به گزارش«پرشین خودرو»، محققان دانشگاهی در ژوهانسبورگ مدعی شدند که فسیل حیوان کشف شده در آفریقا مانند مارها با زهر، طعمه خود را شکار می کند.
محققان بر این باورند Euchambersia فسیل یک پستاندار اولیه است که در جمجه خود جای غدد سم وجود داشته است.
جانورشناسان دانشگاه ویتواترسرند ژوهانسبورگ که این فسیل را کشف کردند قدمت آن را حدود 260 میلیون سال پیش تخمین زده اند. این خزنده که به اندازه یک سگ کوچک است در حدود 50 سانتی متر طول دارد.
این محققان باور دارند که استفاده از غدد سمی در این حیوان حدود 100 میلیون سال پیش از آن بوده است که مارها از آن استفاده کنند.
گونه این جانور که فسیل آن در مزرعه ای در آفریقای جنوبی کشف شده پیش از دایناسورها می زیسته اند. برخلاف مارها که بطور مستقیم با تزریق سم از طریق شیارهای سوزنی شکل در دندان هایش طعمه را مغلوب می کند این جانور زهر را بطور مستقیم از دندان ها به داخل دهانش می ریزد.
دکتر جولین بنوا محقق موسسه برنارد پرایس در گروه دیرینه شناسی دانشگاه ویتواترسرند آفریقای جنوبی درباره این تحقیق گفت: «این اولین نشانه ها از کشف قدیمی ترین مهره دار سمی است که تابحال کشف شده است. چیزی که باعث تعجب بیشتر ما شده این است که این کشف در گونه ای از جانوران اتفاق افتاده که ما انتظار آن را نداشتیم.»
هرچند محققان این پژوهش قادر به تجزیه و تحلیل سم غدد این فسیل نشدند اما با همکاری موزه تاریخ طبیعی لندن توانستند تصاویر مقطعی گرفته شده با اشعه ایکس از استخوان یا بافت بدن را با یکدیگر ترکیب کرده تا تصاویری از این کشف را بازسازی کنند.
نظر شما