به گزارش«پرشین خودرو»، در روزهای اخیر، کاربران برای دسترسی به بازی کلش آف کلنز با مشکلاتی روبرو بودند که این اختلالات پس از مدتی برطرف شد. بنیاد ملی بازیهای رایانهای، علت محدودیت در دسترسی به این بازی را مشکل اختلال در شبکهی اینترنت اعلام کرد اما معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی این ادعا را رد کرد و علت این اختلالات را بخشی از مرحلهی اول فیلترینگ بازی Clash of Clans میداند. بر اساس اخبار منتشر شده، فیلتر بازی کلش آف کلنز در ایران تصویب شده و به زودی به مرحلهی اجرا خواهد رسید.
به گفتهی بسیاری از کاربران بازی کلش آف کلنز، در چند روز اخیر اختلالاتی در حین بازی کردن ایجاد شده است. این کاربران معتقدند که اتصال دستگاه آنها به اینترنت بسیار قوی بوده اما در بازی با پیغام ضعف اتصال اینترنت مواجه شده و یا اصلا نمیتوانند وارد بازی شوند. دکتر عبدالصمد خرمآبادی، معاون قضایی دادستان کل کشور در رابطه با اختلالات ایجاد شده در بازی Clash of Clans عنوان کرد که اکثریت قریب به اتفاق اعضای کارگروه تعیین مصادیق با اعمال محدودیت برای دسترسی به این بازی موافقت کردهاند. وی در پاسخ به این سوال که چرا محدودیت دسترسی به بازی کلش آف کلنز پس از مدت کوتاهی رفع شد، گفت:
این سوال باید از وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت پرسیده شود؛ چرا که آنها مسئولیت اجرای دستورات کارگروه را بر عهده دارند.
معاون قضایی دادستان کل کشور در ادامه افزود، دادستانی کل در آخرین جلسهی کارگروه در روز اول دیماه، موضوع علت عدم اجرای دستورات را مطرح کرد. همهی اعضای حاضر در جلسه بر اجرای دستور تاکید داشتند اما از آنجایی که برخی از مسئولان ذیربط حضور نداشتند قرار شد تا وزارت ارتباطات، ضمن اعمال محدودیت دسترسی به بازی کلش آف کلنز، علت توقف در اجرای این دستور را نیز به صورت کتبی اعلام کند.
شرح دلایل فیلتر بازی کلش آف کلنز
پس از اختلالات گذشتهی این بازی و مطرح شدن شایعاتی در مورد مشکل خروج ارز به واسطهی خرید ریالی، این بار دلایل دیگری از سوی مقامات برای ایجاد محدودیت در بازی کلش عنوان شده است. خرمآبادی در مورد اینکه چرا کارگروه تعیین مصادیق، دستور فیلتر بازی کلش آف کلنز را صادر کرده گفت:
کارگروه تعیین مصادیق بر اساس بند «ب» مادهی 15 قانون جرایم رایانهای یا همان مادهی 743 قانون مجازات اسلامی، دستور اعمال محدودیت در دسترسی به این بازی را صادر کرده است. به موجب این مادهی قانونی، ترویج و آموزش اعمال خشونتآمیز از طریق سامانهها و شبکههای رایانهای جرم محسوب میشود.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق در ادامه تاکید کرد که به اعتقاد روانشناسان و صاحبنظران، بازی کلش آف کلنز مصداق بارز آموزش و ترویج خشونت از طریق جنگ قبایل است. علاوه بر آن، روانشناسان بر این باورند که این بازی به شدت اعتیادآور است و حدود 20 آسیب مخرب آشکار و پنهان را در نوجوانان و جوانان ایجاد میکند. همچنین خرمآبادی مدعی شد، خانوادههایی که فرزندانشان از این بازی آسیب دیدهاند و توانایی مقابله با اعتیاد آنها را ندارند، مصرانه از کارگروه تعیین مصادیق درخواست میکنند تا نسبت به فیلتر بازی کلش آف کلنز اقدام کند.
بر این اساس، اکثریت قریب به اتفاق اعضای دولتی و غیردولتی کارگروه تعیین مصادیق با اعمال محدودیت در دسترسی به بازی Clash of Clans موافقت کردهاند و این دستور نیز لازمالاجراست. به این ترتیب ظاهرا پروژهی فیلتر بازی کلش آف کلنز به آهستگی پیش میرود. البته برخی از شایعات نیز حاکی از دسترسی به بازی کلش آف کلنز بر اساس محدودیت سنی است. هنوز صحت این خبر و یا چگونگی عملیاتی شدن این کار مشخص نیست اما در صورتی که این اتفاق رخ دهد، تنها برخی از افراد بر اساس شرایط سنی خود امکان دسترسی به بازی را خواهند داشت. هرچند این امر کمی بعید و غیرممکن به نظر میرسد.
منبع: گجت نیوز
نظر شما