صنعت خودروی خودران متحول می‌شود

پرشین خودرو: شرکت اینتل برای خرید شرکت فناوری خودروی خودران موبایل آی به ارزش ۱۵.۳ میلیارد دلار به توافق رسید که ممکن است این تراشه ساز را وارد رقابت مستقیم با رقیبانی مانند انویدیا و کوالکام برای ساخت سیستمهای خودران برای خودروسازان جهان سازد.

به گزارش پرشین خودرو، خرید گران موبایل آی ممکن است بزرگترین تراشه ساز رایانه جهان را در رده تامین کنندگان خودرو قرار دهد. این شرکت تلاش می کند فعالیتش را ورای کسب و کار تراشه رایانه گسترش دهد.

همچنین رقابت در میان خودروسازان و تامین کنندگان خودرو برای خرید فناوری خودروی خودران را تشدید می کند و به ارزش استارت آپ‌های فعال در عرضه رانندگی اتوماتیک که در حال حاضر هم بسیار بالا رفته است، می افزاید.

منافع زیادی در این بخش وجود دارد. گولدمن ساش پیش بینی کرده است بازار سیستمهای پیشرفته دستیار راننده و خودروهای خودران از حدود ۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به ۹۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ و ۲۹۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۳۵ رشد می کند.

در حالیکه برخی نسبت به عرضه کامل خودروهای خودران ایمن در چهار سال آینده بدبین هستند اما تحلیلگران سرمایه گذاری، نگرانیهایی را نسبت به همپوشانیهای احتمالی میان اینتل و موبایل آی و قیمت خرید مطرح کرده اند.

اینتل مهره بزرگی در بخش خودروی خودران نبوده با اینهمه دست کم در ده‌ها شرکت استارت‌آپ که قطعات مختلف از روباتیک تا حسگرها برای سیستمهای رانندگی اتوماتیک طراحی می کنند، سرمایه گذاری کرده است.

موبایل آی در بخشهای گسترده ای شامل دوربینها، تراشه‌های حسگر، شبکه داخل خودرو، نقشه جاده، ماشین یادگیری، نرم افزاری ابری و نرم افزار و مدیریت داده فعالیت می کند.

خرید موبایل آی از سوی اینتل، یک اقدام استراتژیک در خارج از کسب و کار اصلی این شرکت است.

به گفته بی رایلی، تحلیلگر کرگ الیس، قیمت موبایل آی حدود ۲۱ برابر درآمد مورد پیش بینی برای سال ۲۰۱۷ است که قرارداد موبایل آی را شش برابر گران‌تر از متوسط قرارداد سه ساله صنعت نیمه رسانا می سازد. با این همه این قرارداد بسیار گران قیمت، موقعیت اینتل در بازار دستیار راننده اتوماتیک را بهبود می دهد.

اینتل ۶۰ برابر درآمد موبایل آی پرداخت می کند که حدود چهار برابر گرانتر از پولی است که کوالکام برای خرید ان ایکس پی هلند پرداخت می کند.

بر اساس گزارش رویترز، بازار فناوری خودران پرازدحام شده و شرکت نقشه Here و همچنین شرکتهای فناوری شامل وایموی آلفابت و غول اینترنتی چینی بایدو در آن حضور دارند.

ایسنا

کد خبر 70011

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha