پرشین خودرو: دبیر علمی کنگره نروتروما گفت: در 20 سال گذشته بیش از نیم میلیون نفر از هموطنان ما در تصادفات راهنمایی و رانندگی کشته شدهاند به این معنی که در ایران در هرساعت سه نفر در این حوادث کشته میشوند.
به گزارش «پرشین خودرو»، علی گرجی در کنگره نروتروما که در بیمارستان فوقتخصصی رضوی برگزار شد در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در این تصادفات کسانی که کشته میشوند بسیار خوششانس به نظر میرسند این درحالی است که افرادی که دچار ضربات سر ونخاع میشوند گرفتار بیماریهایی هستند که تا آخر عمر آنها را آزار میدهد.
دبیر علمی کنگره نروتروما با بیان اینکه سردردهای مزمن صرع و اختلالات روانی اختلالات هورمونی و یادگیری از جمله این مشکلات است، افزود: با توجه به سن شایع برای اینگونه صدمات که معمولا بین 15 تا 25 سال است اگر در نظر بگیریم یک فردی که در 15سالگی دچار ضربه سر در تصادف میشود تا 70 سالگی دچار اختلالات است و به اضافه رنجی که خودش میبرد هزینههایی هم برای درمان او در کشور پرداخته میشود.
وی تاکید کرد: هدفمان از برگزاری این کنگره این است که اولا سعی کنیم این توجه را داشته باشیم که پیشگیری از این صدمات برای ضربات سر و نخاع نفع بسیار مهمی را در جلوگیری از درد رنجی که بوجود میآید داشته باشد.
علی گرجی بیان داشت: به اضافه آنکه اگر کسی دچار این مشکل شد با استفاده از تکنیکهای بسیاری که در دنیا وجود دارد بتوانیم عواقب و مشکلات ان راکمتر کنیم.
وی با اشاره به سیستم حمل بیمار در محل حادثه ادامه داد: در حال حاضر در علم نوین پزشکی بیمار ی که دچار سانحه میشود. سیستم حمل آن به بیمارستان باید به شکل تخصصی باشد ما در این کنگره متخصصان علمی داریم به چگونگی حمل بیمار از محل حادثه میپردازند.
گرجی افزود: 30درصد از مرگومیرها وحدود 50 تا 60 درصد از بیمارانی که دچار قطع نخاع میشوند در محل حادثه مشکل ندارنداما بخاطر حمل غلط در محل حادثه این اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: ما دراین کنگره از پزشکان دعوت کردیم که از بدو ورود بیمار به اورژانس تا ورود به آیسییو،اتاق عمل، ورود به اتاق عمل، بعداز عمل واز بیمارستان مرخص شد و سپس بازتوانی او بعد از برگشت به خانه را تشخیص میدهند.
گرجی گفت: مبارزه با حوادث سر و نخاع احتیاج به یک اجماع بینالمللی دارد یعنی اینطور نیست که ما بایک پروگرام و اجرای ان موفق خواهیم بود.بلکه در این پروگرام ما سعی کردیم جامعه پزشکی خودمان را به آخرین و پیشرفتهترین انجمنهایی که در این زمینه کار میکنند وصل کنیم.
دبیر علمی کنگره ادامه داد: ما با انجمن ضربات مغز آمریکای شمالی وبا گروهی در نیویورک که برای پیشگری از ضربات سر در کودکان فعالیت می کنند وبا گروه علمی که در لندن مستقر هستند وروی پیشگیری از ضربات سر ودرمان کار می کنند در ارتباط هستیم.
وی بیان داشت: ما باید همگام با دنیا حرکت کینم به طبع مسائل مخصوص ایران را هم درش دخیل کنیم زیراکه ما در نوبت جالبی در دنیا نیستیم.
گرجی افزود: در کشور ما 38.5 نفر از هر 100 هزار نفر درتصادفات جادهای کشته میشوند در حالیکه این امار در سوئدس حدود 4.5 نفر است ما حدود32 نفر بیشتر از سوئیسیها در این تصادفات کشته داریم ولی میتوانیم پیشگیری کنیم.
وی ادامه داد: در المان غربی در سال 1970 تعداد کشتههای تصادفات جادهای از آمار کنونی ما بیشتر بود انها توسط تهیه یک پروگرام ظرف 4 سال این رقم را به 7 هزار نفر رساندند در حال حاضر 3هزار کشته در سال دارند که این رقم در مقایسه با 25 هزار کشته بسیار عدد خوبی است.
گرجی گفت: به طبع ما از تجربه آنها میتوانیم استفاده کنیم تنها نیازبه عزم ملی و نقش رسانهها در فرهنگ سازی این موضوع بسیار مهم داریم.
وی درباره مقایسه بیمارستان رضوی با نمونه مشابه ان در دنیا گفت: داشتن تجهیزات پزشکی یک مسئله است که ما خوشبختانه از ان بینصیب نیستیم.
گرجی تاکید کرد: بیمارستانهای ما نسبت به همه دنیا خوب است مشکل پزشکی ما این است که سیستم نداریم یعنی ما نمیتوانیم در بیمارستانهای خودمان یک بیمار را در یک سیستم خاص وارد بیمارستان کنیم وبعد از ترخیص ان را پیگیری کنیم.
وی افزود: اگر ما بتوانیم سیستم درمانی را ارتقا بدهیم با توجه به تسهیلاتی که داریم میتوانیم در دنیا حرف اول را بزنیم اما مسئله این است که سیستم بیمار در بیمارستانهای ما بسیار بد است زیرا هرکس در کشور مریض میشود نگران ان است که چقدر باید هزینه کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در مرکز بیمارستان رضوی مرکز صرع را افتتاح کردیم که در سال گذشته حدود 180 بیمار مورد بررسی فوق تخصصی و حدود 15بیمار مورد جراحی قرار گرفتند که از این میان بالای 95 درصد موفقیت کامل داشتهایم.
وی با بیان اینکه امیدواریم مرکز درد را هم در سال جاری افتتاح کنیم افزود: بالای 80 درصداز بیماران ما به علت حمل غلط به عارضه قطع نخاع مبتلا میشوند.
کد خبر 7961
نظر شما