پرشین خودرو: در حالیکه با ابلاغ ریاست جمهوری مجوز شماره گذاری کشنده "فراز" صادر شده است، اما به نظر می رسد همچنان اخبار و جنجال های رسانه ای از جنبه های دیگری بزرگترین خودروسازی تجاری خاورمیانه را رها نمی کند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از موج، این اتفاقات در شرایطی رخ می دهد که طی سال های گذشته مانور رسانه ای گسترده ای در رابطه به سوانح جاده ای مرتبط با کشنده "هوو"(نسل قدیمی کشنده "فراز") مطرح شده و موجب ایجاد ذهنیت منفی در بین اقشار مختلف جامعه گردیده است. در حالیکه روزانه دهها سانحه رانندگی منجر به فوت در جاده های کشور رخ می دهد، اما اخبار آن یا در رسانه ها منعکس نمی شود و یا دامنگیر شرکت سازنده خودرو نمی شود.
از سوی دیگر طی سال های اخیر در بیشتر سوانح رانندگی که عامل آن خودرو "هوو" معرفی شده به طور مستقیم شرکت واردکننده این محصول یعنی ایران خودرودیزل مقصر معرفی شده و بازتاب رسانه ای وسیعی برای اکثر این سوانح صورت گرفته و همین موضوع شائبه هایی را در بین مخاطبان به وجود آورده است.
در تازه ترین سانحه مرتبط با خودرو "هوو" در تبریز که حامل تانکر شیر بوده، پلیس طبق روال گذشته 50 درصد راننده و 50درصد شرکت خودروسازی را مقصر دانست. راننده نیز اعلام کرده است که برای رفع نقص فنی به نمایندگی مراجعه کرده و چون مخزن باد در نمایندگی وجود نداشته خدمات لازم ارائه نشده است. کارشناس شرکت ایران خودرودیزل نیز در محل حادثه حضور یافته و وجود نقص فنی در سیستم ترمز را تایید کرده است. تا اینجا همه چیز به زیان خودروسازی بوده و پلیس نیز در این زمینه اطلاع رسانی لازم را انجام داده است.
اما ادامه بررسی ها نشان می دهد خودرو "هوو" در سانحه تبریز به هیچ وجه کاربری حمل تانکر شیر را نداشته و راننده به صورت غیر مجاز نسبت به این کار اقدام کرده است. از طرفی این خودرو پنج بار از سوی شرکت سازنده برای رفع نقص فنی فراخوان شده که هر پنج بار راننده از این امر سرپیچی کرده و آخرین بار آن نیز یک روز قبل از سانحه بوده که اطلاعات کامل آن در سامانه فراخوان شرکت سازنده ثبت شده است!
گرچه کارشناس شرکت خودروسازی وجود نقص فنی را تایید کرده اما ادامه بررسی ها بر روی این خودرو نشان می دهد که راننده به دلیل نصب باک گازوئیل بزرگ تر محل استاندارد سیستم های ترمز و مدارهای باد را دستکاری کرده و به سمت دیگر خودرو انتقال داده است. همین مساله موجب می شود تا سیستم ترمز کارآیی لازم خود را از دست بدهد و منجر به بروز چنین سوانحی شود. نکته مهمتر اینکه خودرو مورد اشاره با کاربری غیرمجاز از سوی پلیس شماره گذاری شده و طبق قانون موظف به برخورد با این راننده متخلف بوده است. قانون پلیس راهنمایی و رانندگی را موظف کرده است تا با تغییر کاربری به صورت غیر مجاز برخورد کند!
بررسی ها نشان می دهد که سانحه تبریز در بلوار پاسدارن این شهر اتفاق افتاده و این در حالی است که در هر دو طرف این مسیر تابلو ممنوعیت تردد خودرو سنگین نصب شده است. چندی پیش طی سانحه دیگری که در اتوبان یادگار امام تهران رخ داد، راننده خودرو "هوو" بدون مجوز پلیس و به صورت غیرمجاز بونکر حمل سیمان نصب کرده بود!
