پرشین خودرو: اعضای كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با حضور در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از نزدیك با برنامه ها و دستاوردهای این سازمان و نیز موانع و چالشهای پیش روی آن در ایفای نقش توسعهای خود آشنا شدند.
به گزارش «پرشین خودرو»، سید مجید هدایت رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در این نشست، با تشكر از حضور ارزشمند و توجه ویژه اعضای كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، به برنامههای در دست اجرای این سازمان در زمینه صنایع پیشرفته اشاره و بیان کرد: برخی دانشهای فنی كه ایدرو برای بومیسازی آنها تلاش و سرمایه گذاری كرده، مرزهای دانش هستند و آینده، متعلق به كشورهایی است كه در این حوزه سرمایه گذاری كرده باشند.
وی در این خصوص به فناوری ساخت توربینها و جی.تی.ال اشاره كرد و افزود: ارزش این فناوریها كمتر از دانش هستهای نیست و به دلیل وجود منابع كافی در كشور، میتوان درآمدهای بسیار بالای ارزی از این فناوری ها كسب كرد كه با صادرات موادخام قابل مقایسه نیست.
هدایت ادامه داد: با برنامهریزیهای انجام گرفته، می توانیم در حوزههای مختلف صنایع پیشرفته صاحب فناوری و صادركننده محصول و خدمات باشیم.
رییس هیات عامل ایدرو با بیان اینكه همكاری های خوبی با دانشگاه ها برای توسعه دانش فنی در حوزه صنایع پیشرفته صورت گرفته است، تصریح كرد: این همكاری ها با تعریف كلان پروژه هایی در زمینه غشا و ممبران ها، سلول های بنیادی، داروها و واكسن ضدسرطان، اتوبوس هیبرید و ربات انسان نما و دیگر پروژه های مشابه شكل گرفته و قراردادهای مناسبی در این زمینه ها با دانشگاه ها منعقد شده كه به این ترتیب ظرف پنج تا 10 سال آینده، صاحب فناوری و كالاهای قابل رقابت با دنیا خواهیم شد.
وی ابراز امیدواری كرد با تخصیص بودجه های مورد نیاز و حمایت مجلس و دولت، كشور از وابستگی به محصولات دارای فناوریهای پیشرفته رهایی یافته و به یك صادركننده تبدیل شود.
هدایت در بخش دیگری از سخنان خود به دستاوردهای صنعت خودرو و چشم انداز این صنعت در افق 1404 اشاره كرد و اظهار داشت: سند راهبردی صنعت خودرو، از جمله اسناد بالادستی بود كه با همت و تلاش كارشناسان ایدرو و همكاری تمامی دست اندركاران حوزه های مختلف این صنعت تهیه و تدوین شد.
وی افزود: بر اساس این سند، مراكز خدماتی دارای رتبه های پایین حذف شدند و هر شركت خودروسازی موظف شد تا تعداد مراكز خدمات پس از فروش خود را به سطح استانداردهای جهانی ارتقاء و افزایش دهند.
رییس هیات عامل سازمان گسترش ادامه داد: در خواست كرده ایم این سند بعنوان یك سند فرابخشی در دولت تصویب شود تا تمام وزارتخانه های مرتبط از جمله نفت، راه و شهرسازی و سایرسازمان ها بدانند در صنعت خودرو باید به كجا برویم و قدم های بعدی نیز قابل ارزیابی باشد.
به گفته هدایت، برنامهریزی لازم برای تولید چهار پلتفرم جدید در صنعت خودرو صورت گرفته كه در كل به 30 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز دارد كه نمایندگان مجلس می توانند برای تخصیص این مبلغ به صنعت خودرو و ایجاد تحول در این صنعت كمك كنند.
در این جلسه، مدیران و كارشناسان ایدرو و اعضای كمیسیون صنایع و معادن مجلس در زمینه طرح های صنعتی در دست اجرای ایدرو به بحث و تبادل نظر پرداختند.
کد خبر 7273
نظر شما