پرشین خودور: رئیس پلیس راهور ناجا گفت: در شش ماهه نخست سال ۹۵، ۲۶ درصد از جان باختگان تصادفات مربوط به موتورسیکلت سواران هستند.
به گزارش «پرشین خودرو»، سردار تقی مهری رئیس پلیس راهور ناجا در حاشیه جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر ۱۱ میلیون موتورسیکلت در کشور پلاک ملی شده که در استانهای مختلف مورد استفاده شهروندان قرار گرفتهاند.
رئیس پلیس راهور ناجا در خصوص مصوبات این جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور گفت: این جلسه با حضور وزیر کشور برگزار شد و در آن گزارشی از تصمیمات و اقدامات انجام شده این شورا ارائه شد. موضوعات مختلفی از جمله موتورسیکلتها، سامانه یکپارچه معاینه فنی (سیمفا) و اجرای طرح LEZ مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: ارتقای استانداردهای تولید موتورسیکلت مورد تاکید قرار گرفت و نحوه برخورد با موتورسیکلتسواران متخلف مورد بررسی قرار گرفت. هرچند که نسبت به سنوات گذشته رفتار موتورسیکلتها بسیار بهتر شده است.
سردار مهری با اشاره به آمار سال ۸۵ و کاهش تصادفات در سالهای اخیر گفت: در سال ۱۳۸۵ بیش از ۷۰۰۰ نفر از جان باختگان تصادفات مربوط به موتورسیکلت سواران بودند که این رقم در پایان ۱۳۹۴ به ۳۷۰۰ نفر کاهش پیدا کرد و بر اساس آمار ما در شش ماهه نخست سال ۹۵، ۲۶ درصد از جانباختگان تصادفات مربوط به موتورسیکلتسواران هستند. البته از نظر ما این آمار زیاد است، اما در مقایسه با وجود ۲۹ میلیون وسیله نقلیه قابل تحمل است.
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به استقبال شهروندان به ویژه در کلانشهرها برای استفاده از موتورسیکلت تاکید کرد: با توجه به قیمت ارزان، عدم وجود ترافیک برای موتورسیکلتها و حمل و نقل و جابجایی راحتتر، این وسیله نقلیه بویژه در کلانشهرها مورد استقبال شهروندان قرار میگیرد، اما خطرات بیشتری نیز به همراه دارد.
وی با تاکید بر نقش آموزش و فرهنگسازی در کاهش تلفات تصادفات موتورسیکلت سواران گفت: با همکاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مرتب و به صورت ویژه اطلاعرسانی را انجام دادیم و اقدامات موثر و ویژهای در فرهنگسازی توسط پلیس انجام گرفته است. در این جلسه نیز موضوع فرهنگ سازی مورد تاکید وزیر کشور قرار گرفت.
سلب مالکیت از کسانی که برای درآوردن موتورسیکلت از پارکینک اقدام نمی کنند
سردار مهری در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع موتورسیکلتهایی که مالکین آنها برای در آوردن آنها از پارکینگ مراجعه نمیکنند، اشاره کرد و افزود: این موتورسیکلتها برابر قوانین در اختیار ستادها به عنوان اموال فاقد مالک قرار میگیرد تا در آنجا نسبت به فروش مجدد یا مباحث دیگر تصمیمگیری شود، اما در این جلسه مقرر شد این موضوع در شورای امنیت ملی مطرح شود.
۴میلیون و ۷۰۰ هزار موتورسیکلت فرسوده داریم
وی در این باره تصریح کرد: پیشنهاد پلیس این است که این موتورسیکلتها بار دیگر به چرخه ترافیکی بازنگردند. همچنین چهار میلیون و ۷۰۰ هزار موتورسیکلت در کشور در سن فرسودگی قرار گرفتند و باید از رده خارج شوند. باید استفاده از موتورسیکلت برقی مورد تاکید قرار گیرد و ساختار جدیدی برای موتورسیکلتها طراحی شود تا تنها قابلیت حمل مسافر را داشته باشند. البته باید سرعت موتورسیکلتها نیز کاهش یابد و به گونهای پیش بینی شود که تنها برای حمل مسافر مناسب باشد.
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: ساماندهی پیکهای موتوری نیز که در محدوده شهرها بر عهده شهرداریها قرار داده شده است، در این جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور مورد تاکید قرار گرفت.
منبع: مهر
کد خبر 62341
نظر شما