پرشین خودرو: سه خودروساز بزرگ کشور با تولید 935 هزار و 623 دستگاه انواع محصولات سواری طی هشت ماه امسال، به رشدی 7.3 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دست یافتند.
به گزارش «پرشین خودرو»، بنابر آماری که روی سایت رسمی انجمن خودروسازان کشور آمده، هر سه شرکت ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو با رشد تولید در هشت ماه امسال مواجه شدهاند و در این بین، سایپا بیشترین رشد را تجربه كرده است.
طبق آمار، ایران خودروییها در مقایسه با هشت ماه سال گذشته تنها 0.9 درصد رشد داشته اند، اما سایپا و پارس خودرو به ترتیب افزایش تولیدی 18 و 7.7 درصدی را به خود اختصاص دادهاند.
از جمله نکات مهم آمار تولید هشت ماه امسال، میتوان به دو برابر شدن تیراژ تندر-90، افت تولید پژو405، ماکسیما و ریو اشاره کرد. همچنین، پراید هنوز هم پرتیراژترین خودرو داخلی به حساب میآید و کمترین تیراژ نیز نصیب نیسان قشقایی شده است.
اگرچه رشد تیراژ خودروها، به صورت «مقطعی» تضمینکننده اشتغال و تولید بوده، اما به اعتقاد کارشناسان، در کنار این «رشد تیراژ» باید به مقوله «کیفیت» نیز توجه زیادی داشت، زیرا این کیفیت است که در نهایت ضامن بقای خودروسازان میشود.
در حال حاضر به گواه آمار، پرتیراژترین خودروهای داخلی در زمره کمکیفیتترینها قرار دارند و باکیفیتها در اقلیت به سر میبرند و با ادامه این روند، نمی توان به آینده صنعت خودرو کشور چندان امیدوار بود. بدون تردید، با روند رو به رشدی که خودروسازان داخلی دارند، بازار خودرو ایران نیز بالاخره اشباع میشود و در آن صورت، برای حفظ تولید و اشتغال باید دست به دامان بازارهای صادراتی شد.
به نوشته دنیای اقتصاد، در واقع وقتی بازار داخل اشباع شود، خودروسازان یا باید از تیراژشان بکاهند و یا اینکه باید برای حفظ موقعیت تولید خود، بازاهای صادراتی را توسعه بدهند. این در حالی است که حضور در بازارهای صادراتی با وجود آن همه رقیب معتبر و اسم و رسم دار، کار بسیار سختی محسوب میشود و قطعا خودروسازان بدون توجه به مقوله کیفیت، نمی توانند حرفی برای گفتن در این بازارها داشته باشند.
هرچند نمی توان رشد کیفی خودروهای داخلی را از سالهای گذشته تاکنون، منکر شد، اما آن طور که کارشناسان اتفاق نظر دارند، خودروسازان کشور هنوز نتوانستهاند به نحوی شایسته و درخور توجه به نیاز مشتریان مبنی بر تولید و عرضه محصولات باکیفیت پاسخ بدهند. البته این موضوع فقط به خودروسازان برنمیگردد، زیرا به گفته برخی کارشناسان، فضای کسبوکار نیز در کشور مناسب نیست و به همین دلیل، شرکتهای خودروساز نمی توانند همپای همتایان خارجی خود حرکت کرده و به مثابه آنها طراحی و تولید کنند.
با این حساب برای بقا و توسعه صنعت خودرو کشور، باید از یک سو دولت شرایط مناسب کسبوکار را مهیا کند و از سوی دیگر خودروسازان نیز باید تکان بیشتری به خود داده و با فعال تر کردن مراکز تحقیق و توسعه خود، بیش از پیش به مقوله «کیفیت» بپردازند. در این صورت، نه تنها رضایت مشتریان داخلی فراهم میشود، بلکه با افزایش شانس حضور خودروسازان در بازارهای خارجی، رشد یا حداقل تثبیت تیراژ آنها تضمین خواهد شد.
روزهای پاییزی پژو 405
به سراغ آمار تولید هشت ماه امسال سه خودروساز بزرگ کشور برویم و ببینیم جزئیات کارنامه آنها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته چه تغییراتی داشته است.
در این بین، ایران خودروییها با افت تولید پژو 405 و سوزوکی گرندویتارا مواجه شدهاند، اما سایر محصولات فعلی آنها افزایش تیراژ را به خود دیدهاند. پژو 405،بیش از 115 هزار دستگاه تیراژ طی هشت ماه امسال داشته و این موضوع از افت 14.9 درصدی 405 نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.
این محصول هماکنون علاوه بر جاده مخصوص، در ایران خودرو خراسان نیز به تولید میرسد و قرار است تا سال 95 از چرخه تولید حذف شود. از سوی دیگر، سوزوکی گرندویتارا که هنوز هم اختلاف زیادی بین قیمت کارخانه و بازار آن به چشم میآید، در مقایسه با هشت ماه سال گذشته 3.7 درصد افت تولید را به خود میبیند.
آن طور که خبر میرسد، دلیل اصلی کاهش تولید ویتارا به کمبود قطعات آن مربوط میشود و مشخص نیست ایران خودروییها توانستهاند این مشکل را برطرف کنند، یا ویتارا هنوز هم با کمبود قطعه روبرو است.
افت تولید 405 و ویتارا در شرایطی است که پژوپارس به عنوان مدل زیباتر و پیشرفته تر 405، رشد تیراژ را در هشت ماه امسال به خود میبیند. پارس، علاوه بر ایران خودرو مرکزی، در سایتهای مازندران و خراسان این شرکت نیز تولید میشود و در مقایسه با هشت ماه سال گذشته، 3.4 درصد رشد کرده است.
از پارس که بگذریم، ایران خودرو در تولید پژو 206، سمند و تندر-90 نیز رشد را به خود میبیند. در این بین، پژو 206 نسبت به مدت مشابه سال گذشته شش درصد رشد کرده، حال آنکه ایران خودروییها حتی یک دستگاه 206 اتومات نیز تولید نکردهاند، اما در عوض حدود سه هزار و 500 دستگاه مدل دوگانهسوز این خودرو را به تولید رساندهاند. عدم تولید 206 اتومات (طبق آمار) در حالی است که ایران خودرو دو محصول تیپ 6 Vو V9 را به عنوان مدلهای اتومات 206 در سیستم فروش خود اعمال کردهاند.
در کنار 206، ایران خودروییها توانستهاند تیراژ پژو 207 آی را نیز افزایش دهند و در تولید این محصول به رشدی 5/84 درصدی نسبت به هشت ماه سال گذشته دست بیابند. 207 در دو مدل معمولی و اتومات تولید میشود، اما آمار سایت انجمن خودروسازان، این دو مدل را از یکدیگر تفکیک نکرده و مشخص نیست از جمع حدود 9 هزار و 900 دستگاه 207 تولیدی در هشت ماه امسال، چه تعداد معمولیاند و چه تعداد اتومات!
به اعتقاد کارشناسان، نامتناسب بودن عرضه و تقاضای 207، سبب شده این خودرو قیمت کاذبی در بازار پیدا کند و تفاوت زیادی میان نرخ بازار و کارخانه آن به وجود بیاید.
اما دیگر محصول ایران خودرو که طی هشت ماه امسال با رشد تولید روبرو شده، سمند نام دارد. این محصول که لقب اولین خودرو ملی کشور را دارد، در هشت ماه امسال بیش از 92 هزار دستگاه تیراژ داشته و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 12.4 درصد رشد کرده است.
رشد تولید تیبا
از ایران خودرو به سایپا برویم و نگاهی به جزئیات تولید محصولات این شرکت و همچنین زیرمجموعهاش پارس خودرو بیندازیم.
طبق آمار، سایپاییها باز هم در تولید ریو با افت مواجه شدهاند، اما طبق معمول پراید، رشد را به خود میبیند. ریو که به دلیل عدم امکان تجهیز به کیسه هوا (ایربگ)، فقط تا پایان سال به تولید خواهد رسید، در مقایسه با هشت ماه سال گذشته شش درصد افت تولید را تجربه کرده است.
این در شرایطی است که سایپا با همراهی پارس خودرو توانسته 425 هزار و 815 دستگاه پراید را طی هشت ماه امسال به تولید برساند. سهم سایپا از این آمار، 258 هزار و 945 دستگاه است و پارس خودروییها نیز 166 هزار و 870 دستگاه از آمار مذکور را به خود اختصاص دادهاند.
پراید که در مجموع نسبت به هشت ماه سال گذشته 5.2 درصد رشد تولید را تجربه کرده است، علاوه بر پارس خودرو، در سایپای مرکزی و سایت سامیار کاشان نیز تولید میشود. از پراید که بگذریم، سایپاییها توانستهاند طی هشت ماه امسال تولید «تیبا» را بیش از 2.5 برابر رشد دهند و تیراژ آن را به 21 هزار و 551 دستگاه برسانند.
تیبا که در حال حاضر فقط در سایت سامیار کاشان تولید میشود، با وجود رشد تیراژ، همچنان به تولید انبوه نرسیده است.
اما به سراغ پارس خودرو برویم، شرکتی که در تولید ماکسیما و نیسان قشقایی افت تیراژ را تجربه کرده، اما نیسان تینا، مگان و تندر-90 این شرکت رشد را به خود دیدند. در این بین، ماکسیما 16.8 درصد افت تولید داشته و پارس خودرو فقط یک هزار و 788 دستگاه از این محصول را در هشت ماه امسال تولید کرده است. نیسان قشقایی نیز که ظاهرا هنوز با کمبود قطعات روبروست، در هشت ماه امسال فقط یک دستگاه تولید داشته و این نشان میدهد پارس خودرو تا پایان آبان نتوانسته مشکل تامین قطعات قشقایی را رفع کند.
افت تولید قشقایی در حالی است که تولید نیسان تینا از 24 دستگاه در هشت ماه گذشته به 868 دستگاه طی هشت ماه امسال رسیده است. همچنین مگان نیز 59 درصد رشد را به خود میبیند. از سوی دیگر، تندر-90 نیز در مجموع 58 هزار و 315 دستگاه طی هشت ماه امسال تیراژ داشته که 39 هزار و 619 دستگاه آن متعلق به پارس خودرو است و 18 هزار و 696 دستگاه دیگر نیز به ایران خودرو تعلق دارد.
کد خبر 8250
نظر شما