پرشین خودرو: در حالی كه به اعتقاد بسیاری از كارشناسان، صنعت خودروسازی ایران از بسیاری از جنبهها مانند كیفیت، خدمات پس از فروش و قیمت با مسائل زیادی روبهرو است كه میطلبد توجه به این جنبهها معطوف شود، چندی است كه اسم گروه خودروسازی «سایپا» و برخی انتسابها به آن مورد توجه تعدادی از سایتهای خبری قرار گرفته است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، طی چند هفته گذشته تعدادی از سایتهای خبری این موضوع را مطرح كردهاند كه نام شركت سایپا مخفف عبارت Son Altess Imperial Princess Ashraf به معنای «والا حضرت همایون شاهدخت اشرف» است و از این طریق نتیجه گرفتهاند كه این اسم، نامی مسالهدار است.
این در حالی است كه طبق اطلاعات رسمی، شركت سایپا در ابتدا تحت عنوان شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن ایران در سال 1344 بنیانگذاری شد و در اواخر سال 1347 به مرحله بهرهبرداری رسید.
بعدا نام شرکت در اوایل سال 1347 با حذف کلمه سیتروئن از انتهای نام فرانسوی آن به "شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل" به نام اختصاری (سایپا) تغییر یافت. با این حساب كلمه سایپا مخفف عبارت Societe Annonyme Iranienne de Production Automobile محسوب میشود.
اما حال این پرسش پیش میآید كه اساس این انتساب چه بوده است.
قطعا درباره انگیزههای آن نظری محققانه نمیتوان داشت ولی دست كم به نظر میرسد بهانه آن - كه به نامه منسوب به فرهاد مهراد خواننده موسیقی پاپ در سال 1377 به یكی از روزنامهها نیز ارتباط داده شده - این بوده باشد كه گویا در كتاب «آخرین سفر شاه» (1382) در جایی آمده است كه دوستان اشرف پهلوی او را - احتمالا به شوخی یا تمسخر - سایپا میخواندند كه به خودروی رنو تشبیهش كرده باشند، پس عبارت مورد استفاده این سایتهای خبری را ساختند تا مخفف آن بشود SAIPA!
کد خبر 6908
نظر شما