
پیشرانه دیگر که حضور آن در ایران محتمل است نمونه 1600 OPC است که توان تولید 190 اسب بخار را و دارد آلایندگی آن در هر کیلومتر 172 گرم است. این پیشرانه احتمالا به جای گونه 1.8 لیتری که در لیست به ثبت رسیده وارد می شود و یا در غیر این صورت بعدا به لیست انتخاب های موجود این خودرو اضافه خواهد شد.
با توجه به بازار داغ این روزهای سوپر مینی ها در ایران، کورسا رقابت سختی را با آلفا رومئو می تو، هیوندای i20 و مزدا2 را پیش رو خواهد داشت.
پیش بینی می شود قیمت پایه این خودرو از 40 میلیون تومان آغاز شود.
کد خبر 5916
نظر شما