به گزارش پرشین خودرو، جواد هدایتی، مدیرکل آمار سازمان حمل و نقل جادهای وزارت راه و شهرسازی ، با اشاره به عواملی که میزان تصادفات جادهای در ایام نوروز را افزایش میدهند، اظهار داشت: چهار عامل بیشترین تاثیر را در افزایش تصادفات نوروزی دارند که در تلاش هستیم با فرهنگسازی شیوه صحیح رانندگی و ارتقای ایمنی جادهها میزان تصادفات جادهای در ایام نوروز ۹۶ را کاهش دهیم. وی با اشاره به اولین عامل که مهمترین عامل در بروز تصادفات درایام نوروز است، گفت: عامل سرعت غیرمطمئنه باعث بخش عمدهای از تصادفات میشود. سرعت عاملی است که در بالا رفتن شدت تصادفات بسیار نقش دارد.
وی در توضیح سرعت مطمئنه گفت: سرعت مطمئنه با سرعت غیرمجاز متفاوت است. شاید در یک سری از آزادراههای کشور سرعت مجاز به ۱۲۰ کیلومتر هم برسد اما در شرایط جوی نامناسب مانند بارش برف و باران و عدم دید کافی راننده، سرعت مطمئنه اجازه تردد با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در این مسیر را نمیدهد.
مدیر کل آمار و ترافیک سازمان حمل و نقل جاده ای ادامه داد: رانندگان باید برای افزایش ایمنی تردد در ایام نوروز عامل سرعت مطمئنه را در نظر داشته باشند و رعایت کنند.
هدایتی درباره عامل دوم که تاثیر زیادی در بالا رفتن تصادفات در ایام عید را دارد، اظهار داشت: از دیگر عوامل دخیل در افزایش تصادفات، خستگی و خوابآلودگی رانندگان است. از آنجایی که سفرهای نوروزی معمولا طولانی هستند و رانندگان استراحت کافی ندارند، همین عامل میزان تصادفات را در ایام نوروز افزایش میدهد.
وی گفت: مهمترین دلیل واژگونی خودروها همین خواب آلودگی و خستگی رانندگان است.
این مقام مسئول با بیان اینکه حواس پرتی راننده از دیگر عواملی است که میزان تصادفات جادهای در ایام نوروز را افزایش میدهد، افزود: معتقد هستم از مهمترین عوامل حواس پرتی استفاده از گوشیهای همراه است که باعث عدم تمرکز راننده در حین رانندگی میشود.
هدایتی با اشاره به عامل چهارم در افزایش تعدادتصادفات نوروزی گفت: از دیگر عوامل شتابزدگی و عجله رانندگان است که این موجب سبقتهای غیرمجاز و انحراف به چپ میشود.
مدیر کل آمار و ترافیک سازمان حمل و نقل جاده ای با بیان اینکه عمده شبکه راهی کشورمان دو خطه است، گفت: چیزی حدود ۱۵ هزار کیلومتر آزادراه و بزرگراه در کشور داریم و مابقی شبکه جادهای راههای دوخطه هستند که همین عامل شتابزدگی که منجر به سبقتهای غیرمجاز میشود میتواند منجر به افزایش تصادفات در ایام نوروز باشد.
هدایتی با بیان اینکه در ایام نوروز بیشترین تصادفات در ساعات ۱۷ تا ۲۳ شب رخ میدهد، گفت: از آنجایی که طول سفر در ایام نوروز طولانی است و رانندگان مدت زمان بیشتری را صرف رانندگی کردهاند در نیمه دوم روز خستگی راننده عامل وقوع تصادفات میشود.
وی ادامه داد: دلایل تصادفات رانندگی تک بعدی نبوده و عوامل متعددی در آن دخیل هستند که این عوامل هر یک منجر به افزایش تعداد تصادفات میشوند و مهار و کنترل تصادفات هم فرابخشی است و تنها یک بخش و یک نهاد نمیتواند در کاهش آن تاثیرگذار باشند.
ایلنا
نظر شما