کد خبر 82353
۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۸
حرکت قطار جنوب - تهران شتاب ندارد

پرشین خودرو: پیر آهنی 80ساله جنوب که دوران جوانی خود را با سرعتی بالا از جنوب به شمال کشور طی می کرد اکنون در اوج رسیدن به هدف شعارسال ،توسعه و اقتصاد مقاوتی با فرسودگی خود حرکتی با احتیاط را در پیش گرفته که مبادا قلب تپنده ریلی کشور ترک بردارد.

به گزارش پرشین خودرو، دیگر زمان برای ایستادن نیست، سرعت، رقابتی ایجاد کرده که زندگی را تحت تاثیر قرارداده است، شرکت های سازنده ساخت تجهیزات و وسایل خدماتی با سرعتی پیش می روند که اگر همگام با قطار آنها حرکت نکنیم سالها از تکنولوژی و رقابت در دنیای سرعت باز می مانیم.
در عصری که به عصر فست فودی معروف است سرعت، نقش مهمی را در زندگی دارد که با گذشت زمان شاهد پیشرفت تکنولوژی در وسایل ارتباطی مانند گوشی همراه،اینترنت و وسایل خدماتی برای کوتاه کردن مسیرها هستیم.
قدرت کاظمی مسافر ریلی اهواز – تهران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سالانه معمولا یک بار به سفر می رویم که سفر با قطار را به دلیل راحتی در استراحت مخصوصا با داشتن دو بچه انتخاب می کنیم.
وی سفر با قطار را نسبت به سفر با اتوبوس و سواری بهتر می داند و می گوید: سفر با قطار مشکلاتی دارد که عمدتا می توان به اتلاف وقت در سفر اشاره کرد که مسیر اهواز - تهران را با خودرو سواری حدود هشت ساعت و با اتوبوس 10 ساعت طی می کنیم که این مسیر با قطار در شرایط خوب 16 ساعت تا 18 ساعت می باشد.
کاظمی توقف و سرعت پایین قطار را نسبت به طول مسیر از نکات خسته کننده سفر با قطار عنوان کرد و گفت : مسیر اهواز- اندیمشک که در قسمت جلگه ای استان است بسیار کند است در حالی که با قطارهای فرسوده هم این مسیر باید شتاب بیشتری داشته باشد ولی متاسفانه گاهی این مسیر 130 کیلومتری بیش از 2.5 ساعت طول می کشد.
کاظمی از کیفیت سرویس دهی و خدمات رفاهی در قطارهای مسافر بری گفت و ادامه داد : خدمات سرویس دهی در قطار با هزینه ای حدود 2تا سه برابر عادی انجام می شود به عنوان مثال یک پرس غذای ساده حدود دو برابر قیمت معمول به فروش می رسد.
ماجده بنی اسد مسافر اهواز – مشهد قطارهای درجه یک این مسیر را خوب عنوان کرد وگفت: این قطارها از امکانات و خدمات ویژه ای مانند امکان ویژه رفاهی، سیستم احضار مهماندار، GPSموقعیت یاب و امکان انتخاب فیلم و موسیقی برای مسافردرسیستم مانیتور داخل کوپه برخوردار هستند.
بنی اسد ادامه داد : در طول مسیر نسبت به قطار های عادی که در مسیر تهران رفته بودم توقف کمتری در ایستگاه های شهرستان های بین راه داشت و همین عامل باعث شده که زمان کمتری را تا مقصد طی کنیم.
وی افزود : قطارهای مسافری خط خوزستان به تهران با تاخیر زیادی به مقصد می رسند و از مسئولین درخواست داریم برای تمام مسیر های ریلی جنوب از قطار های درجه یک و سرعت بالا استفاده کنند تا همه مسافران از این خدمات بهره مند شوند.
بنی اسد از هزینه های بالای سفر ریلی گفت و بیان کرد: بلیت قطار های ویژه گران است و تهیه آن برای یک خانواده چند نفره سنگین است ولی قیمت بلیط قطار های عادی مناسب است که متاسفانه خدمات دهی قطارهای ویژه را ندارد.

