قطعه‌سازان «واردکننده» به کجا می‌شتابند؟!

پرشین خودرو: برگزاری نمایشگاه‌ها یکی از ابزارهای مهم در شناسایی نیاز مشتریان و همچنین معرفی توانمندی‌های واحدهای تولیدی و خدماتی به بازارهای مختلف است. امروز اهمیت برگزاری نمایشگاه بر کسی پوشیده نیست. بر اساس آمارها، برگزاری نمایشگاه منافع بسیاری برای اقتصاد جهانی دارد.

به گزارش پرشین خودرو، نمایشگاه، مرکزی برای تبادل اطلاعات و دست یافتن به پدیده‌های نو علم و صنعت و نیز انتقال فناوری است؛ این امر باعث ایجاد رقابت‌های سالم داخلی و بین‌المللی در بین صنعتگران می‌شود.
گسترش روزافزون نمایشگاه‌ها اهمیت آن را در توسعه و رونق اقتصادی، لزوم توجه بیش از پیش به بخش نمایشگاهی و رونق بخشیدن به صنعت نمایشگاهی آشکار می‌کند. ویژگی اصلی نمایشگاه این است که فعالیت‌های اقتصادی را در محدوده خاص متمرکز می‌کند به‌گونه‌ای که عرضه‌کنندگان کالا و خدمات یا افرادی که علاقه‌مند به انتخاب کالا هستند می‌توانند از این تمرکز بهره‌مند شوند.
در همین راستا نهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت قطعه ۲۱ تا ۲۴ شهریور ۹۶ در محل نمایشگاه بین‌المللی همدان با حضور قطعه‌سازانی از استان‌های تهران، مرکزی، البرز، قزوین و... برگزار شد که مدیران برگزارکننده و شرکت‌کنندگان از بازخوردها به «گسترش صنعت» گفتند و اینکه در کنار تولیدکنندگان، شرکت‌های بازرگانی حضور چشمگیرتری در این نمایشگاه داشتند.
شرکت‌های بازرگانی درکنار تولیدکنندگان
محمدکاظم محمدعلیزاده، مجری برگزارکننده نمایشگاه صنعت قطعه همدان درباره تعداد شرکت‌کنندگان این نمایشگاه به حدود ۱۷تولیدکننده اشاره کرد و گفت: نزدیک به یکصد شرکت‌کننده در نمایشگاه حضور داشتند که حدود یک‌چهارم آن قطعه‌سازان و باقی غرفه‌ها مربوط به شرکت‌های بازرگانی بود. وی درباره علت حضور کمرنگ قطعه‌سازان نسبت به شرکت‌های بازرگانی گفت: شاید بازتابی که مورد انتظار تولیدکنندگان است به‌دست نمی‌آید ازاین‌رو رغبت کمتری وجود دارد. البته شاید هزینه‌ها برای برخی واحدهای تولیدی نیز بالا باشد. به‌طور عموم سود و زیان برای شرکت‌های بازرگانی در فعالیت‌ها بیشتر از تولیدکنندگان است به همین دلیل تمایل بیشتری برای شرکت در نمایشگاه‌ها دارند.
او ادامه داد: بسیاری از نمایندگان نشان‌های خارجی در این نمایشگاه غرفه داشتند و به‌نوعی می‌توان گفت استقبال در نمایشگاه‌ها از سوی آنها بیشتر از تولیدکنندگان داخلی است.
این فعال صنعت قطعه به تبلیغات اشاره کرد و گفت: شرکت‌های بازرگانی برای تبلیغ محصولات خود هزینه کرده و کالاهای خود را در این بستر به مشتریان معرفی می‌کنند.
واردکننده به‌جای تولیدکننده
علیزاده در ادامه به تولیدکنندگانی اشاره کرد که با واردات قطعات از چین و معرفی به نام نشان خود در نمایشگاه حضور داشتند. او در توضیح این مسئله به سود بیشتر اشاره کرد و گفت: با واردکردن قطعات، بدون زحمت افراد سود بیشتری دریافت می‌کنند و درواقع این قطعه‌سازنماها با فروش آنها با یک‌سوم قیمتی که در واحد تولیدی خود هزینه می‌کنند قطعات را در بسته‌بندی نشان خود به بازار عرضه می‌کنند.
وی ادامه داد: مشتریان نیز روی شناخت قبلی که از محصولات این نشان‌دارند اطمینان کرده و می‌خرند. در این راستا حتی برخی مصرف‌کنندگان با آگاهی از اینکه این قطعات وارداتی و در بسته‌بندی داخلی عرضه شده مبادرت به خرید می‌کنند.
این فعال صنعت قطعه در پاسخ به این پرسش که آیا تولیدکننده‌ای حاضر است برای سود کوتاه‌مدت اعتبار چندساله خود را زیر سوال ببرد، گفت: باید تمام جوانب را سنجید؛ شاید این صنعتگران در تولید متضرر شده باشند بنابراین انگیزه خود را ازدست‌داده و به این شیوه روی آورده‌اند. او گفت: با توجه به شرایط موجود صنعت قطعه، تولیدکنندگان نباید با انگیزه سود وارد شوند چراکه امروز افرادی که صادقانه در حال تولید هستند درواقع بدون چشمداشتی تنها عاشقانه مشغول فعالیتند. علیزاده در پاسخ به این پرسش که آیا تولیدکنندگان حاضر در نمایشگاه از بازخوردها رضایت داشتند یا خیر، گفت: حضور بازدیدکنندگان بیشتر از انتظار بود و غرفه‌داران از این امر راضی بودند. همین‌که افراد درباره محصولات پرسش می‌کنند جای امیدواری دارد. او افزود: فرهنگ عمومی تغییر کرده و امروز مردم به دنبال کالای ایرانی هستند. اگر محصولات استاندارد لازم را داشته باشد به‌طورقطع مردم از محصولات داخلی خواهند خرید.
