به گزارش خبرنگار پرشین خودرو موضوع تعرفه واردات خودرو و حمایت از صنعت خودرو یکی از بحث های داغ و همیشگی محافل کارشناسی و غیر کارشناسی کشور است. در حالی که به گفته برخی از واردکنندگان خودرو این تعرفه ها دلیل گرانی خودروهای با کیفیت وارداتی است و از منظری دیگر یعنی از سوی دولتی ها این تعرفه ها کمترین تاثیر را در گرانی خودرو بازی می کند و این تنها بهانه ای برای گران کردن خودرو است.
در این میان مردم عادی جامعه که زیاد به محصول وارداتی و گرانی آن توجهی ندارند این تعرفه ها را تنها راهی برای کمک به تولیدات ایران خودرو و سایپا می دانند و این حمایت بی قید و شرط را دلیل کیفی نبودن محصولات خودرویی می پندارند.
اما نگاه دیگری نیز در مورد تعرفه ها وجود دارد که کاملا با دو نگاه قبل تفاوت داشته و این تعرفه 45 درصدی را تنها تامین کننده بودجه دولت دانسته و اساسا نفع آن برای خودروسازی را نفی می کنند.
عبدالله بابایی کارشناس صنعت و بازار خودرو در گفت وگو با خبرنگار پرشین خودرو، در مورد اینکه گفته می شود دولتی ها از تولید کننده های داخلی خودرو حمایت های بسیاری می کنند گفت: این ادعا بی اساس است. چگونه حرف از حمایت می زنیم وقتی انواع و اقسام خودروهای اروپایی و آسیایی به راحتی به کشور وارد می شوند و البته تعرفه این واردات نیز تنها 45 درصد است؟
وی ادامه داد: سابق بر این گفته می شد که بازار خودرو انحصاری است و برای همین شورای رقابت ورود کرد اما آیا با این همه واردکننده و نمایندگی خودروی خارجی در ایران، همچنان می توانیم ادعا کنیم که صنعت خودرو انحصاری است؟
این کارشناس صنعت و بازار خودرو تاکید کرد: در هیچ کجای جهان تامین منابع مالی بر عهده خودروسازی نیست اما در ایران این وظیفه نیز بر دوش خودروسازان گذاشته شده است. حالا باید پرسید که این حمایت ادعا شده دقیقا چیست؟
وی افزود: تامین منابع مالی باید برعهده بانک ها باشد و در این میان لیزینگ ها نیز به این روند کمک کنند و خودروساز نباید در این کار دارای جایگاهی باشد.
بابایی در مورد اینکه می گویند به خودروساز برای فروش محصولاتش کمک می کنیم گفت: این نگاه کاملا غلط است زیرا شما به خودروساز کمک نمی کنید بلکه به مردمی که می خواهند خودرو خریداری کنند اما پول این خرید را ندارند کمک می کنید و اساس سود این کمک را هم به خوبی دریافت خواهید کرد بنابراین شاید بهتر باشد بگوییم دولتی ها و بانک ها در اصل به خود کمک می کنند و نه به خودروسازان و مردم!
این کارشناس بازار خودرو در پایان تاکید کرد: در همه جای جهان وقتی یک خودروساز می خواهد بر روی یک تکنولوژی جدید و یا ورود یک محصول تازه سرمایه گذاری کند، دولت و سیستم بانکی پولی ارزان در اختیارش گذاشته تا بتواند به اهداف خود برسد اما در کشور ما پول گران است و تامین سرمایه از بانک ها تنها بدهی خودروسازان را افزایش می دهد.
نظر شما