پرشین خودرو: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و دانشگاه تهران برای بهسازی نمونه اتوبوس هیبریدی قرارداد 1.5 میلیارد تومانی منعقد كردند.
به گزارش «پرشین خودرو»، مجید شالچیان مدیر توسعه دانش فنی و عضو كارگروه توسعه فناوری هیبرید ایدرو با اعلام این خبر افزود: بر طبق این قرارداد كه در قالب قرارداد نوآوری تنظیم شده، دانشگاه تهران علاوه بر بهسازی نمونه اتوبوس هیبرید، انجام تست های عملكردی و كیفیت مطابق با استانداردهای تجاری سازی و اخذ تاییدیه از مراكز معتبر را نیز انجام خواهد داد.
وی تصریح كرد: به این ترتیب، نمونه بهسازی شده اتوبوس هیبریدی دانشگاه تهران تا 10 ماه آینده آماده تجاری سازی و تولید انبوه صنعتی در یكی از خودروسازان معتبر كشور خواهد بود.
شالچیان اظهار داشت: نخستین نمونه اتوبوس هیبریدی در كشور سال گذشته توسط دانشگاه تهران رونمایی شد كه این اتوبوس با حمایت سازمان گسترش و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت كشور و نیز شركت ایران خودرو تولید شد.
مدیر توسعه دانش فنی ایدرو اضافه كرد: طبق برنامه زمان بندی انجام گرفته، كمیته اجرایی تولید سه نمونه خودروی سواری هیبریدی هم با مسئولیت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران شكل گرفته و تیمهای توسعه محصول در ایران خودرو مشغول توسعه این فناوری هستند.
شالچیان ادامه داد: قرارداد همكاری در این پروژه، بعنوان یکی از چهار طرح کلان ملی فناوری، سال گذشته بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در حضور رییس جمهوری به امضا رسید.
به گفته وی، مبلغ کل این قرارداد 9 میلیارد تومان است که شش میلیارد تومان آن از محل منابع وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان گسترش و شرکت ایران خودرو تامین می شود و مابقی هزینه را معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور تامین خواهد کرد.
وی گفت: نتیجه این قرارداد که 3 نمونه مهندسی خودروی هیبریدی سمند است، برای تولید انبوه به صنایع خودروسازی ارایه خواهد شد.
شالچیان خاطرنشان كرد: مجری این طرح، مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو (ایپکو) با همكاری دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی است كه تیم های مهندسی خود را شكل داده و هم اكنون مشغول طراحی می باشد. این در حالی است كه پیش از این، شركت ایران خودرو نمونه ای از یك سمند هیبرید را كه از آن با عنوان خودروی (میكروهیبرید) نام برده می شود ساخته و معرفی كرده است.
این مقام مسئول بیان داشت: در قراردادی كه با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به امضا رسیده، تهیه و تدوین یك طرح جامع یا "نقشه راه" خودروهای هیبریدی نیز پیش بینی شده است.
وی افزود: این سازمان اقدام به ایجاد كارگروهی در حوزه توسعه فناوری هیبرید نموده كه در این كارگروه از كلیه فعالان مطرح در این حوزه كه دستاوردهایی داشته اند دعوت به همكاری بعمل خواهد آورد تا در این دو پروژه بزرگ نقشی ایفا كنند و در صورت لزوم، برای توسعه این فناوری، پروژه های جدید زیر نظر كارگروه تعریف گردد.
لازم به ذكر است، هر وسیله نقلیه ای که از ترکیب دو یا چند منبع نیرو استفاده می كند، به آن خودروی هیبرید Hybrid (دونیرو) اطلاق می شود. این خودروها اغلب از یک نوع سوخت فسیلی و یک منبع انرژی الکتریکی استفاده می کنند. که به عنوان مثال در خودروهای سواری شهری، سوخت فسیلی بنزین یا CNG است و انرژی الکتریکی توسط باتری ها تامین می گردد. از انواع مختلف این خودروها میتوان به هیبرید بنزینی، هیبرید الکتریکی، هیبرید موازی و هیبرید سری اشاره کرد.
كاهش مصرف سوخت های فسیلی و استفاده از باتریهای قابل شارژ و همچنین كاهش آلایندگی ناشی از مصرف سوخت، از جمله مهمترین مزایای خودروهای هیبریدی به شمار می روند.
خودروهای هیبریدی هزینه طراحی و تولید بسیار بالایی داشته و به همین دلیل متقاضی برای آنها اندك است. پیش بینی می شود تا سال 2020 میلادی 2.5 درصد خودروهای تولیدی دنیا را هیبریدها تشكیل خواهند داد.
در كشور ما دستیابی به رقم پنج درصد تولید برای خودروهای هیبریدی تا پایان برنامه پنجم توسعه هدفگذاری شده كه در صورت تحقق برنامه ها، در سال 1403 در كشور 1.5 میلیون خودروی هیبریدی و الكتریكی وجود خواهد داشت.
کد خبر 7376
نظر شما