** موقعیت جغرافیایی و سرعت قطار بین شهری

عبدالمجید ملک محمودی کارشناس امور خطوط راه آهن و سرعت قطار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: چند عامل در سرعت قطارهای مسافری و باری تاثیر گذار است که می توان به جغرافیای منطقه ،دوخطه بودن راه آهن،به کارگیری سیستم های پیشرفته وتعداد سالن های مسافری وعوامل دیگر اشاره کرد.
ملک محمودی، منطقه جغرافیایی خط ریلی جنوب را عاملی در کندی حرکت قطارعنوان کرد و گفت:جغرافیای ریلی در این مسیر جلگه ای و کوهستانی است که در مسیرهای شیب دار سرعت آن کاهش پیدا می کند هر چند در مسیرهای جلگه ای در بعضی نقاط سرعت به 120 کیلو متر بر ساعت می رسد.
وی با اشاره به اینکه بکارگیری سیستم های پیشرفته کنترل CTC یا کنترل مرکزی موجب افزایش سرعت متوسط می شود افزود: تعداد سالنهای مسافری دریک مسیر بستگی به شیب آن منطقه دارد که هرچه تعداد واگن ها بیشتر باشد سرعت کاهش پیدا می کند.
وی گفت: بازنمودن قوس های تند به منظور کاهش مقاومت ومقابله با نیروی کشش و بکارگیری دیواره های حفاظ در ورودی و خروجی شهرها به منظور بالا بردن ضریب ایمنی در مسیر ریلی در افزایش سرعت قطار تاثیر بسیاری دارد.
این کارشناس خطوط ریلی استفاده از تراورس های بتنی را عاملی بر افزایش سرعت حرکت قطارها عنوان کرد و افزود : 95درصد از محور راه آهن جنوب تراورس های بتنی دارد که فقط در مسیر شوش تا اندیمشک و از تراورسهای چوبی و خطوط ریلی سبک استفاده شده است که باعث کاهش سرعت در این مسیر شده است.
ملک محمودی سن دیزل قطارهای موجود را 60تا70 سال ذکر کرد و ادامه داد: از عمده مواردی که باعث کیفیت در تردد و سرعت قطار می شود نو سازی ناوگان خطوط ریلی است چرا که واگن و دیزل های جدید توانایی و کشش بهتر و قویتری دارند.
وی بیان کرد : سرعت قطار ها در مسیر جنوب به دلیل بازسازی نشدن خطوط ریلی در بعضی نقاط حدود 60 تا70کیلومتر بر ساعت است.

** کوهستانی بودن ، دلیلی بر کاهش سرعت قطار جنوب

عبدالکریم درویش زاده مدیرکل راه‌آهن جنوب کاهش سرعت قطار های جنوب را کوهستانی و شیب و فراز محور جنوب عنوان کرد و گفت : محور راه آهن جنوب ، حد فاصل درود به اندیمشک گلوگاه محور جنوب محسوب می شود که به دلیل عبور از مناطق صعب العبور و قدمت بالای خط ریل این مسیر حد اکثر سرعت قطار 60 کیلومتر بر ساعت است به همین دلیل نمی توان انتظار داشت با سرعتی بیش از این پس از باز سازی خط آهن حرکت کرد.
درویش زاده ادامه داد : در محدوده راه آهن جنوب کلیه خطوط با تراورس بتونی بازسازی شده ، بجز حد فاصل بین ایستگاه کارون و میان دشت به طول 11 کیلومتر که باز سازی نشده است.
وی گفت: همچنین در محدوده اداره کل راه آهن لرستان بعد از ایستگاه درود - اراک ، بقیه مسیر به سمت شمال باز سازی شده است و قطار از سرعت مناسب و استانداردی برخوردار می باشد.
وی از بازسازی مسیر بین ایستگاه درود و اندیمشک گفت و افزود : ازسال 94 عملیات بازسازی حد فاصل بین ایستگاه درود - اندیمشک آغاز شده که در حال حاضر از سه بلاک این مسیر یک بلاک در حال باز سازی است که با تکمیل آن انتظار می رود توقف های اضافه بابت خرابی ریل ها نداشته باشیم.
مدیرکل راه‌آهن جنوب عمده مشکل مسیر ریلی محور جنوب را بین ایستگاه درود تا ایستگاه اندیمشک عنوان کرد و ادامه داد : از ایستگاه هفت تپه تا ایستگاه اندیمشک و ایستگاه هفت تپه تا ایستگاه شوش باز سازی شده و مشکل خاصی وجود ندارد.
به گفته وی از ایستگاه شوش تا ایستگاه سبز آب و از ایستگاه سبز آب تا ایستگاه اندیمشک نیاز به باز سازی دارد که با نصب خط دوم و تکمیل آن تردد از خط قدیم به خط جدید منتقل می شود .
وی از سرعت 160کیلومتری مسیر ایستگاه اهواز تا بندر امام گفت و بیان کرد : سرعت قطار در مسیر اهواز- بندر امام حد فاصل بین میاندشت تا سر بندر در خط دوم این مسیر 160کیلومتر در ساعت می باشد و در مسیر ایستگاه اندیمشک به هفت تپه 140 کیلومتر است که با راه اندازی دستگاه های پیشرفته این سرعت را به 160 کیلومتر می رسانیم.
درویش زاده اظهار کرد: از دیگر دلایل کاهش سرعت در مسیر راه آهن جنوب وجود تلاقی هایی است که در ایستگاه بوجود می آید ، به این صورت که در تردد دو قطار از یک خط قطار مسافری در ایستگاه توقف می کند تا قطار مقابل عبور کند و بعد حرکت انجام می شود.
مدیرکل راه‌آهن جنوب اظهار کرد: لوکوموتیو های برون استانی در تمام کشور یکسان هستند و همان لوکوموتیو ها در سایر محورهای کشور تردد می کنند بنابر این نمی توان گفت لوکوموتیوهای سایر خطوط از مسیر جنوب بهتر و از سرعت بالاتری بر خوردار هستند.
قطار ایمن ترین وسیله حمل و نقل در دنیا است و امروزه با استفاده از قطارهای سریع السیر زمان جابجایی از نقطه ای به نقطه ای دیگر را کوتاه کرده که مسافران معمولا سفر با خطوط ریلی را نسبت به خطوط هوایی به دلیل تنوع در ساعت حرکت، ایستگاه های راه آهن در شهر ، محدودیت حمل بار ، قدم زدن برای رفع خستگی و خیلی موارد دیگر ترجیح می دهند.

کد خبر 82353

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha