به گزارش «پرشن خودرو»، به نقل از سی بی اس نیوز، «شان اسپایسر» سخنگوی ترامپ در کنفرانسی درباره این که آیا کانادا هم می تواند در معرض مالیات مرزی خودرو قرار گیرد گفت: وقتی شرکتی آمریکایی به جای دیگری نقل مکان می کند، خواه کانادا باشد خواه مکزیک یا هر کشور دیگری که به دنبال تضعیف کارگران آمریکایی است، رئیس جمهوری آتی هر اقدامی را برای جلوگیری از چنین وضعیتی بکار خواهد بست.
خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی در همین زمینه نوشت: دولت ترامپ اشاره کرده که کانادا هم ممکن است در معرض همان اقدامات تجاری تلافی جویانه ای قرار گیرد که مکزیک با آن مواجه است؛ تصمیمی که حتی می تواند اختلال بیشتری در فعالیت شرکت های خودروسازی همچون تویوتا موتور و گروه فیات کرایسلر ایجاد کند.
سه شرکت بزرگ خودروسازی در دیترویت آمریکا، جنرال موتورز، فورد و فیات کرایسلر، در جریان مذاکرات اخیر خود با اتحادیه تجاری کانادا (یوینفور) درباره سرمایه گذاری در فعالیت خود در کانادا متعهد شدند. علاوه بر طرح اعلام شده شرکت هوندا در این هفته برای سرمایه گذاری تقریبا 500 میلیون دلاری در کارخانه خود در الیستون انتاریوی کانادا، خودروسازان در یک ماه گذشته اعلام کرده اند که حدود 2 میلیارد دلار در کانادا سرمایه گذاری خواهند کرد.
از زمان انتخاب ترامپ بسیاری از سرمایه داران و مدیران اجرایی شرکت های کانادایی بر یکپارچگی و ادغام بخش خودروسازی کانادا و آمریکا تاکید کرده اند. برخی حتی خاطرنشان کرده اند که تعرفه خودروها می تواند قیمت ها را برای مشتریان آمریکایی افزایش دهد.
ترامپ در آستانه مراسم سوگندش در 20 ژانویه (اول بهمن) در صفحه توئیت خود شرکت های جنرال موتورز و تویوتا را به دلیل سرمایه گذاری در بخش خودروهای کوچک در مکزیک تهدید کرده است.
ترامپ درمقابل از شرکت فورد به دلیل لغو طرح هایش برای ساخت کارخانه در مکزیک و گسترش کارخانه میشیگان تقدیر کرده است. فیات کرایسلر نیز به تازگی اعلام کرد که با سرمایه گذاری در دو کارخانه در شهر «میدوست» اوکلاهما به دنبال ایجاد دو هزار فرصت شغلی است. رئیس شرکت کرایسلر گفته است که شرکت متبوعش ممکن است در صورتی که مالیات های وضع شده بر خودروهای ساخته شده در مکزیک در بازار آمریکا بسیار بالا باشد، تولید در مکزیک را متوقف کند.
«مری بارا» مدیر اجرایی شرکت خودروسازی جنرال موتورز هفته پیش گفت، شرکت متبوعش با وجود انتقاد ترامپ از واردات این شرکت، تولید خودروهای کوچک خود را از مکزیک به آمریکا منتقل نخواهد کرد.
وی گفت تصمیم گیری ها درباره تولید و سرمایه گذاری کارخانه بسیار زودتر از تولید محصول انجام می گیرد و نمی توان به آسانی آن را تغییر داد.
منبع: ایرنا
نظر شما