این فعال صنعت قطعه درباره سطح تخصصی بازدیدکنندگان گفت: چون در نمایشگاه چند خودروساز نیز غرفه داشتند برخی افراد با خانواده برای بازدید آمدند اما به‌هرحال این حجم بازدیدکننده بیش از انتظار مجریان برگزارکنندگان بود. وی درباره حضور افراد از سایر استان‌ها نیز گفت: نزدیک به ۹۰درصد افراد بازدیدکننده بومی و از خود استان همدان و شهرهای اطراف بودند و تعداد محدودی نیز از سایر استان‌ها برای بازدید آمدند.
علیزاده درباره بازخورد برگزاری نمایشگاه‌های استانی گفت: برگزاری نمایشگاه باید همراه با اطلاع‌رسانی و تبلیغات باشد؛ اگر این‌گونه شد بازتاب‌ها مطلوب خواهد بود. به‌طور نمونه باوجود فاصله کم استان‌های همدان و اراک بسیاری از بازدیدکنندگان همدانی اطلاع نداشتند استان مرکزی در ساخت برخی قطعات فعالیت دارد.
انتقال راهکارها در نمایشگاه‌ها
استان همدان تعداد محدودی (۳ تا ۴) قطعه‌ساز دارد که به‌طور مستقیم برای خط تولید خودروسازان تامین قطعه دارند و بیشتر فعالان صنعت قطعه این استان به شکل مکمل (حدود ۴۰ قطعه‌ساز) برای سایر قطعه‌سازان استان‌ها تامین قطعه می‌کنند.
احمدرضا رعنایی، نایب‌رئیس انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازی کشور که در نمایشگاه همدان شرکت داشت درباره بازخورد این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه یکی از نمایشگاه‌های پربازدید استانی غیر از تهران بود و با اختصاص یکی از ۳ سالن به خودروسازان تمام متصدیان مرتبط با این صنعت اعم از تعمیرکاران، قطعه‌سازان و.. برای بازدید حضور داشتند.
وی ادامه داد: قطعه‌سازان فعالی از بخش‌های مختلف سوپاپ، رادیاتور، فیلتر، لنت‌ترمز، کفپوش‌ها و تریم داخلی، تولیدکنندگان بوش سیلندر و... در این نمایشگاه حضور داشتند. انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازی یکی از دو انجمن این صنعت، بسیار فعال در نمایشگاه‌های داخلی حضور دارد و به‌طور عموم در تمام نمایشگاه‌ها به‌عنوان نماینده صنعت قطعه شرکت می‌کند. این امر ضمن دلگرمی برای قطعه‌سازان باعث می‌شود تا مدیران از نزدیک با مشکلات قطعه‌سازان در ارتباط باشند. در یکی از بازخوردهایی که از شرکت‌کنندگان نمایشگاهی گرفت یکی از موارد گلایه، حضور نداشتن مدیران و نیز بازدید نکردن مدیران از غرفه‌ها بود. حضور مدیران و متصدیان اجرایی در نمایشگاه‌های تخصصی به‌نوعی انگیزه‌ای برای شرکت در نمایشگاه‌ها می‌شود زیرا تعاملات بدون واسطه و مستقیم است.
رعنایی در ادامه درباره بازخوردهایی که این انجمن از شرکت‌کنندگان داشت، اظهار کرد: غرفه‌داران رضایت داشتند و مذاکرات خوبی بین فعالان این صنعت در بستر نمایشگاهی شکل گرفت. در بازتابی که از بازدیدکنندگان گرفته شد این رضایت در این بخش نیز به‌دست آمد.
وی درباره برگزاری نمایشگاه‌ها در مراکز استانی گفت: برگزاری نمایشگاه در استان‌های مختلف تاثیر زیادی بر این صنعت دارد زیرا مصرف‌کنندگان و بازدیدکنندگان پیشنهاد و راهکارهای خود را به تولیدکنندگان منتقل کرده و قطعه‌سازان می‌توانند با توجه به انتقادها و راهکارهای پیشنهادشده برنامه‌های هدفمند برای آینده فعالیت خود و نیز تولید کشور داشته باشند. رعنایی افزود: گفتنی است در نمایشگاه‌هایی که در تهران برگزار می‌شود تمام افراد امکان حضور ندارند اما برگزاری در استان‌ها فرصتی جدید برای آنها خواهد بود.

 

گسترش صنعت

کد خبر 80710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha