به گزارش پرشین خودرو، محسن پورکیانی در نشست خبری خود با خبرنگاران با تشریح جزئیات عملکرد بیمه در حادثه ریزش ساختمان پلاسکو گفت: از همان دقایق ابتدایی ریزش ساختمان پلاسکو ارزیابی های اولیه از میزان خسارت صورت گرفت که بر این اساس شعبه پرداخت خسارات مسخص شد و از شنبه بعد از وقوع حادثه، آماده تشکیل پرونده بودیم و تمام بیمه گذاران تشکیل پرونده دادند.
مدیرعامل بیمه ایران افزود:حدود ٣٣ میلیارد و ٥٠٠ میلیون تعهد داشتیم و ٥٥٥ برابر حق بیمه دریافتی را باید بپردازیم؛ در این میان ٧٢ پرونده را پرداخت کردیم و مابقی نیز در انتظار بررسی هستند تا خسارت پرداخت شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر امکان ورود به ساختمان پشت پلاسکو و برآورد خسارت وجود ندارد، اما اگر مراجع قضایی اجازه دهند ظرف سه روز کار ارزیابی را نهایی خواهیم کرد.
به گفته پورکیانی، شاید اگر همه واحدها بیمه نامه داشتند، تعداد کمی از آتش نشانان شهید می شدند چراکه علیرغم ممانعت آتش نشانان افراد سعی می کردند سراسیمه بخشی از اموال و دارایی های خود را خارج کنند.
وی اظهار داشت: بیمه آتش سوزی اجباری نیست و شرکتهای بیمه باید مردم رابه خرید آن ترغیب کنند؛ در این میان طرح جامع بیمه اصناف برای اجرا در دستور کار قرار گرفته است.
پورکیانی در خصوص توانگری مالی شرکتهای بیمه گفت: در سال ٩٤ حدود ٩٠٠ میلیارد تومان به حسابها بابت خسارت معوق پرداخت کردیم؛ در این میان سازمان حسابرسی توانگری مالی ٨٣ درصدی ما را تائید کرده است ولی کاهش توانگری مالی به مفهوم عدم توانایی پرداخت مالی نیست.
وی افزود: شش سناریو برای افزایش توانگری مالی تدارک دیده ایم که مهمترین آن افزایش سرمایه به ده هزار میلیارد تومان است که بخشی از آن نقدی و بخشی از محل فروش شرکتهای بیمه دولتی است.
پورکیانی ابراز امیدواری کرد که افزایش سرمایه تا پایان سال رخ دهد و گفت: وزیر اقتصاد در این زمینه نظر مساعدی دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس اعلام نظر مراجع رسمی، حادثه پلاسکو عمدی نیست خاطرنشان کرد: اگر حتی آتش سوزی عمدی باشد بیمه گذار مکلف به پرداخت خسارت است مگر عمد بیمه گذار در کار باشد.
پورکیانی با اشاره به اینکه شرکتهای بیمه ریسک بالایی برای پلاسکو لحاظ کرده بودند، گفت: در یکی از خسارتهای پلاسکو مبلغ خسارت بالای سه میلیارد تومان است، که در حال بررسی هستیم البته به اندازه حق بیمه خسارت داده می شود.
وی اظهار داشت: خرید بیمه نامه یک امر سلبی است و باید خطر را جدی گرفت؛ کم بیمه گی نیز یک معضل است که باید حل شود.
وی در خصوص تاسیس بانک از سوی شرکتهای بیمه گفت: بانکها در سراسر دنیا از دل بیمه بیرون می آید در حالیکه بیمه ایران قبل از انقلاب بانک داشته است اما اکنون با توجه به محدودیت قانون نتوانستیم بانک خودمان را احیا کنیم ولی بخشی از سهام یکی از بانکهایی که وضعیت خوبی دارند را خریداری خواهیم کرد.
پورکیانی ادامه داد: هیچ یک از شرکتهای بیمه بیمارستان ندارند تا نرخ واقعی را احصا کنند و ابزار تنظیم بازار را در این میان ندارند که باید این کار را ساماندهی کنیم.
وی افزود: نرخ شکنی برخی از شرکتهای بیمه مشهود است ولی ما به دلیل وضعیت مالی تخفیف کمتری داشته ایم و نرخ شکنی به ندرت انجام شده است.
پورکیانی دستیابی به اهداف برنامه ششم در صنعت بیمه را غیرعملیاتی دانست و گفت: اگر بخواهیم به ضریب نفوذ هفت درصدی بیمه برسیم باید صنعت بیمه سالانه ۵۰ درصد رشد داشته باشد.
بررسی بیمه خودروهای صفر کیلومتر در سندیکای بیمه
پورکیانی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص فروش انحصاری بیمه نامه برخی شرکتها از سوی خودروسازان گفت: خودروسازان در حال حاضر با چند شرکت بیمه کار می کنند و شرایط خاصی هم دارند. بر این اساس یکی از موضوعات در دستور کار سندیکای بیمه گران بررسی این موضوع است.
وی افزود: سود این همکاری به جیب خودروسازان می رود که امیدواریم شرکتهای بیمه به تصمیم واحدی در این زمینه برسند.
مهر
نظر شما