به گزارش پرشین خودرو، با پیشرفت سریع تکنولوژی و تقاضا برای گزینه های دیگر حمل و نقل در شهرهای شلوغ و پرجمعیت، شرکت هایی که در زمینه اختراع چیزهای جدید پیشقدم هستند در حال رقابتند تا اولین ماشین پرنده قابل اعتماد را وارد بازار کنند. طراحی این ماشین ها به گونه ای است که خیلی از آن ها نمی توانند در جاده ها و بر روی آسفالت خیابان ها راه بروند، اما بعضی از آن ها هم طوری درست شده اند که در حالی که بر روی آن ها در جاده ها هستید ناگهان بال های خود را باز می کنند و به پرواز در می آیند. مطمئنا یک همچین ماشین های پرنده ای که در زندگی عادی روزانه برای رفت و آمدهای کوتاه استفاده شوند می توانند تجربه ای جالب و خاص باشند. تعدادی ازماشین های پرنده ای را که ممکن است روزی شما هم برای رفتن به سرکار سوار آن ها شوید معرفی کنیم.
واهانا (VAHANA)
کمپانی هواپیماسازی اروپایی ایرباس در مرکز تحقیقاتی «سیلیکون ولی» بر رویتاکسی پرنده و بدون راننده ای کار می کند که در ابتدا یک خلبان خواهد داشت اما بعدها اتوماتیک می شود و بدون راننده هم می تواند به حرکت خود ادامه دهد. این هواپیمای تمام الکتریکی از یک کابین خلبان و چندین پروانه در جلو و عقب تشکیل شده است. اگر برای سوار شدن در داخل این تاکسی لحظه شماری می کنید و دلتان می خواهد این تجربه منحصربفرد را هر چه زودتر امتحان کنید باید تا سال ۲۰۲۰ صبر کنید چون ایرباس می خواهد نمونه اولیه این تاکسی پرنده را تا قبل از پایان سال ۲۰۱۷ امتحان کند و اولین هواپیمای آن در سال ۲۰۲۰ آماده تولید می شود.
کورمورانت (CORMORANT)
این هواپیما می تواند در بین ساختمان ها پرواز کند و تا ۱۸۵ کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد. از دیگر ویژگی های هواپیما این است که می تواند به مدت یک ساعت پشت سر هم در آسمان بماند و حداکثر وزنی که تحمل می کند ۴۹۸ کیلوگرم است. این هواپیما در اواخر سال ۲۰۱۶ تست آزمایشی شد و برای کارهای نظامی استفاده می شود. این هواپیما به صورت عمودی بلند می شود و موتور استاندارد هلیکوپتر دارد اما این موتور هیچ چرخانه ای ندارد.
لیلیوم جت (LILIUM JET)
کمپانی آلمانی هواپیمایی لیلیوم بر روی یک هواپیمای دو سرنشینه کار می کند که با استفاده از ۳۶ موتور الکتریکی که به صورت فن در امتداد باله های هواپیما قرار گرفته به صورت عمودی به پرواز در می آید. این هواپیما ۳۰۵ کیلومتر در ساعت سرعت دارد و تا به حال مدل کوچک آن تست شده است. این هواپیما با حرکت آهسته و برعکس فن هایش بالا می رود و در هوا متوقف می ماند و مثل هواپیما با استفاده از موتور جت الکتریی به جلو می رود.
ایرومبیل ۳٫۰ (AEROMOBIL 3.0)
کمپانی اسلواکیایی ایورمبیل، ماشینی درست کرده که بال هایی دارد که در هنگام پرواز باز می شوند. این ماشین برای پرواز احتیاج به گازوئیل دارد و در پارکینگ های معمولی پارک می شود. به گفته وبسایت کمپانی، این ماشین از روی باند فرودگاه و یا از روی سطح چمن و یا آسفالته که چندین متر طول داشته باشد بلند می شود. البته فکر نکنید هر کسی بدون کوچکترین آموزشی درباره خلبانی می تواند این ماشین را به پرواز دربیاورد چون برای بلند کردن آن احتیاج به گواهی خلبانی دارید.
اهانگ ۱۸۴ (EHANG 184)
ایهانگ کمپانی چین که هواپیماهای بدون سرنشین می سازد تصمیم گرفته دستی هم در تاکسی های پرنده داشته باشد برای همین در شهر نوادا به تازگی یکی از آن ها را تست کره است. این هواپیما یک کابین خلبان و ۴ بازو دارد که بر روی آن ها تعدادی چرخانه قرار گرفته است. این هواپیما در هر جایی از دنیا که استفاده شود شرکت سازنده آن در چین می تواند روی آن نظارت داشته باشد و آن را کنترل کند.
اس ۲ (S2)
هواپیمایی «جوبی» در شهر سانتا کروز هواپیمای الکتریکی دو سرنشینه را با ۱۲ تا «تیلت روتور» که در امتداد باله های هواپیما و دم آن هستند می سازد. فرود و بلند شدن این هواپیما به صورت عمودی است و می تواند به سرعت ۳۲۱ کیلومتر در ساعت برسد.
ترنزیشن / تی اف – ایکس (TRANSITION/TF-X)
کمپانی این هواپیما در «ووبورن» انگلیس است و کار بر روی آن را در دهه گذشته شروع کرده است. در واقع این وسیله حمل و نقل یک ماشین است که می تواند در جاده ها راه برود و هر وقت خواست بال هایش را باز کند و به پرواز دربیاید! به گفته کمپانی سازنده، تولید این ماشین در سال ۲۰۱۹ شروع می شود. این کمپانی همچنین بر روی ماشین پرنده ای به اسم TF-X هم کار می کند ماشینی که بازوهای تاشونده و چرخانه هایی برای فرود و بلندشدن های عمودی دارد.
ولوکوپتر (VOLOCOPTER)
این هواپیمای دو سرنشین الکتریکی توسط کمپانی آلمانی ای- وولو درست شده و با ۱۸ چرخانه شکلی شبیه هلیکوپتر و هواپیمای بدون سرنشین دارد. این هواپیما از زمین کنترل می شود و برای همین نیازی به گواهی خلبانی ندارد چون هیچ راننده ای در داخل آن نیست و باید کسی بر روی زمین داوطلب شود تا آن را هدایت کند!
زی (ZEE)
کمپانی این هواپیما در شهر «مونتین ویو» کالیفرنیا قرار دارد و به گفته این کمپانی این هواپیما انقلاب و تغییر و تحول اساسی در حمل و نقل ایجاد می کند. البته مسئولان این کمپانی از صحبت های بیشتر درباره این هواپیما خودداری کردند و ترجیح دادند علاقمندان را تا زمان تکمیل شدن این هواپیما منتظر بگذارند. ولی باید انتظار داشته باشید تا با هواپیمایی با قابلیت های خاص و ویژه روبرو شوید البته اینطور که معلوم است زمان به تولید رسیدن این هواپیما کمی طول می کشد.
منبع:الی گشت
نظر شما