پرشین خودرو: معاون مالی و اقتصادی سایپا با تشریح وضعیت این سهم اعلام كرد كه سایپا به EPS اعلام شده در سال90 خواهد رسید.
به گزارش «پرشین خودرو»، امیری معاون مالی و اقتصادی سایپا در نشست خبری در جمع خبرنگاران وضعیت سهام شركت سایپا را مورد توجه قرار داد و گفت: بازار سهام بیشتر تحت تاثیر فضای روانی است تا فضای تحلیلی كه آثار این معضل عمدتا نصیب سهامداران خرد میشود.
وی افزود: ولی در این بازار شركتهای بزرگی مانند سایپا همواره روندی داشتند كه اطمینان خاطر به همه سهامداران خود میدادند و سهامداران سایپا همواره شاهد این بودند كه شركت به EPSهای اعلام شده خود رسیده است.
امیری با تاكید بر اینكه سهامداران خرد به نشانههایی كه از طرف شركت داده میشود توجه كنند، عنوان كرد: زمانی كه بازار در اوج بود و شاخص كل و قیمت سهام سایپا در حال رشد بود این موضوع از طرف سایپا اعلام شد كه اتفاق مثبت یا منفی در شركت رخ نداده است و در آن زمان تاكید شد كه سایپا یك هلدینگ است و باید ترازهای تلفیقی سایپا مدنظر قرار گیرد.
معاون مالی و اقتصادی سایپا تاكید كرد:در حال حاضر نیز سهامداران باید صورتهای مالی تلفیقی را مدنظر قرار دهند و در حال حاضر كه روند بازار منفی است گزارشات سایپا نشان میدهد كه این شركت به پیشبینیهای خود خواهد رسید و انحرافی در این خصوص نخواهد داشت.
وی به EPS، پنجاه و پنج تومانی سایپا در سال 90 اشاره كرد و ادامه داد: روند چهارسال گذشته سایپا نشان میدهد كه پیشبینیهای بالایی توسط شركت اعلام شد ولی اعلام EPS پنجاه و پنج تومانی در سال 90 با توجه به آثار هدفمند كردن یارانهها و آثار منفی نرخ ارز پیش بینی شد و شفاف سازی اطلاعات صورت گرفت.
امیری با بیان اینكه اطلاعات شش ماهه شركت منتشر شده و گزارشات تلفیقی نیز به زودی منتشر میشود، اظهار كرد: سایپا به EPS پیش بینی شده در سال 90 خواهد رسید.
معاون مالی و اقتصادی سایپا یادآور شد: علیرغم مشكلات مربوط به فضای كسب و كار و تحریم، هزینههای مالی افزایش نیافته و این نكات در بررسی و پیش بینی بودجه دیده شده است لذا سود 55 تومانی برای سال 90 اعلام شد.
وی با اشاره به اینكه سایپا در شاخصهای مختلف جزو موثرین شركتها در بازار سهام بود عنوان كرد: سایپا همواره رتبه نقدشوندگی مناسبی داشت و سعی كرد كه این وضعیت را حفظ كرده و به گونهای عمل كند كه منافع سهامداران خرد تحت تاثیر قرار نگیرد.
امیری یادآور شد: رتبه نقدشوندگی سایپا در سال 89 هفت بود كه در سال 90 به 18 رسید همچنین بازدهی شركت در سال 89، 117 درصد و بازدهی كل بازار 49 درصد بود كه در سال 90 بازدهی كل بازار 13 درصد منفی و بازدهی سایپا 17 درصد منفی بود.
معاون مالی و اقتصادی سایپا به عدم حمایت از صنعت خودرو اشاره كرد و گفت: در صنعت خودرو اعتبار به مشتری توسط خود صنعت انجام می شود كه این یك پالس منفی است از سوی دیگر بسته سیاستی بانك مركزی به گونهای است كه عملا حمایت از لیزینگ نداشته و این موضوع در بسته سال 90 نمود بیشتری داشته است.
وی به آمار فروش اعتباری و لیزینگ اشاره كرد و گفت: روند چند سال اخیر سایپا نشان میدهد كه وضعیت فروش اعتباری درصد بالایی و لیزینگ درصد پایینتری را به خود اختصاص داده است به طوری كه در سال 86 پنج درصد، در سال 87، 10 درصد در سال 88، 9 درصد و در شش ماهه 90 یك درصد كل فروش شركت لیزینگی بود.
وی ادامه داد: همچنین فروش اعتباری در سال 86، 24 درصد بود كه این میزان در سال 87 به هشت درصد، در سال 88، 15 درصد، سال 89، 26 درصد و شش ماهه 90 به 50 درصد رسید كه این وضعیت در سایر صنایع خودرویی وجود دارد و نشاندهنده این است كه صنعت خودرو به حمایت نیاز دارد.
امیری با تاكید بر این كه سهامداران به حواشی توجه نكنند، اظهار كرد:نكتهای كه در بازار شنیده میشود این است كه هزینههای مالی سایپا افزایش یافته است ولی این موضوع به تنهایی نه خوب است و نه بد كه یكی از دلایل این امر افزایش فروش اعتباری و افزایش سرمایه است كه این روند از سال 87 متوقف شده است زیرا به دلیل اینكه شركت مشمول واگذاری می گیرد، سازمان گسترش نمیتواند در افزایش سرمایه شركت كند لذا باعث میشود كه افزایش سرمایه محقق نشده وتنها توزیع سود صورت گیرد كه این به شركت فشار وارد میكند.
معاون مالی و اقتصادی سایپا یادآور شد: از سوی دیگر سایپا روند رو به رشدی را در ارتباط با پروژههای خود طی میكند و این درحالی است كه متاسفانه وام بلند مدت در كشور وجود ندارد و مجموعه مجبور است با وام كوتاه مدت پروژه بلند مدت اجرا كند كه این امر بحران نقدینگی ایجاد میكند و تحریمها نیز این موضوع را تشدید میكند.
وی به راه حلهای این موضوع اشاره كرد و گفت: برای حل این مشكل انتشار اوراق مشاركت و صكوك150 میلیارد تومانی در برنامه وجود داشت كه در سال گذشته محقق نشد ولی گزارش آن مجددا اصلاح شده است و درصددیم كه مجوز لازم را كسب كنیم تا در سال90، 150 میلیارد تومان اوراق مشاركت جهت تامین مالی كوتاه مدت به بلند مدت منتشر میشود.
امیری از واگذاری شركتهای زیر مجموعه سایپا خبر داد و افزود: علاوه بر این سایپا قصد دارد از سنگینی خود كاسته و خود را چابك كند كه این امر از طریق واگذاری شركتها صورت میگیرد.
وی به تشكیل كمیته واگذاری اشاره كرد وافزود: یكی از تصمیمات اولیه كه در كمیته واگذاری گرفته شده است واگذاری شركت شیشه نشكن سایپا به عنوان اولین شركت قابل واگذاری است.
معاون مالی و اقتصادی سایپا با بیان اینكه واگذاری شركتها به رشد سودآوری شركت كمك كرده و مشكلات نقدینگی شركت را تا حدودی برطرف میكند، خاطرنشان كرد: شركت سایپا قصد دارد تا از برند خود استفاده كرده و شركتهای زیرمجموعه خود را به فروش رساند كه این روند در سال 91 ادامه خواهد داشت.
امیری با بیان اینكه این مسیر برای شركت سایپا كاشان و حداقل سه شركت دیگر پیگیری میشود، در خصوص تاثیر فروش سایپا كاشان در سودآوری شركت گفت:در صورتی كه عرضه سهم مناسب باشد آثار مناسبی خواهد داشت ولی با توجه به پتانسیلی كه در این شركت وجود دارد حتی در وضعیت فعلی بازار استقبال خوبی از آن صورت میگیرد.
معاون مالی و اقتصادی سایپا با اشاره به اینكه گروه سایپا همیشه از شركتهای زیر مجموعه خود به خصوص شركتهای بورسی به نفع سهامداران خرد حمایت ویژه می كند، عنوان كرد: پروژههای سایپا به نقدینگی بلند مدت نیاز دارد و علیرغم اینكه این شركت صادركننده نمونه شده است ولی تاكنون جایزه صادراتی به آن تعلق نگرفته است.
وی در خصوص نتیجه تحقیق و تفحص مجلس از شركت سایپا توضیح داد: كارشناسان مشغول جمعآوری اطلاعات در سایپا و شركتهای زیر مجموعه هستند واطلاعات لازم نیز ارائه شده است و همكاری لازم صورت میگیرد تا به شفافسازی در خصوص نحوه واگذاری سهام سایپا صورت گیرد كه این موضوع مشكلی برای سهامداران ایجاد نمیكند.
معاون مالی و اقتصادی سایپا یادآور شد: شركت سایپا همواره سیاست حمایت را با هدف منافع سهامداران خرد از شركتهای بورسی داشته است لذا برنامه شركت این است كه سهام شركتهای زیر مجموعه خود را با نگاه منافع سهامداران خرد تقویت كند و نقدشوندگی حفظ شود.
امیری در خصوص علت عدم حمایت از سهام سایپا گفت: سایپا همواره با هدف تعادل اقدام به بازارگردانی سهم كرده است ولی در حال حاضر به دلیل حواشی موجود این تصمیمات كمتر اتخاذ میشود.
وی عنوان كرد: شركت سایپا با خریداری سه درصد از سهام خود حدود چهار میلیارد تومان جریمه بازارگردانی پرداخت كرده است.
به گفته معاون مالی و اقتصادی سایپا،P/E سه و نیم واحدی برای سایپا جفای بازار به سهام سایپا است و این در حالی است كه خود بازار به خود جفا میكند و شاید پیش داوری است.
کد خبر 8015
نظر شما