به گزارش پرشین خودرو، علی محرابی با اعلام اینکه از ابتدای سال ۹۵ تاکنون، ۶۱ جایگاه سوخترسانی سی. ان. جی احداث شده و به بهره برداری رسیده است، گفت: به این ترتیب تعداد جایگاه های سی. ان. جی در کل کشور، به ۲۳۸۰ جایگاه رسیده است؛ این در حالی است که ظرفیت کنونی این جایگاه ها ۲ میلیون و ۷۴۰ مترمکعب در ساعت است که اگر به طور متوسط ۱۴ ساعت در روز فعالیت کنند، ظرفیت سوخت رسانی آنها در طول روز به ۴۰ میلیون مترمکعب می رسد؛ اگرچه تقاضای سوخت سی. ان. جی در کشور به طور متوسط ۲۱ میلیون متر مکعب در روز است.
معاون شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: ظرفیت سوخترسانی ما تا سقف ۴۰ میلیون مترمکعب در روز هم تعبیه شده که از این ظرفیت ۴۰ میلیون مترمکعبی در صورت ورود تقاضای مطلوب، قادریم ۳۰ میلیون مترمکعب آن را به راحتی تامین کنیم؛ البته این ظرفیت ۴۰ میلیون مترمکعبی برای جایگاه های سراسر کشور در صورتی است که تمامی پمپ های موجود در تمام جایگاه ها، سالم بوده و کار کنند.
این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه یکی از مهم ترین رویکردهای کنونی وزارت نفت (طرح سی. ان. جی) در زمینه احداث جایگاه و تامین تجهیزات مورد نیاز جایگاه ها در گذشته، مشارکت بخش دولتی بوده است، اضافه کرد: به این ترتیب که در ساخت ابنیه، تجهیز جایگاه و احداث انشعابات، بخش دولتی مشارکت فعال داشت؛ به عبارتی دیگر ۱۰۰ درصد سرمایه گذاری به جز زمین در احداث یک جایگاه سی. ان. جی، بر عهده دولت بود؛ البته در شرایطی هم، زمین و ساخت ابنیه و سایبان جایگاه بر عهده بخش خصوصی و تامین تجهیزات مورد نیاز بر عهده بخش دولتی بود.
به گفته محرابی، بر اساس تصمیماتی که در بخش دولتی گرفته شده، قرار بر این است که تمامی بخش ها از زمین و ساخت ابنیه تا تامین تجهیزات و انشعابات به طور ۱۰۰ درصدی بر عهده بخش خصوصی باشد و نهادینه شدن چنین رویه ای می تواند؛ تاثیر مثبت و محسوسی بر رونق و توسعه صنعت سی. ان. جی با تکیه بر بخش خصوصی و مشارکت مردمی داشته باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: مناطق ۳۷ گانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نیز در این راستا آمادگی کامل دارند تا اگر شخصی، ملک مناسبی برای احداث جایگاه سی. ان. جی در اختیار دارد، راهنمایی های لازم را برای اجرایی شدن این مهم انجام دهند.
مهر
نظر شما