رنگ‌های مختلف دود موتور و دلایل آن را بشناسید

پرشین خودرو: خودرو در زندگی مردم به جزئی از ملزومات مهم زندگی تبدیل شده است و دیگر کمتر خانواده‌ای را می‌توان یافت که خودرویی در اختیار نداشته باشد و باعث شده است تا مردم راحت‌تر و با سرعت بیشتری به کارهای روزمره خود رسیدگی کنند.

امروزه متاسفانه با بالا رفتن تعداد خودرو‌ها در سطح شهر‌ها مشکلاتی از قبیل ترافیک، آلودگی هوا و … نیز به‌وجود آمده است.

دودهای حاصل از موتور خودرو یکی از مهم‌ترین مسائل در ایجاد آلودگی هوا است، رانندگان باید با رسیدگی و سرویس‌های به موقع همیشه خودروی خود را در حالت ایده‌آل نگه دارند، این مورد نه تنها باعث کمک به پاکیزه ماندن هوای شهر می‌شود بلکه باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ تعمیرات، وقت، سوخت و همچنین افزایش شتاب خودرو خواهد شد.

در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما با انواع رنگ‌های دود‌های خروجی از اگزوز خودرو آشنا شوید. معمولا بیرون زدن دود از اگزوز خودرو نشانه‌ای از وجود مشکل است. دودهای خروجی از اگزوز معمولاً به رنگ مشکی، آبی یا سفید است. تشخیص درست رنگ دود به شما کمک می‌کند متوجه شوید مشکل خودرو چیست و کدام قسمت خودرو نیاز به تعمیر دارد.

دود سفید: خارج شدن دود سفید در لحظات اولیه روشن کردن خودرو یا دقایق ابتدایی در زمستان یکی از اتفاقات شایع است که بر اثر بالا بودن میزان بخار آب رخ می‌دهد. بخار آب یکی از تولیدات احتراق موتور است که همیشه در دود اگزوز وجود دارد اما مقدار آن اگر بالا رود باعث سفید شدن رنگ دود می‌شود. این مساله اگر پس از روشن شدن خودرو اتفاق بیفتد و زود رفع شود هیچ نگرانی را ایجاد نمی‌کند اما در صورتی که این دود سفید ادامه داشت باید قانع شویم که مشکلی در سیستم خودرو بوجود آمده است.

خرابی واشر سرسیلندر، عدم یکپارچه بودن بلوک سیلندر یا حل شدن واسکازین در روند احتراق می‌تواند از دلایل خروج دود سفید در طولانی مدت باشد.

دود سیاه: در لحظات اولیه روشن شدن خودرو، دود سیاه می‌تواند از تولیدات احتراق باشد و در صورتی که با گرم شدن موتور رفع شود نگرانی خاصی را ایجاد نمی‌کند اما در صورت ادامه پیدا کردن باید مطمئن شوید که یا سوخت اضافی وارد سیلندرها می‌شود یا اینکه به دلیل نبود کافی هوا یا عدم کارکرد سیستم جرقه زنی، سوخت به خوبی نمی‌سوزد چرا که دود سیاه عموما تولید احتراق ناقص است.

درصورت کاربراتوری بودن اتومبیل، به احتمال زیاد ساسات خودرو مشکل پیدا کرده و درصورت انژکتوری بودن احتمال خرابی انژکتور نیز وجود دارد. درصورتی که سیستم جرقه زنی دچار مشکل شده باشد باید شمع‌ها و وایرها را بررسی کنید. اگر مدت زیادی است که فیلتر هوای خود را تعویض نکرده‌اید اقدام به نو کردن آن کنید.

دود آبی یا خاکستری: می‌تواند نشانه نشتی روغن در مجموعه احتراق باشد. گرم کردن خودرو در حالت سکون می‌تواند باعث حل شدن بخشی از روغن در بنزین به دلیل متفاوت بودن مقدار ویسکوزیته باشد. درصورتی که سوپاپ‌های خودرو خوردگی داشته باشد و یا رینگ پیستون‌ها مشکل داشته باشند، روغن ممکن است وارد پروسه احتراق شده و باعث آبی شدن دود شود.

درصورتی از اگزوز دود آبی یا خاکستری خارج می‌شود و درعین حال خودرو روغن کم می‌کند قطعا همراه با بنزین مقداری روغن نیز سوخته می‌شود و علاوه بر افزایش استهلاک، میزان آلایندگی‌ها از قدرت و توان موتور نیز کم می‌شود و باید در اولین فرصت به چک کردن رینگ‌ها و سوپاپ‌ها اقدام کرد.

نمایندگی‌های خدمات پس از فروش آرین موتور با بازدیدهای دوره‌ای و تعمیرات تخصصی، خیال صاحبان خودروهای میتسوبیشی در ایران را راحت کرده‌اند تا از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری شود یا در صورت بروز ناگهانی، در کوتاه‌ترین زمان مشکل برطرف شود.

رنگ‌های دود در خودروهای بنزینی و مشکلات احتمالی آن در یک نگاه:

نوع موتور علائم ظاهری عیوب فنی دلایل احتمالی

 

 

 

 

 

 

  بنزینی

 

 

دود خاکستری یا مشکی دود ممکن است حاصل احتراق ناقص سوخت باشد.

انسداد فیلتر هوا

کاربراتور،‌ چوک، تزریق سوخت یا خرابی در سیستم پخش سوخت

زمان بندی نادرست در جرقه زدن

انسداد لوله‌های ورودی و خروجی هوا

نشت روغن در اگزوز

دود آبی روغن سوزی در موتور

نشت روغن به داخل محفظه احتراق

خوردگی رینگ پیستون‌ها، سوپاپ‌ها یا سیلندر

دود سفید خنک کننده  و / یا تبدیل شدن آب به بخار در محفظه احتراق

سرد بودن موتور ( نیاز به تعمیر نیست.)

نشت واشر سر‌سیلندر

خرابی در سر‌سیلندر

همان‌طور که خواندید رنگ دود موتور از سلامت‌ و کارکرد منظم موتور خبر می‌دهد؛ بنابراین حتما هفته‌ای یک تا دو بار به محض روشن کردن و قبل از خاموش کردن خودرو به بررسی دود آن بپردازید. در نهایت با بررسی‌های منظم خودرو در نمایندگی‌های مجاز آن‌ها و چکاپ دوره‌ای می‌توانید از سلامت خودروی خود مطلع شوید یا حتی در صورت بروز هرگونه مشکل می‌توانید با هزینه‌های کمتر در مراحل اولیه خودروی خود را تعمیر کنید تا از هزینه‌های سنگین‌تر جلوگیری شود.

کد خبر 73364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha