به گزارش پرشین خودرو به نقل از ایسنا، در آیین روز جهانی شهرها، با حضور محمدعلی نجفی شهردار تهران، گری لوییس هماهنگ کننده سازمان ملل متحد، رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه، مقدم نماینده برنامه اسکان سازمان ملل متحد در تهران در باغ کتاب برگزار شد.
امین عارفنیا، مشاور شهردار تهران و رییس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری در آغاز این برنامه اظهار کرد: 31 اکتبر روز جهانی شهرهاست. روزی که توسط مجمع عمومی سازمان ملل برای یادآوری جایگاه شهرها در زندگی امروز نامگذاری شده است.
وی افزود: شهرها چه خوب و چه بد، چه فرصت و چه تهدید، چه یک انتخاب چه یک الزام به عنوان یک واقعیت پررنگ و غیرقابل انکار در زندگی و سرنوشت ما انسانهای عصر حاضر سایه انداخته و آسایش یا سختی، رفاه یا تنگ دستی، خوشبختی یا شوربختی ما در سایه زیست شهری و نحوه تعامل ما با محیط زیست و سکونتگاههای شهرمان است.
رییس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری عنوان کرد: به نوبه خودم این روز را که روز پراهمیت و قابل اعتنایی در میان گرامیداشتهای مختلفی است را به همه شما حضار گرامی تبریک عرض میکنم.
عارفنیا درخصوص اهدای جایزه جهانی خشت طلایی تصریح کرد: این برنامه در سالهای گذشته با اهدای جایزه خشت طلایی به پروژهها و تجارب برتر شهری و خارجی همراه بود که در پی استقرار مدیریت جدید شهری و ضرورت بازنگری در ساختار و شیوههای ارزیابی انتخاب پروژهها، ما را بر آن داشت تا برگزاری چهارمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی به دورهای دیگر موکول شود.
وی تاکید کرد: تهران به تبع موقعیت راهبردی جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه، آسیای میانه و قفقاز دارای موقعیت منحصر به فردی است. تهران به عنوان بزرگترین کانون جمعیتی منطقه همواره در ارتباطات، مناسبات و همکاریهای منطقهای به عنوان محوری مهم مطرح بوده و همکاریهای نزدیکی را با کشورهای منطقه دارد. بسیاری از تصمیمهای مهم منطقهای در حوزه اقتصاد، نفت، انرژی، امنیتی، سیاسی و بینالمللی با مشارکت کشورهای همسایه و منطقه در تهران اتفاق افتاده است.
رییس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری ادامه داد: تهران به واسطه اینکه پایتخت جمهوری اسلامی ایران است، در تحولات و اصلاحات منطقه همواره اثرگذار بوده و به عنوان پایتخت و کلانشهر پیشرو عمل میکند.
عارفنیا تهران را دارای زیرساختهای مناسب ارتباطی دانست و افزود: تهران با بهرهگیری از راهآهن، بزرگراهها، جادههای ترانزیتی مهم، زیرساختهای اطلاعات مانند فناوریهای زیر ساختی، ارتباطاتی و اطلاعات شبکههای رادیو تلویزیونی و رسانههای مکتوب فضای مجازی نقش مهمی در توسعه ارتباطات و همکاری منطقهای دارد. در عین حال جمهوری اسلامی ایران این روزها به محل قابل اعتماد برای نخبگان، اندیشمندان و فرهیختگان جهان اسلام جهت در تدوین راهبرد اندیشه اسلامی در برخورد با چالشهای فراروی دنیای امروز تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه شهر تهران هماکنون از نزدیک با 30 شهر منطقه و سراسر جهان ارتباط دارد، عنوان کرد: این ارتباطات براساس صلح، همزیستی و احترام متقابل و بر پایه اشتراکات و پایههای تمدنی تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی، سیاسی، روابط دوستی و خواهر خواندگی برقرار است که اولین آن اوایل دهه 70 میلادی با شهر سئول و آخرین آن مربوط به خواهرخواندگی با شهر تاریخی سارایوو در قلب بالکان است.
رییس مرکز ارتباطات و امور بینالملل تاکید کرد: شهرداری تهران هماکنون به یکی از اعضا و شرکای کلیدی، ساز و کارهای مهم بینالمللی بدل شده است. تهران یکی از شاخصترین کلانشهرهای جهان در حوزه دیپلماسی شهری است و علاقهمند است، ضمن انتقال به تبادل تجربه بین کلانشهرها، ظرفیتهای این حوزه را برای پیشبرد اهداف جهانی صلح، همزیستی و تامین رفاه و زندگی با کیفیتتر برای شهروندان و بهبود سطح مدیریت شهری در سراسرجهان به کار ببندد.
عارفنیا تصریح کرد: آمادگی داریم تا پذیرای پیشنهادات و طرحهای کاری داخلی و بینالمللی برای توسعه ارتباطات و همکاریهای بینالمللی تهران با سایر شهرها و سازمانهای منطقهای و بینالمللی و سرمایهگذاران در ابعاد مختلف شهری به ویژه تبادل اطلاعات تخصصی و توسعه روابط و همکاری اقتصادی و سرمایهگذاری باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم در پرتو ارتباطات تهران به عنوان شهر امید، مشارکت و شکوفایی با سایر شهرهای جهان، صاحب جهانی عاری از خشونت، سرشار از امید و پیشرفت باشیم.
پرشین خودرو: رییس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری گفت: تهران به واسطه اینکه پایتخت جمهوری اسلامی ایران است، در تحولات و اصلاحات منطقه همواره اثرگذار بوده و به عنوان پایتخت و کلان شهر پیشرو عمل میکند.
کد خبر 83534
نظر شما