قابل توجه تر اینکه چندی قبل نیز طی سانحه ای مشابه در جاده فیروزکوه، پلیس بی احتیاطی راننده و شرکت سازنده خودرو را به میزان مساوی مقصر دانست، اما نکاتی را هم یادآور شده که در نوع خود جالب توجه است. به گفته پلیس راننده به دلیل عدم استفاده از دنده مناسب در مسیر سانحه و همچنین داشتن سرعت غیر مجاز 50 درصد و شرکت سازنده خودرو به دلیل نقص فنی سیستم ترمز نیز 50 درصد مقصر بوده است.
آنچه به ذهن هر مخاطبی که کمترین تخصص در رانندگی را دارد، خطور می کند این است که نه تنها هوو بلکه هر خودرو دیگری که از دنده مناسب استفاده نکند و سرعت غیر مجاز هم داشته باشد ممکن است با چنین سانحه خطرناکی مواجه شود و در چنین شرایطی طبیعی است که کنترل خودرو دشوارتر شده و سیستم ترمز نیز به موقع عمل نکند.
حال این سوال مطرح می شود که در صورت بی احتیاطی راننده مانند آنچه در سانحه اخیر از سوی پلیس نقل شده می توان شرکت سازنده را مقصر دانست؟ آیا عوامل دیگری هم در بروز این سوانح مقصر نیستند؟
هر چند اطلاع رسانی سریع توسط پلیس از سوی رسانه ملی قابل تحسین است و امید می رود در ادامه مسیر و در مورد دیگر سوانح رانندگی منجر به فوت همین روند به خوبی طی شود. اما در سانحه فیروزکوه تصاویری که طی بخش های خبری سیما پخش شد کاملا مشخص بود که هنوز دود از لاشه خودرو بلند می شود و سازمان های امدادی در حال رسیدگی به موضوع هستند، همزمان با این صحنه پلیس راهنمایی و رانندگی عنوان می کند که طبق بررسی های ما نقص در سیستم ترمز خودرو یکی از علت های بروز این سانحه منجر به فوت بوده است.
قطعا به ذهن هر انسان آگاهی می رسد که اظهار نظر در رابطه با علت یک حادثه نیازمند انجام کار کارشناسی دقیق بوده و اعلام نتایج آن دستکم چند روز زمان خواهد برد. حال چگونه است که در سانحه مورد اشاره و در حالی که هنوز دود از لاشه خودرو بلند می شود، پلیس به این سرعت توانسته است نتایج کارشناسی خود را اعلام کند؟
آنچه در ادامه بررسی های بعمل آمده در سانحه اخیر بدست آمده نشان می دهد که این خودرو مجهز به تریلر غیر استاندارد و بی نام و نشان بوده و بسیاری از کارشناسان نیز بارها نسبت به خطر آفرین بودن استفاده از این تریلرها هشدار داده بودند. پلیس راهنمایی و رانندگی نیز پیش از این اعلام کرده بود که از تردد کشنده هایی با تریلرهای غیر استاندارد جلوگیری می کند. در چنین شرایطی این سوال مطرح می شود که چطور این راننده اجازه یافته است با تریلر غیراستاندارد در جاده ها تردد کند؟ آیا پلیس از صحت و سلامت و هوشیاری و بیداری این راننده اطمینان حاصل کرده است؟
موضوع مهم دیگری که اذهان عمومی را به خود مشغول می کند این است که آیا فقط هوو دچار سانحه می شود؟ بسیاری از هموطنان ما تاکنون بارها و بارها سوانح رانندگی وحشتناکی را در مسیر جاده های کشور دیده اند. آیا پلیس در رابطه با سایر موارد هم به همین شیوه عمل می کند و در مقابل دوربین های رسانه ملی با ذکر برند خودرو علت حادثه را تشریح می کند؟ مهمتر از همه آنکه آیا پلیس مسوول برخورد با رانندگان متخلف و تردد خودروهایی با کاربری غیرمجاز و استفاده از تریلرهای غیر استاندارد نیست؟
امید می رود همچنانکه همواره در رسانه ملی شاهد حضور پر رنگ پلیس برای ارائه اظهار نظرات علمی و کارشناسی مرتبط با صنعت خودروسازی کشور هستیم! به فعالان و مدیران این صنعت هم فرصت داده شود تا لااقل از تولیدات خود دفاع کرده و پاسخ گوی مردم باشند.
کد خبر 7801
نظر شما