حرکت به سمت ریل، اقدامی درست است

پرشین خودرو: وزیر راه و شهرسازی گفت: توسعه حمل و نقل عمومی و شهرهای ریل پایه به عنوان یک ضرورت محسوب می شود و تا زمانی که در این مسیر حرکت نکنیم، بحث خودرو محوری در شهرها پایانی نخواهد داشت.

به گزارش  پرشین خودرو،  از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در یک صد و نود و سومین نشست شورایعالی هماهنگی ترابری کشور افزود: بسیاری از کشورها بیش از 50 سال است که به این نتیجه رسیده‌اند که چنانچه بخواهند شهر را بر اساس خودرو طراحی کنند، این مسابقه هیچگاه پایانی نخواهد داشت.

وزیر راه و شهرسازی افزود: آخرین بررسی این وزارتخانه در ارتباط با شهر تهران نشان می‌دهد که روزی یک میلیون و 300 هزار نفر وارد شهر تهران شده و از آن خارج می‌شوند و سهم ریل از این رقم چهار درصد است و این رقم نشان می‌دهد مسافران در تهران رفت وآمد با خودرو را برمی گزینند که پیامدآلودگی، مصرف انرژی، نا امنی و نبود ایمنی و احتمال کشته شدن مسافران در این بخش، وجود دارد.

وی معتقد است: حرکت به سمت ریل، اقدامی درست و هیچ چاره‌ دیگری نیست، بنابراین، سند مزبور یک آغاز بسیار مهم محسوب می شود که نحوه تفکر را تغییر می‌دهد و فقط یک سند نیست و رویکرد بنیادین دارد.
آخوندی اضافه کرد: سند راهبردی توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی، یکی از اقدامات بسیار بزرگ برای تغییر گفتمان حمل و نقل و مؤثر در تکمیل توسعه شهری و یکی از اقدامات بنیادین است که ما را به سمت آمایش سرزمین سوق می دهد.
وی گفت: علاوه بر اینکه بر اساس این سند مشخص می‌شود که چگونه سیستم حمل و نقل و توسعه سکونتگاه‌ها با هم ارتباط برقرار ‌کنند، در جهت افزایش بهره‌وری از امکانات موجود و برقراری عدالت مؤثر است.
وزیر راه وشهر سازی، نکته بسیار ‌مهمتر را در این عرصه، کاهش آلودگی محیط‌ زیست دانست که نتیجه آن گسترش حمل و نقل ریلی است.

آخوندی اظهارداشت: ورود این مساله به نظام شهرسازی دنیا بحث جدیدی است و این وزارتخانه کار خیلی سختی را در پیش دارد و پیشرفت در این زمینه مقاومت‌های مراکز حرفه‌ای را درپی دارد و اکنون شرکت های شهرسازی زیادی وجود دارد که فاقد یک کارشناس ریل هستند.
وزیر راه و شهرسازی وضعیت اسکان در منطقه 22 تهران مورد نقد قرار داد و گفت: توسعه تهران به سمت غرب در حالی رخ داده که کوچک‌ترین حمل و نقل ریلی در اختیار مردم نیست و منطقه 22 بر اساس خودرو طراحی شده که موضوع نگران کننده ای است، بنابراین باید از نقطه ای شروع شود و توسعه شهری را بر اساس ریل در دستور کار قرار داد .
براساس برنامه ششم توسعه کشور، سهم حمل و نقل ریلی در جابجایی مسافر و بار به ترتیب به 20 و 30 درصد افزایش خواهد یافت.

ایرنا

کد خبر 74821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha